دکتر مریم زندیه

فرق ارتودنسی نامریی با سایر ارتودنسی ها - زیبایی دندان

زیبایی با ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی چیست؟

همانطور که در مطالب قبلی گفتیم ارتودنسی انواع مختلفی دارد که امروز به یکی دیگر از این درمان دندان می پردازیم .اکنون شما را با ارتودنسی نامرئی یا اینویزالاین و یا نام دیگر آن
پلاک های شفاف آشنا می کنیم.البته به این شیوه درمانی ،ارتودنسی ژله ای نیز می گویند.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

در واقع یک نوع درمان ارتودنسی است که با کمک دستگاه های که بر روی دندانها قرار می گیرد و اصلا قابل مشاهده نمی باشد.باید متذکر شویم که درخواست بیماران برای انجام این درمان زیاد می باشد.

اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی روشی برای ردیف کردن دندان‌ها بدون نیاز به براکت و سیم‌ها است. در این روش از یک سری از پلاک های شفاف نازک  برای مرتب و منظم کردن  دندان‌ها استفاده می‌ شود. به این صورت که این پلاک‌ها با وجود تکنولوژی تصویربرداری سه بعدی در رایانه‌ طراحی و ساخته می شوند.

بعد از آن هر کدام از این پلاک‌ها را برای مدت 2 هفته درون دهان قرار می گیرد و موقع غذا خوردن، نوشیدن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می توانید آنها را خارج کنید.

بنابراین پزشک در هر نوبت تعدادی ردیف کننده به بیمار می دهد. چرا که جایگزینی هر ردیف کننده با پلاک بعدی باعث می شود دندان‌های شما را کم کم و هفته به هفته حرکت بدهد تا به وضعیت اصلی که مورد نظر ارتودنتیست می باشد برسند.

انواع ارتودنسی نامرئی:

ارتودنسی نامرئی ثابت و متحرک که خود این دو نوع نیز دارای زیر مجموعه می باشند.

1- ارتودنسی نامرئی ثابت لینگوال

این نوع ارتودنسی پشت دندان ها نصب می شود و شکل آن از روی دندان پیدا نیست. به این ارتودنسی لینگوال هم ارتودنسی مخفی گفته می شود چرا که پشت دندان ها مخفی شده اند.

2- ارتودنسی نامرئی با براکت های سرامیکی

این نوع از ارتودنسی نامرئی با براکت های سرامیکی که همرنگ دندان بوده و مثل ارتودنسی ثابت آن را نصب می کند .ولی در این جا به جای براکت های فلزی از براکت های هم رنگ دندان استفاده می شود.

ارتودنسی نامرئی متحرک:

ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف(بدون سیم):

در این نوع از درمان بعد از قالب گیری از دندان‌ها برای دندان ها قالبی مناسب درست می شود که به راحتی می‌توانید آن را بر روی دندان‌های  خود قرار بدهید یا بردارید. حتما باید در طول شبانه روز حدود 2 تا 4 ساعت این ارتودنسی را از دهان خود خارج کنید.

مزیت های ارتودنسی نامرئی با پلاک شفاف:

-نامرئی بودن این درمان

-تماس نداشتن این دستگاه ها  با مواد غذایی

-برداشتن دستگاه های نامرئی

-استفاده ی آسان و تاثیر کمتر روی فعالیت های روزانه

-تحریک کمتری برای دندان، لثه ، مخاط دهان و گونه ها

-مسواک زدن و نخ دندان کشیدن راحت می باشد.

مشکلات ارتودنسی نامرئی عبارت است از:

1-گم شدن پلاک بنابراین همکاری بیمار در این درمان با پزشک مهم است.

2-ناهنجاریهای دندانی و فکی شدید و یا اسکلتال یا همان استخوانی با این روش قابل درمان نمی باشد.

3- یکی از مشکلات مهم در واقع هزینه ارتودنسی نامرئی است از مدل های دیگر ارتودنسی خیلی بیشتر است.

فواید مهم درمان ارتودنسی :

1-آسان تمیز کردن دندانها و اینکه احتمال پوسیدگی دندان ها هم کمتر می‌شود.

2-مناسب شدن فاصله های ما بین دندان ها و دندان ها همگی در یک ردیف قرار می گیرند. پس کمتر باقی ماندن ذرات غذا یا پلاک و باکتریها بین دندانها قرار می گیرد و عفونت لثه و بوی بد دهان کاهش می یابد.

3-حالا که دندانها صاف و مرتب هستند امکان لب پر شدن یا شکستن آنها کمتر می شود.

4-در واقع استهلاک و ساییدگی دندان ها کمتر شده است ، چرا که در زمان جویدن غذا، فشار فک بر دندان ها به صورت یکنواخت تاثیر می گذارد.

5-نیروی فشار یکنواخت و مناسب بر دندانها بعد از درمان ارتودنسی سبب می‌شود که فشار کمتری بر مفصل و عضله های فک وارد بشود. کسانی که دندان هایشان بر هم جفت نمی شود و بایت درستی ندارند، فشار زیادی بر مفصل فک آنها وارد می گردد که خود سبب تخریب شدن مفصل و ایراداتی چون سردرد، گردن درد، درد فک، درد دندان ها و صدا دادن فک در موقع باز یا بستن دهان می‌شوند.

6-عدم مناسب بودن موقعیت دندان ها که به مرور زمان موجب تغییر شکل و ساختار فک ها شده و این امر تعادل و توازن صورت بر هم می‌زند.

مراحل ارتودنسی نامرئی چیست؟

1-معاینه دقیق و کامل از دندان ها توسط دندانپزشک و تعیین بهترین ارتودنسی نامرئی

2-برای ساخت این نوع ارتودنسی از دهان بیمار دندان ها یک قالب گرفته می شود.

3-رادیوگرافی و عکس‌برداری مدلی از دندان را در درون کامپیوتر به صورت سه بعدی شبیه سازی می کنند.

4-اکنون این مدل را به یک پرینتر سه بعدی ارسال می کنند. پرینتر سه بعدی مرحله یک را پرینت می کند و روی آن یک پلاک محرک شفاف درست می کنند و به بیمار تحویل می دهند.

5-آماده سازی بیمار برای قرار دادن الاینرهای شفاف روی دندان‌ها، بر اساس شرایط هر بیمار است ، بعد دندانپزشک برای ایجاد یک دامنه حرکتی مناسب برای دندان‌های بیمار، تکنیک‌هایی مثل ایجاد فاصله بین دندان‌ها و.. را به کار میبرد که بسته به شرایط بیمار انجام این مرحله متفاوت است.

6-زمانی که مراحل آماده سازی شرایط دهانی-دندانی تمام شد و دندان‌های آماده جایگذاری الاینرها میشود، برای اولین بار الاینرارتودنسی نامرئی را روی دندان‌هایتان حس می کنید.

7-بعد لابراتوار بر اساس اطلاعات داده شده توسط متخصص مسیری که دندان‌های بیمار باید تا منظم شدن طی کنند را ترسیم و مطابق با آن تعدادی الاینر شفاف چاپ می شوند.

نکته : این الاینرها باید به ترتیب استفاده بشوند. هر الاینر 2 هفته استفاده شده و بعد از آنکه دندان ها را مقداری منظم کرد دیگر کاربردی نداشته و باید الاینر بعدی استفاد بکنید. این کارتا  نوبت به الاینر آخر برسد ادامه دارد . در این مرحله دندان ها کاملا منظم می شوند.

هزینه درمان ارتودنسی نامرئی :

-تعداد طلق های نامرئی

-نیاز بیمار به داشتن و یا نداشتن جراحی فک

-مشکل بیمار دندانی یا فکی (اسکلتی)

وجود شیب دندانها، وضعیت فک های بالا و پایین ، نیمرخ بیمار، مقدارشلوغی دندانها، حالت رادیوگرافی بیمار و .... با مراجعه به پزشک و معاینه کامل می توان هزینه دقیق این درمان را فهمید.

 

برچسب ها :
ارتودنسی نامرئی،ارتودنسی نامرئی چیست،ارتودنسی نامرئی در تهران،هزینه درمان ارتودنسی نامرئی،مطب دندانپزشکی در جمهوری،دندانپزشکی در امیراکرم


فرق ارتودنسی نامریی با سایر ارتودنسی ها


پیمایش به بالا