مراقبت های بعد از ارتودنسی
ارتودنسی دندان چیست؟
در دندانپزشکی یکی از روش هایی که برای از بین بردن کجی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد ارتودنسی کردن دندان ها است. در حقیقت با ارتودنسی دندان کجی و حالت نامرتب بودن دندان ها را بر طرف می کند.
بعد ار انجام هر یک از ارتودنسی ها باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. چرا که بعد از سیمکشی دندانها در مدت زمان این درمان مهم و حیاتی است. در زمان غذا خوردن احتمال گیر کردن غذا در بریس ها، سیم، باند و پلاک نگهدارنده وجود دارد.
بنابراین تنها با استفاده وسایل همچون مسواک یا نخ دندان شاید به نظر مشکل بیاید ولی با به طور اصولی انجام شود تا احتمال تشکیل پلاک روی دندانها را کم کنید. بیماران باید در طول درمان ارتودنسی دندانها بعد از هر وعده غذایی و یا میان وعده ها مسواک زده و نخ بکشند. به طور کلی رعایت بهداشت ارتودنسی بهترین راه برای جلوگیری از تشکیل پلاک، پوسیدگی دندان و بیماری لثه است.
بعد از انجام عمل ارتودنسی در قسمت دهان احساس درد می کنید که بعد از یک تا دو روز برطرف میشود برای برطرف درد می توانید از مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک استفاده کنید.
-تنظیم بریسها در دهان برای مدت کوتاهی جلوی غذا خوردن شما رامی گیرد و شاید باعث حساس شدن دندان ها شود نگران نباشید.
-برای کم کردن درد و ناراحتی بریس ها دندانی از موم یا سیلیکون استفاده می کنند .
-می توانید از داروهای مسکن و ضد درد مانند ژلوفن استفاده کنید.
- برای کم کردن درد شستشوی دهان با آب گرم به بیماران توصیه می شود.
-بعد از یک هفته دیگر درد و ناراحتی به دلیل قرار گرفتن بریس ها ندارید و دندانها به بودن بریسها در دهان عادت کرده وغذا خوردن راحتتر میشود.
-بهتر است حداقل هر 6 ماه یکبار، دندانها بعد از انجام جرمگیری بشوند.
*شما می توانید از وسایلی که برای براکت ها مراقبت از براکت ها طراحی و ساخته شده است استفاده کنید این وسایل : اول از همه فلاس تردر که این قطعه کشیدن نخ دندان با وجود براکت ها را سادهتر میکند، مسواکهای بین دندانی و مسواکهای برقی می باشد.
*بعد از آن می توانید با خمیر دندانهای حاوی فلوراید مسواک زده و بعد از هر وعده غذا نخ دندان بکشید.
*با خریدن یک دهانشویه آنتیباکتریال می توانید از وجود باکتری ها خلاص شوید.
*اصلا از خوردن قطعات یخ و یا قرار دادن وسایل دیگر و جویدن آنها خودداری کنید.
*برخی افراد عادت دارند که ناخنهایشان رابجوند یا با قطعات لاستیکی بریس ور بروند اصلا این کارها را انجام ندهید.
*از خوردن غذاهای سفت یا چسبناک خودداری کنید.
از مهم ترین نکات در موقع درمان ارتودنسی این است که افرادی که دندان هایخود را ارتودنسی کرده اند، باید به طور منظم به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند. در حقیقت این مراجعه ها صرفاً جهت کنترل دستگاهها نیست بلکه در هر جلسه بنا به ضرورت، دستگاهها تنظیم و فعال میشوند تا درمان ارتودنسی به بهترین شکل ممکن صورت بپزیرد.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110