دکتر مریم زندیه

چگونه بعد از عصب کشی از دندان مراقبت کنیم ؟ - جراحی دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی

هنگامی که پالپ یا همالن بافت نرم داخل کانال دندان  و مجرای ریشه و التهاب آنها و آلوده شدن و این که  آنها دچار آسیب شدیدی شده باشد درمان ریشه و یا عصب کشی ضرورت می شود.
بعد از فرایندعصب کشی دندان باید برای مراقبت از دندان های ترمیم شده کارهایی انجام بدهیم تا کمتر دچار عوارض بعد از عصب‌کشی بشوید.

مراقبت های بعد انجام عصب کشی :

1-بعد از عصب کشی دهان فرد تا چند ساعت بی حس بوده و در این هنگام باید از غذا خوردن اجتناب کنید.

2-بعد از انجام این پروسه فقط در مواقع خیلی شدید و ضروری میتوان از مسکن‌های ضد التهاب مانند ژلوفن و یا ناپروکسن برای تسکین دندان و البته مصرف هر داروی مانند مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها باید طبق نظر دندانپزشک صورت بگیرید.

3-در صورت انجام این فرآیند درمان ریشه به خوبی انجام نشود و دندان درد شدید داشته باشید دندان باید کشیده بشود.

4-پانسمانی که در جای زخم قرار گرفته را تا حدود 2 ساعت باید در دهان نگه بدارید و آن را جا به جا نکنید وحتی آب دهان خود را خارج نکنید.

5- محل عصب کشی دندان را باید تمیز نگه دارید تا طول درمان و بعد از آن آلودگی به آن نواحی نرسد.

 6-در این زمان برروی دندان‌های عفونتی فشار وارد نکنید البته در زمان مسواک زدن و جرمگیری فشار بیش از اندازه به این قسمت نباید وارد کنید. یک نکته تا مدتی از غذاهای چسبنده و جویدنی خودداری کنید.

7-از غذا های نرم مانند سوپ و فرنی و ... در مدت زمان این پروسه مصرف کنید.

8-پس از انجام مراحل عصب کشی تا یک مدتی کوتاهی از خوردن مواد غذایی سخت، گرم و سرد اجتناب کنید. چرا که دندان‌ها حساس شده است پس از غذاهایی با دمای متوسط استفاده کنید.

 9-بعداز پایان درمان دندان حتما از روکش بر روی تاج دندان استفاده کنید چون که اگر دندان  را دراین قسمت رها کنید احتمال عفونت کردن دوباره‌ی آن وجود دارد. پس روکش دندان به جلوگیری از عوارض بعدی درمان ریشه نیز کمک می‌کند.

10-پس از عصب‌کشی دندان مسواک زدن بزنید ولی از نخ دندان استفاده نکنید .البته تا زمانیکه دندان روکش و ترمیم بشود.

11-افراد سیگاری در روز های اول از سیگار کشیدن اجتناب کند.

12- این امکان وجود دارد تا حدود یک هفته تورم در قسمت دندان ترمیم شده باقی بماند که اصلا جای نگرانی نیست.

13-از مصرف الکل که باعث خونریزی شده جدا اجتناب کنید.

یک نکته : حتما باید نکات مراقبت بعد از عصب کشی را رعایت کنید تا دچار مشکل نشوید چرا که این امر نتها می تواندبرای شما هزینه بیشتری را در بر داشته باشد بلکه باعث اذیت خود شما می شود و یا در آخر کا به خاطر رعایت نکردن نکات ممکن است مجبور به کشیدن دندان شوید. 

شایع ترین عوارض بعد از عصب کشی دندان عبارتند از:

1-درد : درد کمی در ناحیه دندان عصب کشی وجود دارد و برای تحمل آن ، شما از داروها و مسکن هایی که توسط دندانپزشک تجویز می شود می توانید استفاده کنید.

2-عفونت : در صورت وجود عفونت  می توانید از آنتی بیوتیک های تجویز شده، برایعفونت در محل عصب کشی استفاده کنید.

3-شکسته شدن تاج دندان : دندانی که عصب کشی شده خالی می باشد، احتمال اینکه دیواره آن آسیب ببیند وجود دارد که باید از روکش برای آن استفاده بشود.

آیا بعد از عصب کشی درمان دیگری لازم است؟ 

بعد از فرایند عصب کشی بر روی دندان حتما باید ترمیم دائمی ‌صورت بگیرد.اکثر دندان‌ها به روکش نیاز دارند از این ترمیم دائمی ‌برای جلوگیری از شکستگی‌های بعدی دندان و جلوگیری از پوسیدگی دوباره پس از عصب کشی استفاده می‌شود.

چه مدت بعد از عصب کشی می‌توانید چیزی بخورید ؟ 

در این باره دندانپزشکان توصیه می‌کنند که بیماران حتما بعد از 30-40 دقیقه پس ازعصب کشی از خوردن یا نوشیدن خودداری کنند. این کار سبب می گردد تا مواد ناحیه پر شده سفت بشود.

برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110

برچسب ها :
مراقبت های بعد از عصب کشی،بهترین دندانپزشک برای عصب کشی دندان،دندانپزشک محدوده ولیعصر تهران،دندانپزشکی در محدوده چهارراه ولیعصر،دندانپزشکی در محدوده میدان ولیعصر،مطب دندانپزشکی در محدوده چهارراه ولیعصر،دندانپزشکی در محدوده فردوسی،مطب دندانپزشکی در محدوده فردوسی،دندانپزشکی در محدوده خیابان استانبول،مطب دندانپزشکی در محدوده خیابان استانبول


چگونه بعد از عصب کشی از دندان مراقبت کنیم ؟


پیمایش به بالا