دکتر مریم زندیه

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان - جراحی دندان

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یکی از بهترین راه هایی است که می توانید برای اصلاح طرح لبخند خود و بازگرداندن زیبایی صورت خود انجام دهید.ونیر کامپوزیت بهترین روش ممکن برای این کار است. ونیر کامپوزیت لایه نازکی همرنگ دندان بوده که توسط دندانپزشک روی سطح دندان قرار می گیرد. سالم بودن و زیبایی دندان ها نقش بسیار زیادی در چهره شما خواهد داشت.

بعد از انجام کامپوزیت دندان، برای افزایش ماندگاری آن بهتر است مراقبت های لازم را انجام دهید. مراقبت های کوتاه مدت بعد از کامپوزیت دندان عبارتند از:

-مراقبت های بعد از کامپوزیت در کوتاه مدت:

1-بعد از کامپوزیت بهتر است در 24 ساعت اولیه از خوردن نوشیدنی های رنگی مثل قهوه، چای و خوراکی های سفت مثل آجیل خودداری کنید.

2-پس از خوردن غذا در طول شبانه روز حتما دندان ها را مسواک کرده و یا حداقل آنها را با آب بشورید.

3-بهتر است تا چند روز از گاز زدن میوه های سفت با دندان کامپوزیت شده، خودداری کنید.

4-بعد از کامپوزیت دندان تا یک ساعت اگر حالت تهوع دارید از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.

5-تااز بین رفتن بیحسی از خوردن و جویدن غذا اجتناب کنید، چون ممکن است زبان خود را گاز گرفته و یا بیش از اندازه به دندان کامپوزیت شده فشار وارد بکنید.

6-درد در قسمت دندان کامپوزیت شده 2 الی 4 هفته بعد از درمان طبیعی بوده ولی اگر زمان بیشتری طول کشید به دندانپزشک مراجعه بکنید.

- مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان در بلند مدت :

1-رژیم غذایی مناسب

اگر می خواهید از کامپوزیت ها به خوبی مراقبت کنید و کمتر آسیب ببینند و دوام زیادی داشته باشند باید رژیم غذایی را رعایت کنید.باید مصرف نوشیدنی های رنگی مثل چای، قهوه را کم کرده چون کامپوزیت ها قابلیت رنگ پذیری دارند.

-یکی دیگر از موادی که می تواند بافت کامپوزیت را ضعیف و آسیب پذیر می کند نوشیدنی های حاوی الکل و دهانشویه های الکلی برای دندان های کامپوزیت شده است که نباید استفاده شود. آب نمک بهتر مناسب ترین دهانشویه است.

2-بهداشت دهان و دندان

بهداشت دهان و دندان امری است کاملا ضروری که حتی اگر دندان ها را هم کامپوزیت نکرده باشید، باید اقدامات بهداشتی را به صورت روتین انجام دهید تا از خطر بروز هرگونه آسیب های ناشی از تجمع پلاک ها روی دندان جلوگیری کنید. برخی از این اصول بهداشت دهان و دندان عبارتند از:

4-همیشه قبل از مسواک زدن دهان خود را خیس کنید.

5-از دهانشویه های حاوی فلوراید استفاده کنید.
از سالم بودن مسواک خود مطمئن باشید و در نظر داشته باشید که مسواک شما نباید زیاد نرم و یا خیلی سفت نباشد، زیرا در صورت سفت بودن مسواک دندان های شما آسیب خواهید دید و در صورت نرم بودن بیش از اندازه، دندان های شما به خوبی تمیز نخواهند شد.

6-اجتناب از مصرف غذاهای سفت

با دندان کامپوزیت شده هیچگاه خوراکی های سفت نخورید. مثلا شکستن آجیل با دندان، جویدن ته دیگ، گاز گرفتن میوه های سفتی مثل سیب یا هویج را فراموش کنید.

علاوه بر جویدن غذای سخت و یا گاز زدن آن، نباید از دندان ها به عنوان ابزاری برای باز و بسته کردن اشیا استفاده کنید؛ زیرا کامپوزیت ونیر نسبت به ضربه ضعیف بوده و احتمال آسیب دیدن آن بالا است. بنابراین از خوردن غذای سخت و یا استفاده ابزاری با کامپوزیت خودداری کنید.

7-مراجعات منظم جهت پالیش کامپوزیت

سطح کامپوزیت با گذشت زمان ممکن است خراش بردارد، رنگ آن تغییر کند یا شفافیت خود را از دست بدهد. از این رو معمولا بعد از مدتی نیاز به پولیش پیدا می کنند. بنابراین بهتر است دندان کامپوزیت شده هر 6 ماه یکبار تحت معاینه دندانپزشک قرار بگیرد و در صورت نیاز پولیش شود.

8-درمان دندان قروچه

دندان قروچه یکی از عادات نادرست در استفاده از دندان هاست که برخی از افراد ممکن است در حالت بیداری یا خواب انجام دهند. دندان قروچه باعث ساییده شدن دندان ها می شود و چنانچه دندان های شما کامپوزیت شده باشند بعد از مدت کوتاهی شاهد شکستن و لب پر شدن آنها خواهید بود. اگر قصد دارید دندان هایتان را کامپوزیت کنید بهتر است قبل از آن به فکر درمان این مشکل باشید و بعد از کامپوزیت هم برای محافظت بیشتر بهتر است از محافظ دندان خصوصا شبها هنگام خواب استفاده کنید.

9-ترک سیگار

متاسفانه کامپوزیت ها به اندازه دندان های طبیعی در برابر مصرف دخانیات مقاوم نیستند. کامپوزیت ها بسیار رنگ پذیرند و مصرف سیگار باعث زرد و قهوه ای شدن لبه های کامپوزیت و به مرور زمان پوسیدگی دندان اصلی می شود.

10-نوشیدن آب

نوشیدن آب بعد از هر وعده غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا اسید موجود در دهان را کاهش می دهد و دهان و دندان شما را تمیز نگه می دارد.

11-استفاده از خمیردندان مخصوص کامپوزیت دندان

بعد از کامپوزیت بهتر است از یک خمیر دندان خوب و مناسب استفاده کنید. یک خمیر دندان که حاوی کلسیم، فلوراید و مواد معدنی باشد باعث تثبیت و تقویت مینای دندان می شود و آن را در برابر اسیدها و باکتری ها مقاوم می کند.

برطرف کردن موارد جزئی بعد از کامپوزیت دندان:

بعد از انجام این درمان پس از چند روز به دندانپزشک مراجعه کنید تا معاینات لازم را انجام بدهد. چون ممکن است در برخی مواقع بعد از درمان در چند روز نخست درمان نیاز به اصلاح کردن جزئی دندان وجود داشته باشد. این را به خاطرداشته باشید که بودن ضعف در کامپوزیت ها، رسیدگی نکردن به آن ها و مراقبت نامناسب از کامپوزیت می تواند سبب از دست دادن زیبایی دندان ها و ایجاد درد و ناراحتی در بلند مدت بشود.

از چه خمیر دندانی و چه نوع مسواکی برای تمیز کردن کامپوزیت ها استفاده کنیم؟

استفاده از خمیر دندانی که خاصیت سایشی کمتری داشته و موادی موجود در آن مانند الکل، سدیم کربنات، هیدروژن پراکسید یا جوش شیرین نباشند .چرا که این مواد شفافیت کامپوزیت ها را از بین می برند. بهترین خمیر دندان استفاده از خمیر دندان های ژله ای است.

اما در مورد مسواک که برای تمیز کردن کامپوزیت ها باید از مسواک هایی که دارای موهای نرم است استفاده کنید ، دلیل این امر اینست که زبر بودن موهای مسواک، سطح کامپوزیت ها را ساییده وسبب تغییر رنگ آنها به صورت کدر می شود.

 

برچسب ها :
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان | مراقبت پس از کامپوزیت دندان | نکات مهم درمراقبت های بعد از کامپوزیت دندان


مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان


پیمایش به بالا