-
بهترین دندانپزشک زیبایی تهران
معرفی رشته دندانپزشکی
امروزه یکی از رشته های مورد علاقه افراد ( زن - مرد ) رشته دندانپزشکی است . در حقیقت این رشته یکی از قدیمیترین تخصصهای پزشکی در دنیا می باشد که سابقه آن به 7000 سال قبل از میلاد برمی گردد. در واقع اولین سندهای مربوط به دندانپزشکی و پوسیدگی دندان متعلق به 5000 سال قبل از میلاد است.
می توان گفت که رشته دندانپزشکی همانند پزشکی بخشی از رشته های دکتری عمومی و زیرگروه علوم تجربی می باشد و تحصیل در این رشته به مدت 6 سال بوده که برای دریافت درجهات بالاتر می توان این رشته را ادامه بدهند.
اما تحصیل دردندانپزشکی دارای دو مدت زمان جداگانهی 2 ساله و 4 ساله است که در 2 سال اول تحصیل دانشجویان واحدهای علوم پایه مانند:بیوشیمی، آناتومی، بافتشناسی، فیزیولوژی، ژنتیک، میکروبشناسی، پاتولوژی و ایمنیشناسی را پاس می کنند .
اما در بعد این 2 سال و قبولی در امتحان سراسری علوم پایه آنها وارد دورهی تخصصی دندانپزشکی شده و دروس اختصاصی خود را در زمینه هایی چون :
آسیب شناسی فک و دهان، ارتودنسی (مرتب کردن دندانها)، اندودنتیکس (درمان ریشهی دندان)، پروتزهای ثابت و متحرّک (روکش دندان، دست دندان)، پریودنتولوژی (بیماریهای لثه و جرمگیری)، ترمیمی (پر کردن دندانها و زیبایی دندان)، بیماریهای دهان و دندان، انواع جراحی دندان (کشیدن دندان)، دهان و فک و صورت، دندانپزشکی کودکان و رادیولوژی دهان و فک و صورت (عکسبرداری از دندانها) میگذرانند.
البته باید این قسمت را که مربوط به بیماریهای دهان و دندان را گذارنده وبا تشخیص صحیح و در اندازه یک دندانپزشک عمومی شروع به درمان بیماریها بکنند.
توانایی های لازم برای تحصیل و کار در رشته دندانپزشکی:
کسانی که به رشته دندانپزشکی علاقه هستند و در خود قابلیت تحصیل در این رشته را دارند و می تواند به عنوان یک دندانپزشک موفق فعالیت کنند باید توانایی های را در خود داشته باشند.
1-باید آرام، پر تلاش، صبور، با دقت و خلاق باشند.
2-از نظر جسمانی در سلامت کامل باشند.
3-حتما باید ارتباط اجتماعی بالایی داشته باشند.
4-دارای مهارت های عالی شناختی خود باشند.
وظایف دندانپزشک:
-در ابتدا ویزیت کردن اولیه بیمار و دادن مشاوره های کافی به بیماران
-ایجاد آرامش به بیماران قبل از شروع کار ازجمله در مورد کودکان و افرادی که از دندانپزشکی می ترسند.
-استفاده از روشهای مناسب و جدید با پیشرفت در این قسمت برای کنترل و کم کردن درد بیمار
-عکس برداری در صورت لزوم
-درمانهای دندانپزشکی شامل: جرمگیری، پر کردن، کشیدن و گذاشتن دندانهای مصنوعی و روکش و بریج کردن (پل گذاشتن) و ...
چگونه بتوانیم یک دندانپزشک خوبی پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن دندانپزشک خوب می توانید این موارد را در نظر بگیرید :
1-از خانواده، دوستان، همسایهها یا از همکاران خود بپرسید آیا دندانپزشک خوبی سراغ دارند یا خیر؟
2-برای انتخاب یک دندانپزشک خوب و با تجربه به پیشینه و کارنامه کارهای قبلی دندانپزشک خود مراجعه کنید .
3-سابقه دندانپزشک در زمینه کارهای سلامت و زیبایی دندان می تواند راهنمای شما برای پیدا کردن بهترین دندانپزشک خوب باشد .
درآمد و حقوق دندانپزشکی :
افرادی که در رشته دندانپزشکی دارای مدرک فوق تخصصی جراحی فک و صورت هستند دارای درآمدی بالایی در سال می باشند که بستگی به نوع بیماران ، مواد استفاده شده برای ترمیم و ساخت دندان ها ، منطقه ، محل قرارگیری مطب ( خصوصی یا به صورت کلینیک ) دارد. بنابراین یکی از شغل های پردرآمدترین در این سال ها دندانپزشکی است . همین امر سبب شده که این رشته دندانپزشکی یکی از مهم ترین رشته های پزشکی باشد که مورد علاقه دخترها و پسرها در کنکور است.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110
-
ارزان ترین دندانپزشکی زیبایی در تهران
رویش دندان در انسان
یکی از قسمت های بدن که از اهمیت زیادی برخوردار است دندان ها می باشد. این بخش از مهمترین و سختترین فرم را در فک انسان و بیشتر جانوران مهرهدار به عهده دارد. مهمترین عملکرد دندان ، تکه تکه و آسیاب کردن غذاها میباشد.
البته باید گفت که این دندان ها در همه انسان ها نقش بسیار مهمی در تکلم و ادای صحیح کلمات دارد . هر فرد در طول عمر زندگی خود دارای دو سری دندان میشود: دندان های شیری و دندان های دایمی.
آغاز رشد دندان :
شروع روند رشد دندان در انسان شامل مراحل گوناگونی است درواقع دندان ها قبل از تولد و زمانی که جنین 6 ماه دارد رشد خود را شروع می کنند.
ولی این قسمت در زیر پوست لثه قرار گرفته وبیرون نمی آید . البته استثنائی نیز وجود دارد که نوزاد حین تولد دندان داشته و دندان هایش از زیر لثه سر بیرون آورده است.
اکنون رشد دندان ها بعد از تولد ادامه یافته و می توان در هفت ماهگی اولین دندان های فرد را که از لثه بیرون آمده مشاهده کرد . بنابراین مراحل رشد و رویش دندان ها تا 12 سالگی یعنی زمانی که همه دندان های دائمی در دهان بیرون آورده باشند ادامه پیدا میکند .
یکی از انواع دندان ها که به آن دندان عقل می گویند کمی دیرتر بیرون آمده وامکان دارد این دندان ها در لثه بمانند که به آن نهفتگی دندان عقل می گویند. این نهفتگی دندان می تواند برای دیگر دندان ها نیز اتفاق بیفتد .
یک دندان از چه بخشهایی تشکیل شده است؟
1-مینای دندان :
اولین قسمت مینای دندان که بخش خارجی و سخت دندان بوده که از بیشترین شکل معدنی در بین قسمت های مختلف بدن برخوردار می باشد.اگر به طور صحیح از دندان ها مراقبت نشود، مینای دندان میتواند به مرور زمان دچار پوسیدگی و کرمخوردگی شود.
2-عاج دندان :
قسمت بعدی لایهای است که زیر مینای دندان قرار دارد. در صورتی که پوسیدگی به مینای دندان برسد این در مرحله بعد به عاج دندان رسیده و به آن صدمه می زند . در قسمت عاج دندان میلیونها لوله ریز قرار دارد که بهطور مستقیم به پالپ دندان وصل می باشد.
3-پالپ :
این بخش از دندان از بافت نرم ساخته شده و در مرکز انواع دندان ها قرار دارد. در واقع در این بخش پالپ از اعصاب دندان و رگهای خونی تشکیل شده است که اگر پوسیدگی دندان به بخش پالپ برسد احساس درد و ناراحتی در این قسمت ایجاد می شود که برای درمان به عصبکشی نیاز پیدا می کند.
4-سمنتوم :
حالا در این قسمت سمنتوم که یک لایه پوششی بر روی ریشههای دندان بوده و فرم شبیه به مینای دندان ولی نرمتر از آن می باشد. این بخش به پایداری ریشه دندان با متصل شدن ریشه به استخوان فک از راه فیبرهای پیوندی کمک میکند.
5-ریشهها :
این ریشه های دندان موقعیت دندان ها را در استخوان فک مستحکم میکند. به این صورت دندان میتواند در برابر نیروی حاصل از گاز گرفتن و جویدن روزمره غذا مقاومت کافی داشته باشند. یکی از مشکلاتی مربوط به ریشههای دندان ، ابتلا به بیماریهای دندان و لثه است.
6-کانالهای ریشه و پالپ :
قسمت آخر کانالهای ریشه و پالپ هستند که در درون دندان قرار می گیرند. در بیشتر موارد دندانهای قدامی یک کانال ریشه دارند. اما دندانهای آسیابی کوچک و دندانهای آسیابی بزرگ امکان دارد که دو یا سه کانال ریشه داشته باشند.
این قسمت مهم در دندان به شدت حساس بوده و مسئولیت خونرسانی و تامین مواد لازم برای زنده نگه داشتن دندان را بر عهده دارند.
فرآیند رویش دندان ها:
*دندان های شیری
*دندان های دائمی
شکل دندان ها در انسان:
*دندان های پیشین
*دندان های نیش
*دندان های آسیا
*دندان های عقل
1-دندان شیری
بعد از تولد اولین دندان ، دندان شیری است که سر از لثه بیرون آورده و بیرون آمدن آنها از 6 ماهگی به بعد صورت می گیرد . این دندان های شیری بعد از 7 تا 12 سال می افتند.
حالا رشد این دندان ها تا 2 الی 3 سالگی رخ میدهد و پس از آن همه کورکان دارای 20 دندان شیری می شوند، که 10 تا از این دندان ها درآرواره بالا و پایین قرار می گیرند.
البته در آرواره ها ی بالا و پایین دو دندان پیشین، یک دندان نیش، دو دندان آسیاب کوچک قرار گرفته است.
2-دندان های پیشین
در فک هر فرد در قسمت جلویی چهار دندان با لبه های برنده در می آید که وظیفه ی اصلی آن بریدن غذا می باشد. به این دندان ها ، دندان های پیشین گفته می شود. دندان های پیشین دارای یک کانال هستند.
3-دندان های نیش
بعد از آن در کنار دندان های پیشین 2 دندان مجموع 8 دندان در دهان قرار دارد. که لبه های آنها تیزی بوده که به آنها دندان های نیش گفته می شود. این دندان های نیز همانند دندان پیشین نقش مهم بریدن غذا را برعهده داشته و خیلی قویتر هستند.
3-دندان های آسیای کوچک (پرمولر)
اما در فاصله بین دندان آسیا بزرگ و نیش به وسیله دندان آسیایی کوچک پر شده است که به آن دندان پر مولر نیز می گویند. حالا وظیفه این دندان ها له کردن غذا بوده و این دندان ها دارای دو کانال می باشند.
4-دندان های آسیاب بزرگ
این نوع از دندان ها که سه دندان آخر در طرفین فک های بالا و پایین هستند دندان های آسیاب بزرگ بوده که تعداد آنها روی هم به 12 عدد بوده که به ترتیب آسیاب اول، دوم و سوم نام دارند. اولین دندان های آسیاب اول در کنار دومین دندان آسیاب کوچک قرار گرفته و به دندان های آسیاب شش سالگی هم می گویند.
5-دندان های عقل
می توان آخرین این دندان ها را دندان های عقل و یا دائمی دانست که بیشتر در بین سن های 16 تا 20 سالگی از لثه خارج می شود . دندان های عقل همان دندان مولر سوم بوده و بیتر 3 تا 4 کانال دارند .
در بعضی از افراد این دندان ها رشد نکرده و در فک نهفته باقی میماند و اگر درد بگیرد و باعث آسیب به دیگر دندان ها شده که باید آن را جراحی کرد. دندان های آسیاب بزرگ، دندان های درشتی می باشند که سطح آنها پهن بوده و برای آسیاب کردن و جویدن غذا کاربرد دارند.
این نوع از دندان های آسیاب های بزرگ در واقع بر روی فک بالایی، ریشههای مجزا داشته ولی در فک پایینی، دو ریشهای دارند.
بنابراین مراقبت صحیح و مناسب از بهداشت دهان و دندان از راه مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم یک راه ساده برای مراقبت از موقعیت دهان و دندان میباشد.
البته افراد مختلف میتوانند از راه های تمیز کردن حرفهای دندان مانند جرمگیری برای کمک به از بین بردن پلاک و جرم دندان و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای لثه استفاده کنند.
پس نتیجه می گیریم که :
در حقیقت وجود 32 دندان برای نیش زدن و آسیاب کردن مواد غذایی لازم است. دندان ها به غیر از خوردن به شما در صحبت کردن صحیح و شفاف کمک می کند. پس شما باید از آنها مراقبت کنید.
استفاده مرتب از نخ ومسواک زدن و هر شش ماه یکبار با مراجعه به دندانپزشک برای تمیز کردن دندان های به صورت حرفه ای می توانید دندان های سالمی داشته باشید . روش های مراقبت دندان ، مسواک زدن مناسب و انتخاب خمیر دندان خوب در این امر می تواند به شما کمک کند.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110
-
دندانپزشکی در محدوده ولیعصر تهران
عوامل پوسیدگی دندان ها
در این قسمت می خواهیم بدانیم که دندان ها به چه دلایلی پوسیده و یا خراب می شوند. اما پوسیدگی دندان چیست ؟
این عامل در واقع نرم شدن مینای دندان بوده که سبب صدمه به شکل و فرم دندان ها می شود. به طور کلی اسیدهای ایجاد شده به وسیله پلاک باکتری هایی که در در زمان شکستن قند در دهان فرد ایجاد می شوند باعث شده این اسید ها که مواد معدنی هستند که مینای دندان را حل کرده و به باکتریها اجازه می دهد وارد دندان شده و باعث پوسیدگی دندان آنها شود.
در صورتی که این مواد معدنی مینای دندان از بین برود و آن را درمان نکنید در دندان حفره ها و پوسیدگی هایی ایجاد میشود که عدم درمان این سوراخ ها در مدت زمان کوتاهی بزرگ تر شد ه و امکان دارد که کل دندان را از بین ببرد.
البته بدانید که اسیدهای پلاک ها می توانند در لایه بعدی دندان یا همان عاج دندان وارد شده و باعث پوسیدگی دندان را ریشه ای کند. بعد از آن اعصاب در دندان های تحت تاثیر قرار گرفته و ممکن است در حین خوردن یا نوشیدن احساس درد داشته باشید.
قسمت های شایع پوسیدگی دندان :
1-شیارهای سطح جونده:
در واقع سطح جونده دندانهای آسیا دارای شیارهای باریک و عمیقی هستند که محیط مناسبی برای زندگی و رشد میکروبها بوده و دندان از این محل دچار پوسیدگی میشوند.2-سطوح بین دندانی:
در این قسمت نیز به علت وارد نشدن موهای مسواک که قابل تمیز کردن نمی باشد، می توان گفت که منطقه ای برای پوسیدگی و بیماری لثه است.3-ناحیه اتصال لثه با دندان:
این محل با تجمع میکروبها می تواند سبب بیماری لثه شود.علل خرابی و پوسیدگی دندان ها:
-ضعیف بودن بهداشت دهان و دندان
-ایجاد پلاک ها و سفت و سخت شدن آن
-کم شدن بزاق دهان
-سندروم خشکی دهان
-خوردن مواد غذایی و خوراکیهای اسیدی و بسیار شیرین و گازدار
-پرتودرمانی گردن و صورت
-برخی بیماری های خاص
-استفاده برخی داروهای خاص
مهمترین علائم پوسیدگی دندان :
*یکی از علائم مهم درد دندان بوده که میتواند به صورت پیوسته و یا هراز چند گاهی شما را اذیت می کند.
*حساس شدن دندان به خاطر از بین رفتن مینای دندان و پیدا شدن لایه زیرین دندان (دنتین) که درد دندان را بیشتر میکند.
* به وجود آمدن لکههای خاکستری، قهوهای، مشکی با دیگر رنگهای تیره
*وجود بوی بد دهان
* حس کردن مزه نا خوشایند و نامطلوب در دهان
*مشخص شدن سوراخها و حفرات ریز و درشت در سطح یا عمق آن
* ایجادعفونت در بافت لثه یا بافت نرم درون ریشه دندان که به صورت آبسه دندان و کیست خود را نمایان می کند.
درمان پوسیدگی دندان به چه صورت است؟
در حقیقت بسته به محل، اندازه و عمق پوسیدگی ، درمان های مختلفی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد. به درمان پوسیدگی دندان ، ترمیم دندانپزشکی می گویند.
نکته :
باید بدانید که در کودکان عوارضپوسیدگی دندان میتواند بر روی رشد کودک و تغذیه آنها اثر منفی می گذارد.بنابراین درمان خرابی دندان کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است.
موارد زیر همه برای جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی می باشد:
1-فلوراید درمانی
در صورت پوسیدگی دندان در مراحل اولیه آن میتوان استفاده از فلوراید درمانی آن را متوقف کرده و دندان را به وضعیت قبل برگرداند.
در واقع فلوراید یک ماده معدنی است که به تقویت مینای دندان کمک کرده و موجب بازسازی مواد معدنی در شکل دندان میشود. این یکی از روشهای مقاوم سازی دندان در کودکان بیشتر استفاده می شود.
2-پر کردن دندان مهمترین عامل
اگر به علتی پوسیدگی به سطح یا عمق دندانهای شما وارد شود و ایجاد حفرهای در داخل دندان بکند . دندانپزشک در اولین مرحل ، قسمت پوسیدگی را تمیز کرده و حفر ها را با مواد پر کننده خاصی بسته و ترمیم میکند.
ولی اگر این مشکل به عمق دندان رسیده و موجب ایجادعفونت پالپ یا مغز دندان شده باشد، در این قسمت به احتمال زیاد به عصب کشی یا همان درمان ریشه دندان دارید.
بدین منظور دندانپزشک بافت عفونی در ریشه دندان را برداشته (بافت نرم شامل عروق عصبی و خونی است) و درون ریشه را تمیز میکند که به این روش عصب کشی دندان می گویند. در آخر با مواد پر کننده دندان عصب کشی شده را ترمیم میکند.
ممکن است با روکش دندان، اقدام به ترمیم دندان عصب کشی بکند تا از خرابی آن جلوگیری کند.
4-کشیدن دندان
ولی این امکان هم وجود دارد که درموارد شدیدترین زمانی که آسیب وارد شده به پالپ برطرف نشود در این جا دندانپزشک دندان ها را میکشد. البته دندانپزشک پیشنهاد می دهد برای جای خالی دندان از دست رفته بریج یا ایمپلنت دندان انجام بدهید.
البته خالی بودن جای دندان در فک باعث قوس فکی شده که میتواند موجب کج شدن دندان ها گردد که این کج شدن دندان می تواند دیر یا زود به درمان ارتودنسی دندان نیاز پیدا کنید.
اگرموارد زیر را به خوبی و بدون هیچ مشکلی انجام بدهید این امر از پوسیدگی دندان مخصوصا در کودکان می شود:
-هر روز مسواک بزنید:
روزی 2 بار و هر بار در 2 دقیقه مسواک بزنید. حدود 30 دقیقه تا 1 ساعت بعد از غذا مسواک بزنید.
-نخ دندان استفاده کنید:
برای جلوگیری از وجود خرابی و پوسیدگی دندان در سطوح آن و بین دندان ها حتما باید از نخ دندان استفاده کنید.
-می توانید از دهانشویه ها که خاصیت تقویتی و ترمیمی دارند استفاده کنید:
دهانشویه ها نه تنها اسیدیته درون دهان را کم کرده بلکه به تقویت مینای دندان کمک میکنند.
-مراقبت خوردن انواع غذاها و شیرین جات باشید:
بایدمصرف شیرینی جات و مواد قندی و اسیدی را کم کرده و یا اصلا آن ها استفاده نکنید.
-بهترین خمیر دندان برای دندانهای استفاده کنید:
این نوع از خمیر دندان ها باید حاوی فلوراید باشد.
-به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید:
درهر صورت باید هر 6 ماه یکبار به یک دندانپزشک خوب مراجعه کنید.
-مشکلات و بیماریهای مربوط به پوسیدگی دندان را درمان کنید.
-داروهای خاصی که موجب آسیب به دندان ها می شود را مصرف نکنید. در موارد خاص با پزشک و دندانپزشک مشورت کنید.
-
ترمیم دندان شکسته ، ترک دندان شیری
روش های ترمیم دندان
دندان ها عضوی مهم در دهان ما می باشند که وظیفه جویدن غذا را بر عهده آنها است . بنابراین برای همین نگهداری از آنها خیلی مهم و حیاتی است .
امروزه چندین روش ترمیم دندان وجود دارد که در دندانپزشکی ها مورد استفاده قرار می گیرند و البته بسته به مقدار خرابی دندان ها و کاری که قرار است بر روی آن انجام شود از طرف دندان پزشک انتخاب می گردد.
ترمیم دندان چیست؟ دندانپزشک زیبائی،بهترین دندانپزشک زیبائی، دندانپزشکمحدوده
ولی عصر،دندانپزشک برای زیبائی،بهترین دندانپزشک ترمیم در تهران در حقیقت ترمیم دندان به فرایند های گقته می شود که دندانپزشک با کمک انواع روش های مختلف برای ترمیم دندان، دندان های پوسیده، زیبایی دندان های جلو، دندان های شکسته و… انجام می دهد.
دلایل ترمیم دندان شکسته:
1-گاز گرفتن و جویدن غذاها و یا اجسام سخت چون : مداد، یخ، آبنبات سفت یا شکستن پوست بعضی از مغزها
2-ضربه های شدید به دهان یا زمین خوردن در موقع بازی
3-وجود دندان قروچه
4-اعمال نبودن فشار یکسان در زمان جویدن غذاها، (اگر دندانهای مجاور از دست رفته یا افتاده باشند) .
5-از بین رفتن بافت دندان به دلیل پوسیدگی
6-بافت دندان به خاطر انجام پرکردگیهای بزرگ و یا دیگر ترمیمهای دندانی از بین رفته است.
7-قرار گرفتن مینای دندان در برابر سرما و گرمای شدید
انواع شکستگیها و ترکخوردگیها دندان:
1- شکستگی در تاج دندان
2-ترک های کوچک در لایه های بیرونی مینای دندان
3-ترک های عمودی در سر تاج دندان
4-شکستگی عمقی و جدا شدن دندان
انواع روشهای ترمیم دندان:
این عمل به 2 صورت : ترمیم مستقیم - ترمیم غیر مستقیم انجام می شود.
-در ترمیم مستقیم دندان :
در این روش همه کارها در درون دهان انجام میشود. در این روش که به آن پر کردن دندان می گویند شامل : گذاشتن یک ماده نرم و انعطافپذیر در حفره آماده و تمیز شده است. بعد از این ماده سفت و سخت شده تا فرم و شکل دندان آسیب دیده ترمیم شود.
در روش ترمیم دندان به صورت مستقیم از 3 نوع ماده اولیه استفاده می کنند:
1- استفاده ازماده آمالگام
در حقیقت ماده آمالگام نقره آلیاژی از جیوه، نقره، قلع، روی و مس می باشد. از فواید استفاده از آمالگام برای ترمیم دندان های جلو و پوسیده قیمت پایین آن، نصب آسان آن در روی دندان، و مقاومت بسیار بالای آن است.
2-ترمیم دندان های جلو با کامپوزیت
امروزه از مناسب ترین ترمیم برای دندان ها از جمله ترمیم زیبایی دندان جلو پروتزهای کامپوزیت هستند. این مواد از رزین های ترکیبی تولید شده است که می توانند رنگی همانند رنگ دندان های اصلی را ایجاد کند.
3-کمک از پروتز اینومر
به طور کلی استفاده از پروتز شیشه ای اینومر که ترکیبی محکم و کرم رنگ است و برای ترمیم دندان پوسیده و یا ترمیم دندان شکسته کودکان و البته دندان هایی که برای گاز گرفتن غذا نمی باشد، مورد استفاده می باشد. استفاده از این ماده در ترمیم دندان ها قیمتی مناسب دارد.
- در ترمیم غیر مستقیم دندان :
اما در این نوع ترمیم دندان در بیرون از دهان انجام می شود. نمونههای ترمیم غیرمستقیم دندان شامل : روکش کردن، تاجگذاری دندان، بریج، ایمپلنت، اینلی و آنلی دندان میباشد.
-ایمپلنت
-ارتودنسی
-باندلینگ
-بلچینگ
-ونیر های دندان کامپوزیتی
-لمینت سرامیکی
-روکش
-بریج دندان
-ونیر دندان
-کاشت دندان
-دندان مصنوعی
-اینلی و آنلی دندان
-تاج دندان
البته هریک از این روش ها مزایای و معایب خود را دارند که ما به ترتیب همه آنها را برای شما بازگو می کنیم .
در حقیقت متخصص دندانپزشک وقتی بداند که دندان شما پوسیده شده است و نیاز به پرکردن دندان دارد از روش های زیادی استفاده می کنند و برای بعضی از افراد که از سفید کردن دندان یا بلیچینگ استفاده می کنند .
بهتر است بدانید که هر قدر ترمیم دندان پوسیده زودتر انجام بشود، وقت و هزینه و درمان کمتری احتیاج است.
آیا ترمیم دندان درد دارد؟
مطمئن درد ندارد برای اینکه همه مراحل این کار با بی حسی موضعی انجام می گردد.البته با این وجود، احساس درد خفیف یا حساسیت تا 2 روز بعد استفاده از انواع روش های ترمیم دندان طبیعی است.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110
-
چه زمانی دندان نیاز به پر شدن دارد؟
مراحل پر کردن دندان و انواع آن چیست؟
پرکردن دندان چیست؟
بعد از ترمیم و برداشتن پوسیدگی دندان ، دندانپزشک برای جلوگیری از آسیب بیشتر دندان آنها را با مواد خاص پر می کند.برای این که بتوانید از شر پوسیدگی دندان خلاص بشوید باید قسمت پوسیده را خارج کرده و با پرکردن دندان آن را درمان کرد.بهترین دندانپزشک ترمیمی در تهران،دندانپزشکی محدوده ولیعصر،دندانپزشکی در ولیعصر،دندانپزشک زیبائی در تهران،دندانپزشک ماهر در تهران،بهترین دندانپزشک تهران
انواع مواد برای پرکردن دندان:
1-آمالگام: در واقع این ماده از مواد قدیمی در دندانپزشکی برای پر کردن دندان است. آمالگام دارای رنگ نقره ای می باشد. پزشکان از این ماده به علت وجود جیوه در فرم آن که ماده ای سمی است و برای سلامتی مضر باشد کمتر استفاده می کنند.
2-کامپوزیت: اما در مورد کامپوزیت ها که شبیه دندان طبیعی بوده و در زمان استفاده از آن نیازی به تراشیدن بخش های سالم برای چسباندن به دندان نمی باشد. این ماده به هیچ عنوان دچار خوردگی نشده و برای همین گزینه ی مناسبی برای پر کردن دندان ها است.
این روش برای رفع پوسیدگی های کوچک مناسب است و به خاطر هزینه ی بالاتر اصلا برای برطرف کردن پوسیدگی های بزرگ مناسب نمی باشد.
3-سرامیک: این ماده مانند به دو ماده قبلی اصلا به دندان نمی چسبد. سرامیک به علت تشابه به دندان طبیعی برای پرکردن دندان مناسب است. در حین پر کردن دندان با سرامیک به خاطر بزرگ بودن آن باید مقدار زیادتری از بخش دندان سالم را بتراشند.این ماده نسبت به کامپوزیت و آمالگام گران تر می باشد.
4-طلا: در قدیم برخی افراد از طلا برای پر کردن دندان ها استفاده می کردند که البته امروزه هزینه پر کردن دندان با طلا بسیار بالاست و از این ماده موقعی که بخواهیم مقاومت و استحکام بالایی در دندان به وجود بیاورند ، استفاده می کنند.
از ویژگی های این ماده در برابر خوردگی مقاوم بوده و از ورود باکتری و ذرات غذا در پوسیدگی دندان و نفوذ آنها جلوگیری میکند.
5-گلاس آینومر: این ماده رنگی شبیه به رنگ دندان بوده و به آسانی به دندان می چسبد. به علت شکل طبیعی از این ماده در پر کردن دندان استفاده زیادی می شود. این ماده به آرامی و با مرور زمان در قسمت پوسیدگی و در زیر پرکردگی آزاد می شود.
6- پرکردن دندان با لیزر : در پر کردن دندان با این روش، لیزر با کمک از انرژی نور سطح دندان را باز می کند و از این روش راه را به ریشه دندان باز می کند و مکان های پوسیده شده را ضدعفونی کرده و بعد از آن از مسیر شکل دادن به کانال ریشه دندان را پر می کند.
مراحل پرکردن دندان در 5 مرحله به صورت زیر انجام می شود:
1-درقدم اول پرکردن دندان، دندانپزشک با استفاده از آمپول بی حسی جای دندان پوسیده را بی حس می کند.
2-در قدم دوم توسط یک دریل خاص در دندانپزشکی پوسیدگی های روی دندان را خارج می کنند.
3-در قدم سوم برای این که در زمان پر کردن دندان مواد به خوبی روی دندان بچسبد ژل مخصوصی را که یک ژل اسیدی است روی دندان قرار می دهند.
4-در قدم چهارم با توجه به این که کدام دندان را پرکردن می کنیم از مواد مناسب با آن دندان استفاده می کنند و با آن دندان را پر می کنند.
5-در قدم آخر بعد از قرار دادن مواد بر روی دندان از پولیش استفاده کرده تا دندان پر شده درخشندگی کافی را داشته باشد.
علائم پرکردن دندان :
1-وجود لکه های تیره در دندان
2-بودن سوراخی در دندان که با چشم دیده و یا با زبان حس میشود.
3-گیر کردن غذا بین دندان ها .
4-در زمان نخ دندان کشیدن برخی از قسمت های دهان خیلی درد می گیرد.
5-لب پرشدگی یا زبری ، شکستگی و تیزی برخی قسمت های دندان.
6-لق یا شکسته ویا پایان عمر پرکردن های قدیمی.
چگونه بفهمیم که دندان ها نیاز به پرکردن دندان دارند؟
دندان درد یکی از علامت های مشخص است که نشان می دهد دندان ها نیاز به پر کردن دارند. پس بهتر است به علائمی که همانند حساسیت دندان به سرما یا گرما یا فشار است توجه کنید و به دندانپزشک مراجع کنید در صورتی که درد تیر بکشد و یا به طور ناگهانی در زمان جویدن غذا ایجاد درد کند، این علامت به فرد نشان می دهد که باید فورا اقدام به پر کردن دندان ها کند.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110
-
بهترین کامپوزیت برای دندان چه جنسی است؟
بهترین کامپوزیت دندان مزایا و معایب آن چیست؟
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندان نوعی روش ترمیمی است که در ترمیم شبیه و همرنگ دندان های طبیعی بکار می رود.در واقع این روش برای اصلاح طرح لبخند وبرطرف کردن بدفرمی، بد رنگی و فواصل میان دندانها مورد استفاده قرار می گیرد.کامپوزیت دندان چیست؟،بهترین مارک کامپوزیت دندان،بهترین دندانپزشک کامپوزیت،بهترین دندانپزشکی برای کامپوزیت،دندانپزشکی در ولیعصر تهران،بهترین دکتر کامپوزیت
بدین صورت که کامپوزیت دندان در حقیقت لایه نازکی از جنس کامپوزیت ونیر بوده که همرنگ با دندانهای فرد تهیه و روی دندان نصب می گردد. البته این ترمیم دندان قابل تشخیص با دیگر دندان های طبیعی نمی باشد.
کاربرد کامپوزیت :
از این روش برای اصلاح نامنظمی، بد فرمی، رنگ زرد، پریدگی و فاصله دندان استفاده می کنند.موقعی که پوسیدگی دندان به وسیله دندانپزشک برداشته شود او از کامپوزیت دندان برای پر کردن فضای خالی و ترمیم شکل ظاهری دندان استفاده می کند.
انواع کامپوزیت دندان عبارت است از:
1-ماکروفیل دانه درشت:
یکی از انواع مختلف کامپوزیت است. این روش دارای ذرات 10 تا 50 میکرومتری است.از بهترین ویژگی های این روش مقاومت بسیار بالا آن است. افراد می توانند به راحتی از این روش با خیالی راحت استفاده کنند.
تنها مشکل این روش پولیش بوده که به علت دارا بودن ذرات بزرگتر به سختی پولیش می خورد.
2-کامپوزیت ماکروفیل دانه ریز:
این روش در بین روش هایی طرفداران زیادی دارد. ذراتی که در این نوع کامپوزیت به کار رفته است کمتر از 100 نانومتر هستند.این روش دارای کیفیت بالا و مقاومت خوبی است وانجام پولیش برروی آن راحت می باشد.
اما این نوع کامپوزیت دندان ، نسبت به کامپوزیت ماکروفیل، دوام و استحکام کمتری دارد.هم اکنون برای دندان های جلویی از آن استفاده می کنند
3-نانو هیبریدی ها:
یکی دیگر از انواع کامپوزیت بوده که کاربرد بالایی در دندانپزشکی دارد. این نوع کامپوزیت دارای ذرات 100 نانومتری هستند.این نوع دارای مقاومت بالا نسبت به انواع دیگر است . به دلیل اندازه ذرات آن، در زمان تغییر شکل ممکن است به زیبایی کامپوزیت بر روی دندان صدمه بزند.
4-نانو کامپوزیت:
در بین روش های گفته شده در کامپوزیت، بهترین آن نانو کامپوزیت است که نانوکامپوزیت دارای مقاومتی بسیار بالا استکه دارای ذراتی به اندازه 200 نانومتر بوده که به همین خاطر برای دندان های عقبی هم از آن استفاده می کنند.
مزایای استفاده از کامپوزیت :
-نیاز به تراش کمتری داشته و یا اصلا به تراشیدن نیازی ندارد.
-این کامپوزیت فشارهای بسیاری را تحمل میکند.
-میتوان بعد از استفاده، آن را ترمیم نمود.
-شکل ظاهری همانند دندانهای طبیعی دارد.
- به سرعت آماده و روی دندان قرار می گیرد
- قابل برگشتپذیر یا همان ترمیم است.
- نسبت به سردی و گرمی دندان ها را حساس نمیکند.
- به نسبت قیمت پایینتری دارد
- پس از شکل دادن به کامپوزیت دندان میتوان اصلاحات موردنظر را روی آن انجام داد.
معایب کامپوزیت دندان :
-پایین بودن طول عمر و دوام کامپوزیت
- زرد شدن این روش
-کم بودن استحکام کامپوزیت دندان
- هزینههای جانبی بیشتر
مراحل انجام کامپوزیت دندان :
1-در ابتدا کار اگر نیاز باشد بر روی دندان هرگونه کار زیبایی و درمانی دندان انجام بشود دندانپزشک آنها را انجام می دهد .( مثل لیفت لثه)
2-انجام آماده سازی های کوچک روی دندان بیمار .
3-انتخاب رنگ کامپوزیت دندان .
4- شستن و خشک کردن دندانها ، ایزوله و اسید زدن.
5-با کمک از انواع گوناگون کامپوزیت ، دندانپزشک بر روی دندان کامپوزیت ونیر را قرار می دهد.
6-پولیش و اتمام کار کامپوزیتی.
7-تمیز کردن و شستشوی لثه بعد از درمان.
درمان کامپوزیت دندان :
1-تصحیح شکل و فرم و رنگ دندانها
2-برای درست کردن شکل دندانها با فرم غیر طبیعی مانند دندانهای ریز یا دندان های میخی شکل
3- از بین بردن فاصله بین دندانها که با کمک کامپوزیت این فاصله ها بسته میشوند.
4-داشتن دندانهای بیش از اندازه سفید که با استفاده از کامپوزیت یا لمینت دندان برای سطح دندانها انجام می گردد.
5-داشتن نامنظمی خفیف در دندانها که از درمان کامپوزیت استفاده میکنند.
طول عمر کامپوزیت:
بیش از 10 سال می باشد که می توان گفت برای روکش کامپوزیتی مناسب می باشد. البته مهم ترین چیز در مورد این روش مراقبت های پس از کامپوزیت که به بالا رفتن طول عمر کامپوزیت دندان کمک می کند.
این افراد کاندید مناسبی برای انجام کامپوزیت دندان نیستند؟
1-کسانی که رفتارهایی چون دندان قروچه دارند.
2-افرادی که دندان های آنها دارای سایش شدید است .
3-بیمارانی که دندان های آنها بهمریختگی شدید دارد.
4-دارای بیماری لثه فعال هستند.
5-بهداشت دهانی مناسبی ندارند .
6-افرادی که دندان های آنها دارای برجستگی زیادی است . البته می تواند به جای کامپوزیت دندان از لمینت سرامیکی برای اصلاح طرح لبخند خود استفاده کنند.
تفاوت کامپوزیت دندان ، لمینت و بلیچینگ دندان چیست؟
کامپوزیت دندان :کامپوزیت برای تغییر فرم یا رنگ دندان استفاده میشود. این درمان احتیاج به تراش ندارد. کامپوزیت در یک جلسه و در مطب قابل انجام است.
لیمنت دندان : به تراش نیاز دارد . در لیمنت نیاز به قالب گیری و ارسال به لابراتوار دارد.در این روش به مراقبت زیادی نیاز است و این لمینت دارای مقاومت بالایی نسبت به کامپوزیت است.
بلیچینگ دندان : برای سفید کردن دندان ها است. در واقع دندانپزشک به کمک مواد شیمیایی که غلظت زیادی دارند در یک مدت زمان کوتاه دندان های را سفید میکند.
بهترین مارک کامپوزیت دندان :
امروزه در دندانپزشکی ها از کامپوزیت های ژاپنی و آمریکایی که از پر مصرف ترین برندهای کامپوزیت دندان در ایران است استفاده می شود. باید بدانید که کیفیت و قیمت آن ها نیز متفاوت است و انتخاب هر کدام می تواند در هزینه اصلاح طرح لبخند تاثیر بگذارد.
پس چند تا از بهترین مارک های کامپوزیت را مانند کامپوزیت ژاپنی Gradia Direct ، Geanial و kuraray و برند های آمریکایی Bisco، M3 و Cosmedent را را به شما معرفی می کنیم .ویژگیهایی بهترین مارک کامپوزیت دندان چه می باشد؟
1-وجود ظاهری زیبا و طبیعی
2-سفت شدن فوری بعد از تابیدن نور لیزر
3-ایجاد فرم دهی آسان
4-سازگار بودن جنس مواد کامپوزیت با دندان و بافتهای نرم دهان
5-وجود مقاومت بالا در برابر ساییده شدن
6-دارا بودن قابلیت ترمیم
7-استحکام و ماندگاری زیاد
هزینه کامپوزیت دندان :
اما در مورد قیمت کامپوزیت دندان که نمی تواند آن را به طور دقیق تعیین کرد. چرا که در دندانپزشکی مواد و خدمات دارای انواع مختلف و قیمتهای متفاوت است.البته در مورد مواد کامپوزیت هم قیمت دخیل است کامپویت های چینی در بازار دارای کیفیت پایین و بلاعکس مواد کامپوزیتی برندهای آلمانی، آمریکایی و ژاپنی از کیفیتهای بالاتری برخوردار هستند.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
بهترین زمان برای عصب کشی دندان چه زمانی است؟
عصب کشی یا درمان ریشه (ENDO)
پالپ دندان چیست؟
می دانید که مغز دندان یا پالپ دندان چیست ؟ این قسمت به رگها و اعصاب دندان معروف می باشند. البته حفره مرکزی در تاج دندان به اتاق پالپ معروف است. پس به مجرای ریشه دندان ، کانال دندان می گویند.
اگر در حالت عادی مغز دندان زنده و فعال باشد امکان دارد که پوسیدگیها و آسیب به رگها و عصبها موجب درد و از بین رفتن مغز دندان شود .
بنابراین عصب کشی دندان یا درمان ریشه ضروری بوده چرا که پالپ یا بافت نرم درون کانال دندان و مجرای ریشه با التهاب مواجع شده و این قسمت آلوده و یا دچار صدمات شدیدی می گردد.
چه زمانی عصب کشی دندان انجام می شود؟
در حقیقت عصب کشی زمانی انجام میشود که پالپ به شدت صدمه دیده باشد و چاره ای به جز تخلیه و تمیز کردن آن و پر کردن آن با مواد پر کننده خاص وجود نداشته باشد. دلیل صدمه دیدن پالپ به شرح زیر است:
1-شکستن دندان طی یک اتفاق همانند تصادف، زمین خوردن یا بازی کردن.
2-به دلیل پوسیدگی زیاد دندان که درمان نشده و به قسمت پالپ رسیده است.
3-از بین رفتن پرکردگی های قدیمی یا نامناسب بودن مواد پر کننده دندان که باعث شده زیر آن پوسیدگی صوت بگیرد.
علائم دندان به عصب کشی دندان چیست؟
-درد
-حساسیت دندان به گرما یا سرما
-دندان به لمس کردن و جویدن برخی مواد غذایی حساس می شود.
-تغییر در رنگ دندان
-متورم شدن لثه ها
-ایجاد حساسیت در گرههای لنفاوی،لثه و استخوانهای اطراف دندان
در صورتی که التهاب یا عفونت پالپ و ریشه دندان را درمان نکنید البته منظور عصب کشی دندان می باشد می تواند سبب درد شدید یا منجر به آبسه در دندان شود.
مراحل عصب کشی دندان :
مرحله اول: در قسمت اول عصب کشی برای معاینه و اندازه آسیب دیدگی دندان از آن عکس رادیولوژی گرفته می شود.
مرحله دوم: در این مرحله به منظور درمان این مشکل یک داروی بی حسی موضعی برای کم شدن درد و بیحسی دندان به لثه تزریق میشود.
مرحله سوم: در قسمت سوم دندانپزشک از یک دستگاه تخلیه کننده بزاق را در کنار دهان قرار میدهد (پلاستیکی ) استفاده کرده و بعد از آن شروع به برداشتن پوسیدگیهای دندان برای باز کردن ساقه پالپ میکند.
مرحله چهارم: بعد از پاک کردن پوسیدگیها دکتر شروع به برداشتن عصب عفونی یا همان آبسه کرده که این کار به وسیله یک ابزار دنداپزشکی کوچک صورت می گیرد.
مرحله پنجم: در این مرحله عصب کشی دندان بعد از برداشتن عصبهای آسیب دیده نوبت به کانالهای ریشه دندان را دکتر همه آنها تمیز و خالی میکند.
در فاصله بین خالی کردن تا پرکردن دندان برای پیشگیری از عفونت در لایههای داخلی دندان بیمار باید از داروهای آنتی بیوتیک با تجویز پزشک استفاده کند.
مرحله ششم: بعد از تمیز کردن کانالهای ریشه حالا باید قسمت داخلی دندان یا همان کانالهای ریشه را با مواد خاص پر کرد. در ابتدا با مواد بیحسی که به دندان در قسمت لثه تزریق میشود این قسمت را آماده می کند.
در صورتی که برروی دندان ها پرکننده ها موقت وجود دارد بر داشته و سپس مواد خاص پرکردن دندان را در درون کانالهای ریشه قرار داده تا از وارد شدن بزاق دهان و مواد غذایی به درون دندان جلوگیری بشود.
مرحله هفتم: در مرحلهی آخرعصب کشی دندان اکنون باید ترمیم نهایی روی دندان انجام شود.در مسیردرمان ، دندان به دلیل پوسیدگیها و پرکننده های زیاد به شدت ضعیف شده به همین خاطر نیاز به مراقبت دارد.
برای این کار از روکش دندان برای اینکه هم ظاهری دندان و هم از آسیب قسمت های زیرین جلوگیری کند استفاده می کنند.این روکشها از جنسهای مختلفی چون طلا، فلز و ..... تهیه میشود و میتوانید برای انتخاب هر یک از این ترمیمها با دندان پزشک مشورت کنید.
تفاوت عصب کشی دندان جلو و دندان های عقب :
1-در تاج دندان برای عصب کشی باید سوراخی ایجاد تا پالپ دیده بشود. برای دندانهای جلو این سوراخ در سطح پشتی دندان ولی برای دندانهای عقبی این سوراخ در سطح بالایی آنها ایجاد می شود.
2-پس اتمام عصبی کشی برای دندانهای جلویی از مواد پر کننده دندان بای پر کردن سوراخ ایجاد شده استفاده می گردد. این مواد تا موقعی که روکش دندان آماده شده و به دندان چسبانده بشود روی دندان می ماند. ولی برای دندانهای عقبی که همواره تحت فشار قرار دارند، وجود روکش لازم بوده تا جلوی شکستن و خرد شدن آنها را بگیرد.
3-تفاوت مهم عصب کشی دندانهای جلویی و عقبی، در تعداد ریشه های آنهاست. دندانهای جلویی دارای یک ریشه حاوی یک مجرای ریشه بوده در حالی که دندانهای آسیاب کوچک یا پره مولر و دندانهای عقبی دو یا سه ریشه دارند که هر کدام دارای یک یا دو مجرای ریشه هستند.
هزینه عصب کشی دندان چقدر است ؟
در حقیقت قیمت این درمان با توجه به اندازه آسیبی که دندان دیده است مشخص می شود. البته بیمه ها بیشتر هزینه عصب کشی را پرداخت می کنند.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
چگونه بعد از عصب کشی از دندان مراقبت کنیم ؟
مراقبت های بعد از عصب کشی
هنگامی که پالپ یا همالن بافت نرم داخل کانال دندان و مجرای ریشه و التهاب آنها و آلوده شدن و این که آنها دچار آسیب شدیدی شده باشد درمان ریشه و یا عصب کشی ضرورت می شود.
بعد از فرایندعصب کشی دندان باید برای مراقبت از دندان های ترمیم شده کارهایی انجام بدهیم تا کمتر دچار عوارض بعد از عصبکشی بشوید.مراقبت های بعد انجام عصب کشی :
1-بعد از عصب کشی دهان فرد تا چند ساعت بی حس بوده و در این هنگام باید از غذا خوردن اجتناب کنید.
2-بعد از انجام این پروسه فقط در مواقع خیلی شدید و ضروری میتوان از مسکنهای ضد التهاب مانند ژلوفن و یا ناپروکسن برای تسکین دندان و البته مصرف هر داروی مانند مصرف آنتیبیوتیکها باید طبق نظر دندانپزشک صورت بگیرید.
3-در صورت انجام این فرآیند درمان ریشه به خوبی انجام نشود و دندان درد شدید داشته باشید دندان باید کشیده بشود.
4-پانسمانی که در جای زخم قرار گرفته را تا حدود 2 ساعت باید در دهان نگه بدارید و آن را جا به جا نکنید وحتی آب دهان خود را خارج نکنید.
5- محل عصب کشی را باید تمیز نگه دارید تا طول درمان و بعد از آن آلودگی به آن نواحی نرسد.
6-در این زمان برروی دندانهای عفونتی فشار وارد نکنید البته در زمان مسواک زدن و جرمگیری فشار بیش از اندازه به این قسمت نباید وارد کنید. یک نکته تا مدتی از غذاهای چسبنده و جویدنی خودداری کنید.
7-از غذا های نرم مانند سوپ و فرنی و ... در مدت زمان این پروسه مصرف کنید.
8-پس از انجام مراحل عصب کشی تا یک مدتی کوتاهی از خوردن مواد غذایی سخت، گرم و سرد اجتناب کنید. چرا که دندانها حساس شده است پس از غذاهایی با دمای متوسط استفاده کنید.
9-بعداز پایان درمان دندان حتما از روکش بر روی تاج دندان استفاده کنید چون که اگر دندان را دراین قسمت رها کنید احتمال عفونت کردن دوبارهی آن وجود دارد. پس روکش دندان به جلوگیری از عوارض بعدی درمان ریشه نیز کمک میکند.
10-پس از عصبکشی مسواک زدن بزنید ولی از نخ دندان استفاده نکنید .البته تا زمانیکه دندان روکش و ترمیم بشود.
11-افراد سیگاری در روز های اول از سیگار کشیدن اجتناب کند.
12- این امکان وجود دارد تا حدود یک هفته تورم در قسمت دندان ترمیم شده باقی بماند که اصلا جای نگرانی نیست.
13-از مصرف الکل که باعث خونریزی شده جدا اجتناب کنید.
یک نکته : حتما باید نکات مراقبت بعد از عصب کشی را رعایت کنید تا دچار مشکل نشوید چرا که این امر نتها می تواندبرای شما هزینه بیشتری را در بر داشته باشد بلکه باعث اذیت خود شما می شود و یا در آخر کا به خاطر رعایت نکردن نکات ممکن است مجبور به کشیدن دندان شوید.
آیا بعد از عصب کشی درمان دیگری لازم است؟
بعد از فرایند عصب کشی بر روی دندان حتما باید ترمیم دائمی صورت بگیرد.اکثر دندانها به روکش نیاز دارند از این ترمیم دائمی برای جلوگیری از شکستگیهای بعدی دندان و جلوگیری از پوسیدگی دوباره پس از عصب کشی استفاده میشود.
چه مدت بعد از عصب کشی میتوانید چیزی بخورید ؟
در این باره دندانپزشکان توصیه میکنند که بیماران حتما بعد از 30-40 دقیقه پس ازعصب کشی از خوردن یا نوشیدن خودداری کنند. این کار سبب می گردد تا مواد ناحیه پر شده سفت بشود.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
تا چه سنی می توان دندان را ایمپلنت کرد؟
زیبایی با ایمپلنت دندان
یکی از روش های جدید که بعد از کشیدن دندان می توان با آن جای دندان از دست رفته را پر کرد ایمپلنت دندان یا همان جایگزین ریشه های دندان است. به طور کلی این قطعه دارای یک پایه قوی برای دندان دائمی یا ثابت و قابل جابجایی می باشد که با دندان های طبیعی بیمار سازگاری کامل دارند.
ساختار ایمپلنت دندان:
در واقع ایمپلنت یک پایه تیتانیومی و بعضی از مواقع از زیرکونیا استفاده می کنند تا در درون استخوان فک در زیر لثه قرار بدهند این پایه مانند ریشه دندان عمل کرده و با انجام روکش دندان یا دندان مصنوعی می توان آن را در جای خود ثابت و مستحکم کرد.
جنس ایمپلنت دندان:
اما در مورد جنس ایمپلنت که باید از هر نظر با بدن انسان سازگاری داشته باشد برای همین از ماده تیتانیوم خالص استفاده می کنند. این ماده هیچ مشکلی برای بدن ایجاد نمی کند. بنابراین دو ماده اولیه ایمپلنت دندانی چون تیتانیوم ، زیرکونیا ویژگی های خاصی دارند که می تواند یک ایمپلنت دندان عالی را برای شما به ارمغان بیاورد.
انواع ایمپلنت دندان:
1 -ایمپلنت اندوستیال : یک نوع برای دندان که درون استخوان قرار می گیرد.
2-سابپریوستیال : در نوع دوم درمان برای دندان های از دست رفته است که روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه قرار میگیرد .
3- ایمپلنت های داخل استخوان: این دسته که به صورت یک پیچ هستند که درون استخوان قرار میگیرند.
4-ایمپلنت های زایگوماتیک: در کم شدن استخوان های شدید فک بالا یک فرم فلزی به استخوان گونه ای پیچ میشود.
البته امروزه از ایمپلنت های سابپریوستیال و ایمپلنت های زایگوماتیک استفاده نمی شود ، چرا که در مقایسه با ایمپلنت های اندوستیال در این دو نوع در بلند مدت ضعیف تر و استحکام کمتری دارند.
مراحل ایمپلنت دندان:
اما این جراحی دندان سرپایی بوده و روند قرار دادن ایمپلنت دندان شامل مراحل زیر می باشد:
-در ابتدا دندانپزشک بیمار را معاینه کرده وبعد از آن نوع و تعداد ایمپلنت را تعیین می کند.
- کشیدن دندان و برداشتن اضافه های آن
-در این قسمت دندانپزشک در حال آماده سازی استخوان فک یا پیوند استخوان در صورت نیاز
-انجام کاشت پایه ایمپلنت
-رشد و ترمیم استخوان
-نوع رنگ و انجام قالب گیری و فرستادن برای لابراتور
- وصل کردن ایمپلنت
مدت زمان ایمپلنت دندان:
انجام مراحل این درمان چند مرحله ای بوده که چندین ماه طول میکشد. در موقعیت عادی از زمان جایگذاری پایه ایمپلنت در درون استخوان فک تا موقع آن را متصل کنید سه تا شش ماه زمان میبرد.
مزایای ایمپلنت دندان چیست؟
-بالا رفتن زیبایی
-سرعت بالا در کاشت
-طول عمر بالا
-حفظ سلامتی دهان و دندان
-ثابت بودن ایمپلنت
عوارض و خطرات ایمپلنت دندان:
در هر صورت در مقابل مزایای هر قطعه ای که برای دندان ها استفاده می شود عوارض نیز وجود دارد .ایمپلنت دندان نیز از این امر مستثنا نمی باشد این عوامل می تواند کوتاه مدت و یا بلند مدت باشد.
-عفونت در محل قرار دادن پایه ها
-آسیب رسیدن به سایر دندان ها
-صدمات عصبی که می تواند موجب درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن لثه ها، لب ها و چانه بیمار شود.
-مشکلات سینوسی زمانی که ایمپلنت های دندان قرار داده شده در فک بالا از حفره های سینوس بیمار عبور و خارج شود.
افرادی که می توانند از ایمپلنت استفاده بکنند؟
1-افرادی که کلیه دندان های فک جلو و یا فک عقب را از دست داده باشند.
2-در صورتی که یکی از دندان های جلو کشیده شده باشد و فاصله ایجاد شده از دندان های کناری آن طبیعی باشد.
3-اگربه هر دلیلی بیش از یک دندان از بین رفته باشد می توان از این درمان استفاده کرد.
4-درصورتی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از بین رفته باشد و تنها از یک طرف دندان طبیعی باشد.
5-افرادی که نمی توانند از دندان های مصنوعی استفاده کنند.
6-افرادی که می خواهند گفتار خود را بهبود ببخشند.
این نوع از درمان یعنی ایمپلنت دندان محدودیت سنی نداشته و هر فردی که قادر به رعایت بهداشت دهان خود باشد، می تواند این درمان انجام بدهد . در هرصورت افرادی به سن رشد رسیده نیزمی تواند به جای دندانی که از دست داده خود از ایمپلنت استفاده کنند.
سخن آخردر مورد ایمپلنت دندان:
همه می تواند لبخندی زیبا داشته باشند و این عمل با کمک از ایمپلنت دندان که بهترین راه حل است امکان پذیر می باشد. البته راه حلی مطمئن و طولانی مدت برای داشتن لبخند زیبا وجود دارد که بهتر است با یک دندانپزشک با تجربه و مهار مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد ایمپلنت های دندانی، با خانم دکتر زندیه تماس بگیرید.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
نحوه مراقبت از دندان بعد از ایمپلنت
مراقبت های بعداز ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت یا همان کاشت دندان در واقع یک درمان جایگزین دندان های از دست رفته و ریشه است که می توان از پروتزهای بریج برای درمان کامل آن استفاده کرد.
پس از انجام جراحی دندان باید تا مدتی مراقبت های پس ازایمپلنت را با توصیه دندانپزشک انجام بدهید . برای بهبود و ترمیم دندان های جراحی شده باید این دستورات را به طور مرتب عملی کنید.
ساختار ایمپلنت دندان :
همانطور که درقسمت ایمپلنت دندان برای شما توضیح دادیم ایمپلنت یک استوانه فلزیاز جنس تیتانیوم که در درون استخوان فک نصب شده تا بتواند جایگزین ریشه از دست رفته باشد و در داخل فک جوش بخورد و بعد لایه پروتز روی دندان قرار بگیرد در این مدت که این عمل به خوبی در دهان جا باز کند به مراقبت های خاصی احتیاج دارد.
این مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان عبارتند از :
1-بعد از آن که بخیه را از قسمت دندان جدا کردند پس از حداقل سه روز همه قسمت های اطراف ایمپلنت را باید مسواک بزنید.
2-هنگامی مصرف مواد غذایی و آشامیدنی برای ممانعت از جمع شدن میکروب و جرم در قسمت های ایمپلنت باید از دهان شویه استفاده کنید.
3-باید تا دو ساعت پس از کاشت دندان (ایمپلنت) باند گازی که دندانپزشک روی دندان قرار داده است را با کمی فشار نگهدارید و سپس آن را بیرون بیاندازید. پس از گذشت 2 ساعت هر 45 دقیقه گاز را تعویض کرده و گاز جدید روی محل ایمپلنت قرار بدهید.
4-حتما باید بعد از 24 ساعت پس از ایمپلنت دندانهای روزی 3 بار دهان خود را با دهان شویه بشوئید.
5-پس از عمل جراحی ایمپلنت دندان بهتر از از کمپرس یخ برای التهاب و تورم اطراف آن استفاده کنید. این موارد بعد از 24 تا 72 ساعت پس از انجام عمل جراحی رخ میدهد. پس فقط از کمپرس یخ استفاده کنید.
6-نکته برای تمیز کردن اطراف جراحی نباید از خلال دندان کنید و همین طور از لوازم تیز برای تمیز کردن دندان استفاده نشود.
7-برای تمیز کردن از مسواک حداقل به مدت ساعت 72 برای اطراف ایملپنت جدا خودداری کنید.
8-افرادی که دخانیات مصرف می کنند تا مدتی باید از این کار اجتناب کنند.
9-یکی از غذایی هایی که برای ایمپلنت دندان خطر دارد مواد قندی است . بنابراین بعد از مصرف مواد قندی آن نواحی را پاک کنید.
10-سعی کنید یک روز بعد از انجام جراحی از خوردن غذاهای گرم خودداری کنید و بیشتر از غذاهای سرد و نرم استفاده کنید.
11-پس از عمل جراحی مقدارکمی خون آبه در دهان شما جمع میشود بهتر است به آرامی و بدون فشار دستمال را جلوی دهان گرفته و آن را خارج کنید .چرا که بیرون دادن آب دهان با شدت موجب ایجاد خون ریزی و فشار به دندان جراحی شده میشود.
12-همه داروهایی که به توصیه پزشک برای شما تجویز شده است را تا آخر استفاده کنید . این داروها برای مدت یک هفته تجویز میشود. در صورت نیاز باید به تجویز پزشک از دارو استفاده کنید.
انجام این نکات مهم برای مراقبت ایمپلنت دندان کمک بزرگی در بهبود سریع دندان می کند و می تواند از عوارض آن کم کند . بنابراین همه توصیه های دندانپزشک را جدی بگیرید و در صورت نیاز می توانید به پزشک مراجعه کنید.
عوارض عدم مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت دندان:
-درد زیاد ورم کردن محل جراحی
-احساس سوزش در آن ناحیه
-عفونت دندان
- لق شدن پایه آن به دلیل سهل انگاری وعدم مراقبت های بعداز ایمپلنت دندان
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
مناسب ترین سن برای ارتودنسی چه سنی است؟
لبخند با ارتودنسی دندان
ارتودنسی دندان چیست؟
ارتودنسی یکی از تخصص های دندانپزشکی هست که به خاطر مرتب کردن و ردیف نمودن دندانها و هماهنگ کردن فک ها مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین ارتودنسی دندان در واقع یکی دیگر از درمان ها برای دندان است که بیشتر برای زیبایی دندان و برای درمان دندان ها نامرتبی و منظم نبودن آنها صورت می گیرد . ارتودنسی به معنای مرتب کردن دندانها می باشد.
باید بدانید که این عمل توسط متخصص ارتودنسی صورت می گیرد او می باشد که در هر مرحله با معاینه وضعیت بیمار راه درمان را با ارتودنسی تعیین و آن را انجام میدهد .
خط لبخند چیست؟
در حقیقت خط لبخند یک خط فرضی می باشد که از لبه دندان های جلویی فک بالا عبور کرده و موازی با لبه فوقانی لب پایین قرار می گیرد. زمانی که خط لبخند به طرف پایین انحنا دارد موقع لبخند زدن چهره افراد شاداب تر هست . ولی اگر این خط لبخند به صورت صاف باشد، علامت سایش دندان ها و عمر بالای سن افراد است.
اجزای طرح لبخند با ارتودنسی :
-دیده شدن دندان های پایین ( در مردان بیشتر از زنان است )
-اندازه دیده شدن لثه : در واقع مشاهده لثه ها در اندازه طبیعی موجب زیبایی لبخند می شود.
-قوس لبخند : دارای دو قوس که اولین قوس از متصل شدن لبه دندان های ثنایای بالا و دومین قوس در زمان لبخند بر روی لب پایین ایجاد می گردد. البته بدانید که رابطه این دو قوس در موقع لبخند زدن سبب هماهنگی و موازی بودن آنها می شود .
انواع وسیله های ارتودنسی :
وسایل زیادی در موقع ارتودنسی از آنها استفاده می گردد مانند:براکت ، الاینر شفاف یا اینویزیلاین ، هدگیر ، بایت پلیت ، هربست ، ورسس و الاستیک ، پهن کننده کام ، نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر ، فضا ساز یا جدا کننده ارتودنسی ،فضا نگهدار که دندانپزشک بسته به شرایط دندان ها از هر یک از این وسایل برای ارتودنسی دندان ها استفاده می کند.
مناسب ترین سن برای ارتودنسی دندان چه زمانی می باشد؟
در حقیقت این روش در بین دیگر روش های درمانی مورد علاقه همه بیماران می باشد . اما بهترین سن برای ارتودنسی کردن دندان ها در دوران کودکی می باشد. البته روش درمانی برای ارتودنسی بزرگسالان نیز مفید است.بنابراین سن برای انجام عمل ارتودنسی وجود ندارد.
این نوع از درمان دندان ها شامل قسمت های مختلفی درمانی می باشد:
-ارتودنسی ثابت
-ارتودنسی متحرک
-ارتودنسی نامرئی
-ارتودنسی دیمون
-ارتودنسی فانکشنال
-ارتودنسی لینگوال
نوع و نحوه درمان دندان با ارتودنسی دندان:
در حقیقت نوع و نحوه درمان دندان، بسته به موقعیت دندانها، دهان و بسیاری از شرایط بستگی دارد. هر یک از انواع روش های درمان ارتودنسی دندان می تواند در روش درمان، طول مدت درمان و ابزار استفاده شده متفاوت باشند.البته در جلسات بعدی هریک از آنها را به صورت مختصر برای شما شرح می دهیم .
اما بهترین زمان برای انجام درمان ارتودنسی دندان در سنین کودکی و قبل از سن بلوغ می باشد تا بتوانیم از پیشرفت ناهنجاری ها در دندان و لثه ها جلوگیری کنیم و مراحل جا به جایی دندان ها را سریعتر انجام داده. پس می توان گفت که بهترین سن بین 12 تا 15سالگی می باشد.
مراحل انجام ارتودنسی دندان:
در ابتدا باید مشاورهی اولیه با پزشک را انجام داده و تعیین زمان برای انجام درمان
قسمت بعدی قالب گیری برای دندان بوده
در مراجل بعدی تصویر برداری
معاینهی دوباره بیمار توسط متخصص
در این جا متخصص نوع درمان با یکی از روش های مختلف ارتودنسی
قرار دادن بریس یا براکت در دهان و یا بهتر بگوییم آغاز درمان ارتودنسی
مرتب و تنظیم کردن جلسات برای انجام روند ارتودنسی دندان
کمک از نگه دارنده و بیرون آوردن بریس از دهان
مدت زمان انجام درمان ارتودنسی :
اما بدانید که برای هر درمان زمانی را باید صرف کرد تا بهترین نتیجه را از درمان گرفت پس طول مدت درمان ارتودنسی با توجه به نوع ناهنجاری دندان هر فرد و طریق درمان ارتودنسی بین 6 ماه تا 3 سال به طول می انجامد.
هزینه درمان به چه صورت است؟
هزینهی ارتودنسی به دلایل زیادی از جمله: مدت زمان درمان، وسایل و تجهیزات مورد استفاده، آمادهسازیهای قبل از انجام ارتودنسی دندان شامل : جرمگیری، کشیدن و یا پرکردن دندان و... بستگی دارد.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
تفاوت ارتودنسی ثابت با متحرک در چیست؟
مزایای ارتودنسی ثابت دندان
ارتودنسی ثابت چیست؟
یکی از درمان های دیگر دندان ، ارتودنسی ثابت است که در این روش بیمار نمی تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان بیرون بیاورد. در نوع از درمان این دستگاه که دارای قسمت هایی به صورت نگین هایی که برروی دندان چسبانده شده و ثابت می شوند. نام این نگین ها براکت است.
در روش ارتودنسی ثابت، از ابزاری برای صاف و منظم کردن دندان ها استفاده می شود که به وسیله متخصص ارتودنسی به دندان ها باند یا متصل می شود و هرچند هفته یک بار این قطعات تنظیم شده و در طول دوره درمان، بیمار نمی تواند این ابزار یا دستگاه ها را از دهان بیرون و یا دستکاری کند.
بنابراین از مهمترین این دستگاه های ثابت که برای درمان نامظمی های دندان و فکی استفاده می شود می توان به بریس اشاره کرد. بریس ارتودنسی شامل چند قطعه کوچک بوده که به مرور زمان موجب حرکت دندان ها و صاف شدن آنها می شود .بنابراین مهمترین قسمت های تشکیل شونده هر بریس عبارتند از:
-براکت ساده و قلابدار
-سیم
-باند
-الاستیک و کش
-مینی اسکرو یا یچ ارتودنسی
طول درمان ارتودنسی ثابت :
اما طول درمان ارتودنسی ثابت دندان به طور متوسط دو سال بوده و وابسته به شرایط بیمار متغیر است.براکت های ارتودنسی تا انتهای طول درمان ارتودنسی بر روی دندان بیمار باقی خواهند ماند و سیم ها نیز هر چند جلسه یکبار توسط متخصص ارتودنسی تعویض خواهند شد.
اما دلایل درمان ارتودنسی چه با روش ثابت و چه با روش متحرک و شاید دیگر روش ها به دست آوردن بهترین جایگاه دندانی و اصلاح ناهنجاری های فک و دندانی می باشد.
در طول دوره ی این درمان، مراقبت و رعایت بهداشت بیمار و همکاری بیمار با متخصص ارتودنسی است. در صورت عدم رعایت بهداشت و موارد دیگر، پوسیدگی و آسیب های دندانی نمایان می شود.
در واقع ارتودنسی ثابت برای ناهنجاری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این درمان برای فک بالا، دو فک وغیره مورد استفاده قرار می گیرد.
البته باید بدانید که ارتودنسی دوفک برای بیمار به آسانی صورت نمی گیرد و در روزهای شروع درمان بیمار احساس ناراحتی در ناحیه دهانی پیدا می کند.
بهترین زمان برای ارتودنسی ثابت :
سلامت لثه ها و بافت های نگه دارنده دندانها مهم است . پس بهتر است که درمان های ارتودنسی در سن مشخصی انجام دهیم. البته با بالا رفتن سن کمی از سرعت حرکت دندانها کم می شود. بنابراین قبل از بلوغ ویزیت کرده تا بتوانید از رشد فک ها برای رفع ناهنجاری استفاده کنید. پس بهترین زمان برای شروع درمان ارتودنسی می تواند قبل از بلوغ باشد.
*مزایای ارتودنسی ثابت دندان :
1-رفع ناهنجاری های شدید:
از این روش در مواردی که ناهنجاری دهان و دندان شدیدتر است استفاده می شود.
2-رفع مشکلات حرکات دندانی:
از این روش می توان به درمان بیشتر ناهنجاری های حرکتی دندان مانند : چرخش، بیرون زدگی، فرو رفتگی، زاویه نامناسب دندان استفاده کرد .
3-جا به جایی چندین دندان:
با به کار انداختن نیرویی که از راه ارتودنسی ثابت به دندان ها ایجاد می شود دندان ها به صورت همزمان در سمت قرارگیری مناسب حرکت می کنند.
4-عدم بازگشت:
در این روش احتمال بازگشت دندان ها به حالت قبل کمتر می باشد.
*معایب ارتودنسی ثابت :
1-رعایت بهداشت دهان و دندان:
به دلیل ثابت بودن قسمت های ارتودنسی، رعایت بهداشت به آسانی انجام نمی شود. در صورت عدم راعایت باعث پوسیدگی و آسیب می شود.
2-تنظیم و جا به جایی:
برای تنظیم و جا به جایی براکت ها بیمار حتما باید به پزشک مراجعه شودچرا که خود بیمار نمی تواند براکت ها را جا به جا کند.
کوتاه کردن زمان درمان ارتودنسی ثابت :
1-مراقب کردن از براکت و جلوگیری از صدمه به آنها
2-دندانها و براکت را خوب تمیز کنید.
3-در زمان تعیین شده جلسات حتما به دکتر مراجعه کنید.
4-در صورت بروز مشکلی در براکت یا دندانها جتما با دندانپزشک تماس بگیرید.
5-برای استفاده از راه های درمان ارتودنسی ابتدا با متخصص ارتودنسی خود صحبت کنید.
-
انواع ارتودنسی متحرک دندان کدامند؟
انواع ارتودنسی متحرک دندان
ارتودنسی متحرک چیست؟
درمان دیگر دندان ارتودنسی متحرک است که این درمان دارای نوعی دستگاه است که می توانید آن را از دهان خود بیرون بیاورید. بنابراین این درمان یعنی می توان آن را از دندان ها جدا کرد. اما چرا به آن متحرک می گویند ؟برای این که دستگاه ارتودنسی به دندان های بیمار چسبانده نمی شود. از این روش درمانی بیشتر برای تغییر دادن قسمتی هایی از دندانها و فک استفاده میکنند. این روش برای هر دو فک بالا و پایین مورد استفاده قرار می گیرد.
ساختار ارتودنسی متحرک چیست؟
اما در مورد این دستگاه که از یک صفحهی پلاستیکی به نام آکریلیک که همراه با سیم ساخته می شود. این دستگاه دندانها را با نرمی و به راحتی تحت فشار قرار میدهد تا حرکت کنند و به وضعیتی که بیمار می خواهد در بیاید.
این دستگاه های به طور عادی به دو دسته تقسیم می شوند. در نوع اول از این دستگاه ها متناسب با حرکت های ساده دندانی انجام می شود. اما در نوع دومین از این دستگاه های ارتودنسی متحرک که برای حرکت دادن فک ها یا همان مندیبل و ماگزیلا یا بهتر بگوییم که فک بالا و پایین خوب می باشد.
زمان درمان ارتودنسی متحرک:
طول این درمان بیشتر از 6 ماه می باشد. خود همین هم بسته به دهان و دندانهای بیمار و شدت و اندازه مشکلات دندان ها دارد که می تواندکمتر یا بیشتر بشود. تفاوت درمان ارتودنسی متحرک با ارتودنسی ثابت در طول درمان یا همان کوتاهتر بودن آن است.
فایده استفاده از ارتودنسی متحرک :
-صاف کردن تاج دندان.
-حرکت آرام و قسمتی از دندانها تا رسیدن به وضعیت ایدهآل بیمار.
-صورت دادن به بعضی از کارهای مانند: کشش خارجی دهان، فضای فک و دهان که می تواند برای انجام مراحل ارتودنسی ثابت آن ها را فراهم کرد.
-ایراداتی چون: کج یا جلو بودن دندانها و فک را برطرف میکند.
-به عنوان حفظ کننده بعد از درمان به روش ثابت از این نوع پلاکهای متحرک استفاده میکنند.
انواع ارتودنسی متحرک:
خود این درمان به سه نوع دیگر تقسیم می شود :1- بریس فانکشنال ، 2- ارتودنسی نامرئی ، 3- پلاک هاولی
انواع پلاک نگهدارنده در ارتودنسی متحرک :
اما استفاده از ارتودنسی متحرک بستگی به موقعیت دندان های بیمار، مدت زمان درمان، اندازه نامرتب بودن دندان ها قبل از ارتودنسی دارد که این عمل توسط ارتودنتیست پس از پایان ارتودنسی دندان و استفاده از پلاک های نگهدارنده مناسب برای بیمار است انجام می گردد تا دندان های بیمار دوباره به حالت اولیه قبل از ارتودنسی باز نگردد.
انواع این پلاک های نگهدارنده عبارتند از:
1- پلاک نگهدارنده هالی:
این پلاک ها از دو قسمت پلاستیک و سیم درست شده اند که پلاستیک آن در کام دهان جای گرفته و به رنگ های گوناگون طراحی و تولید می شوند. اما پلاک های هالی از مقاومت بالایی برخوردار و در صورت صدمه به آسانی ترمیم می شوند.
2-پلاک نگهدارنده شفاف:
نوع دوم از پلاک ها نگهدارنده همانند پلاک ارتودنسی متحرک بوده که نامرئی است و مانند پلاستیک شفاف هستند. ایرادی که این پلاک ها دارند این است که خیلی آسیب پذیر بوده و به سختی میشود آنها را تمیز کرد.
کاربرد پلاک های ارتودنسی :
1-ثابت کردن و حفظ موقعیت دندان ها پس از پایان ارتودنسی
2-هم تراز نمودن استخوان ها و لثه
3- قرار دادن فضای مناسب برای رشد دندان ها
مزیت های استفاده از ارتودنسی متحرک برای درمان :
1-رعایت موارد بهداشتی در این روش بسیار راحت تر از ارتودنسی ثابت می باشد.
2-در این روش شستشوی دهان و دندان به آسانی صورت میگیرد و این درمان از مشکلات لثهای برای بیمار می کاهد.
3-اما در مورد بریسهای متحرک که آنها را میتوان به راحتی از دهان بیرون آورده و آنها را تمیز کرد.
4-از این روش می توان برای کودکان که در حال رشد می باشند استفاده کرد.
5-در این نوع از درمان دندانها نسبت به ارتودنسی ثابت کمتر صدمه می بیند.
6-به راحتی می توان پلاک ها را تنظیم کرد.
مشکلات این ارتودنسی متحرک:
1-اما مشکل استفاده از این نوع از بریسهای متحرک که می تواند کمی بر روی صدا و حرف زدن تاثیر بگذارد.
2-تحمل این روش درمانی برای دندانهای پایین مشکل می باشد .
3-این روش درمانی در صورت نیاز به جابه جایی بسیار کم انجام می شود.
4-به دلیل امکان جابهجایی پلاکها، ممکن است بیمار به خوبی از آن مراقبت نکند و باعث شکستگی یا دیگر مشکلات نظیر آن شود.
هزینهی ارتودنسی متحرک دندان :
در حقیقت هزینه این درمان بسته به وضعیت دندان و فک بیمار توسط متخصص ارتودنسی و شرایط بیمار و دیگر عواملی که در قسمت بالا گفته شده است دارد . برای گرفتن مشاوره با مطب خانم دکتر زندیه در ولیعصر تهران تماس بگیرید.
-
فرق ارتودنسی نامریی با سایر ارتودنسی ها
زیبایی با ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی چیست؟
همانطور که در مطالب قبلی گفتیم ارتودنسی انواع مختلفی دارد که امروز به یکی دیگر از این درمان دندان می پردازیم .اکنون شما را با ارتودنسی نامرئی یا اینویزالاین و یا نام دیگر آن
پلاک های شفاف آشنا می کنیم.البته به این شیوه درمانی ،ارتودنسی ژله ای نیز می گویند.ارتودنسی نامرئی چیست؟
در واقع یک نوع درمان ارتودنسی است که با کمک دستگاه های که بر روی دندانها قرار می گیرد و اصلا قابل مشاهده نمی باشد.باید متذکر شویم که درخواست بیماران برای انجام این درمان زیاد می باشد.
اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی روشی برای ردیف کردن دندانها بدون نیاز به براکت و سیمها است. در این روش از یک سری از پلاک های شفاف نازک برای مرتب و منظم کردن دندانها استفاده می شود. به این صورت که این پلاکها با وجود تکنولوژی تصویربرداری سه بعدی در رایانه طراحی و ساخته می شوند.
بعد از آن هر کدام از این پلاکها را برای مدت 2 هفته درون دهان قرار می گیرد و موقع غذا خوردن، نوشیدن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می توانید آنها را خارج کنید.
بنابراین پزشک در هر نوبت تعدادی ردیف کننده به بیمار می دهد. چرا که جایگزینی هر ردیف کننده با پلاک بعدی باعث می شود دندانهای شما را کم کم و هفته به هفته حرکت بدهد تا به وضعیت اصلی که مورد نظر ارتودنتیست می باشد برسند.
انواع ارتودنسی نامرئی:
ارتودنسی نامرئی ثابت و متحرک که خود این دو نوع نیز دارای زیر مجموعه می باشند.
1- ارتودنسی نامرئی ثابت لینگوال
این نوع ارتودنسی پشت دندان ها نصب می شود و شکل آن از روی دندان پیدا نیست. به این ارتودنسی لینگوال هم ارتودنسی مخفی گفته می شود چرا که پشت دندان ها مخفی شده اند.
2- ارتودنسی نامرئی با براکت های سرامیکی
این نوع از ارتودنسی نامرئی با براکت های سرامیکی که همرنگ دندان بوده و مثل ارتودنسی ثابت آن را نصب می کند .ولی در این جا به جای براکت های فلزی از براکت های هم رنگ دندان استفاده می شود.
ارتودنسی نامرئی متحرک:
ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف(بدون سیم):
در این نوع از درمان بعد از قالب گیری از دندانها برای دندان ها قالبی مناسب درست می شود که به راحتی میتوانید آن را بر روی دندانهای خود قرار بدهید یا بردارید. حتما باید در طول شبانه روز حدود 2 تا 4 ساعت این ارتودنسی را از دهان خود خارج کنید.
مزیت های ارتودنسی نامرئی با پلاک شفاف:
-نامرئی بودن این درمان
-تماس نداشتن این دستگاه ها با مواد غذایی
-برداشتن دستگاه های نامرئی
-استفاده ی آسان و تاثیر کمتر روی فعالیت های روزانه
-تحریک کمتری برای دندان، لثه ، مخاط دهان و گونه ها
-مسواک زدن و نخ دندان کشیدن راحت می باشد.
مشکلات ارتودنسی نامرئی عبارت است از:1-گم شدن پلاک بنابراین همکاری بیمار در این درمان با پزشک مهم است.
2-ناهنجاریهای دندانی و فکی شدید و یا اسکلتال یا همان استخوانی با این روش قابل درمان نمی باشد.
3- یکی از مشکلات مهم در واقع هزینه ارتودنسی نامرئی است از مدل های دیگر ارتودنسی خیلی بیشتر است.
فواید مهم درمان ارتودنسی :
1-آسان تمیز کردن دندانها و اینکه احتمال پوسیدگی دندان ها هم کمتر میشود.
2-مناسب شدن فاصله های ما بین دندان ها و دندان ها همگی در یک ردیف قرار می گیرند. پس کمتر باقی ماندن ذرات غذا یا پلاک و باکتریها بین دندانها قرار می گیرد و عفونت لثه و بوی بد دهان کاهش می یابد.
3-حالا که دندانها صاف و مرتب هستند امکان لب پر شدن یا شکستن آنها کمتر می شود.
4-در واقع استهلاک و ساییدگی دندان ها کمتر شده است ، چرا که در زمان جویدن غذا، فشار فک بر دندان ها به صورت یکنواخت تاثیر می گذارد.
5-نیروی فشار یکنواخت و مناسب بر دندانها بعد از درمان ارتودنسی سبب میشود که فشار کمتری بر مفصل و عضله های فک وارد بشود. کسانی که دندان هایشان بر هم جفت نمی شود و بایت درستی ندارند، فشار زیادی بر مفصل فک آنها وارد می گردد که خود سبب تخریب شدن مفصل و ایراداتی چون سردرد، گردن درد، درد فک، درد دندان ها و صدا دادن فک در موقع باز یا بستن دهان میشوند.
6-عدم مناسب بودن موقعیت دندان ها که به مرور زمان موجب تغییر شکل و ساختار فک ها شده و این امر تعادل و توازن صورت بر هم میزند.
مراحل ارتودنسی نامرئی چیست؟
1-معاینه دقیق و کامل از دندان ها توسط دندانپزشک و تعیین بهترین ارتودنسی نامرئی
2-برای ساخت این نوع ارتودنسی از دهان بیمار دندان ها یک قالب گرفته می شود.
3-رادیوگرافی و عکسبرداری مدلی از دندان را در درون کامپیوتر به صورت سه بعدی شبیه سازی می کنند.
4-اکنون این مدل را به یک پرینتر سه بعدی ارسال می کنند. پرینتر سه بعدی مرحله یک را پرینت می کند و روی آن یک پلاک محرک شفاف درست می کنند و به بیمار تحویل می دهند.
5-آماده سازی بیمار برای قرار دادن الاینرهای شفاف روی دندانها، بر اساس شرایط هر بیمار است ، بعد دندانپزشک برای ایجاد یک دامنه حرکتی مناسب برای دندانهای بیمار، تکنیکهایی مثل ایجاد فاصله بین دندانها و.. را به کار میبرد که بسته به شرایط بیمار انجام این مرحله متفاوت است.
6-زمانی که مراحل آماده سازی شرایط دهانی-دندانی تمام شد و دندانهای آماده جایگذاری الاینرها میشود، برای اولین بار الاینرارتودنسی نامرئی را روی دندانهایتان حس می کنید.
7-بعد لابراتوار بر اساس اطلاعات داده شده توسط متخصص مسیری که دندانهای بیمار باید تا منظم شدن طی کنند را ترسیم و مطابق با آن تعدادی الاینر شفاف چاپ می شوند.
نکته : این الاینرها باید به ترتیب استفاده بشوند. هر الاینر 2 هفته استفاده شده و بعد از آنکه دندان ها را مقداری منظم کرد دیگر کاربردی نداشته و باید الاینر بعدی استفاد بکنید. این کارتا نوبت به الاینر آخر برسد ادامه دارد . در این مرحله دندان ها کاملا منظم می شوند.
هزینه درمان ارتودنسی نامرئی :
-تعداد طلق های نامرئی
-نیاز بیمار به داشتن و یا نداشتن جراحی فک
-مشکل بیمار دندانی یا فکی (اسکلتی)
وجود شیب دندانها، وضعیت فک های بالا و پایین ، نیمرخ بیمار، مقدارشلوغی دندانها، حالت رادیوگرافی بیمار و .... با مراجعه به پزشک و معاینه کامل می توان هزینه دقیق این درمان را فهمید.
-
علت ایجاد حساسیت پس از استفاده از براکت سرامیکی در ارتودنسی
براکت سرامیکی و کاربرد آن چیست؟
براکت سرامیکی چیست؟
در واقع از درمان ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها استفاده می کنند که در این روش از براکت های فلزی کمک می گیرند. چون این براکت های فلزی طرفداران زیادی در بین افراد جوان نداشت .
برای همین از سازندگان این نوع براکت ها ، براکت هایی همرنگ دندان ها ساختند که کارایی همانند براکت های فلزی دارند ولی از سرامیک ساخته شده اند. امروزه بیشتر افراد ازجمله نوجوانان و جوانان از این نوع ارتودنسی استفاده می کنند.
جنس ارتودنسی سرامیکی :
اما در مورد ارتودنسی سرامیکی و مواد به کار رفته در این نوع براکت ها بیشتر از مواد کامپوزیتی و آلیاژهای سرامیکی طراحی و ساخته می شوند. این نوع از بریس های سرامیکی مثل بریس های فلزی می باشند.
تفارت آنها در این است که از براکت های شفاف یا به رنگ دندان استفاده می کنند. در واقع رنگ این براکت ها و حتی سیم های بکار رفته در این مجموعه شفاف می باشد.
مزایا استفاده از این ارتودنسی سرامیکی:
1-رنگ استفاده شده در این براکت ها با رنگ دندان ها یکسان است.
2-این نوع از بریس ها نیزدوام خوبی دارند.
3-امکان استفاده از سیم های هم رنگ دندان
4-عدم وجود رسوب پلاک ها روی مینای دندان در این نوع درمان
5-جدایی آسان این براکت سرامیکی از روی دندان ها
6-کوتاه بودن مدت زمان درمان نسبت به ارتودنسی نامرئی
7- تغییر رنگ بریس ها بسته به علاقه افراد
8-عدم تغییر رنگ ارتودنسی سرامیکی
عیب های این درمان براکت سرامیکی:
-این نوع از ارتودنسی هزینه بالاتری نسبت به ارتودنسی ثابت معمولی است.
-احتمال حساسیت لثه و این که در موقع مسواک زدن با مشکل مواجع می شوید.
- براکت فلزی 2 برابر ارتودنسی سرامیکی دوام دارد.
-در واقع مدت زمان ارتودنسی با براکت سرامیکی از براکت های فلزی کمی بیشتر است.
-امکان لکه برداشتن این نوع از بریس ها وجود دارد.
-می توان گفت که به راحتی شکسته شده هزینه جایگزینی یا تعمیر آن ها زیاد و طول دوره درمان را نیز بیشتر کند.
اجزای مختلف ارتودنسی سرامیکی :
*براکت ها: این نوع از براکت ها به دندان ها فرد می چسبد و در رنگ های سفید یا رنگ های زیبا که مورد علاقه بیمار از جمله کودکان است نصب می شود.
*سیم ارتودنسی: اما سیم ها در این درمان در طرفین دندان های بیمار منحنی بوده و همه براکت ها را به هم وصل کرده و برای صاف کردن دندان ها به آنها فشار وارد می کنند. این نوع سیم ها به رنگ های نقره ای، سفید یا مات وجود دارند تا با براکت هایی با رنگ روشن ترکیب بشوند.
*کش و الاستیک ارتودنسی: در این قسمت با کمک الاستیک ها که در رنگ های متنوع طراحی شده اند که به ارتودنسی سرامیکی رنگ خاصی می بخشید.
درمان با این نوع از ارتودنسی چه مدت به طول می کشد؟
طول دوره درمان ارتودنسی بسته به میزان نامنظمی و شلوغی دندان ها دارد.برای صاف و هماهنگ کردن دندان ها با ارتودنسی سرامیکی 6 تا 18 ماه و تا 36 ماه نیز این درمان طول می کشد.
چگونه باید مناسب ترین براکت ارتودنسی را انتخاب کنیم؟
موقعی که می خواهید براکت ارتودنسی مناسب را برای دندان های خود انتخاب کنید . در شروع باید به میزان نا مرتبی و اختلالات دندانی و فکی دندان ها توجه کنیم که این کار توسط دندانپزشک صورت می گیرد. البته معیار زیبایی براکت ها در اکثر اوقات در آخرین مرحله برای انتخاب است. وجود هزینه درمان، تجهیزات لازم برای درمان ارتودنسی همه این موارد در انتخاب براکت تاثیر زیادی دارد.
علل های موثر بر هزینه ارتودنسی سرامیکی:
-براکت های سرامیکی به دلیل جنس موادی که در ساخت آن ها بکار می رود دارای هزینه های بالاتری می باشند.
-تاثیر رنگ براکت ها و ترکیب رنگ موجود در براکت های سرامیکی که بتواند آنها را با رنگ دندان های فرد به طور کامل مطابقت بدهند.
-زیاد بودن هزینه ارتودنسی سرامیکی به دلیل نامرئی بودن آن ها
-در این نوع درمان براکت های ارتودنسی سرامیکی لازمه دقت، ظرافت و مدت زمان بیشتری برای نصب بر روی دندان ها است. بنابراین یک متخصص ارتودنسی زمان بیشتری را برای نصب، تعمیر و معاینه های دوباره بیمار در نظر می گیرد.
دوام براکت های سرامیکی بیشتر است یا براکت های فلزی ؟
باید بدانید که براکت های ارتودنسی نسبت به براکت های فلزی دوام کم تر دارد، چرا فلز نسبت به سرامیک محکم تر می باشد. این را بدانید که براکت های سرامیکی بیشتر از براکت های فلزی شکسته میشوند.
ارتودنسی یکی از خدماتی است که در مطب دندانپزشکی خانم دکتر زندیه ارائه می شود. در این روش درمانی از سیم ، بند ، براکت ، هوک ، فنر مارپیچی ، باکال تیوب ، کش ارتودنسی ، هربست ، وسیع کننده کامل و غیره استفاده می کنند.
-
مزیت استفاده از ارتودنسی دیمون دندان
ارتودنسی دیمون دندان ومزیت آن چیست؟
ارتودنسی دیمون دندان چیست؟
یکی دیگر از جدیدترین روش های درمان دندان ارتودنسی دیمون است . در این روش دیمون از براکت هایی با توانایی باز و بسته شدن کشویی استفاده می گردد. اما در مورد این روش درمانی باید بگوییم که شبیه ارتودنسی فلزی سنتی است اما یک تفاوت که در اینروش که نیازی به استفاده از حلقههای لاستیکی در طرفین هر براکت نمی باشد.
قطعات ارتودنسی دیمون کدامند ؟
درواقع وسیلهای که برای ارتودنسی با روش دیمون مورد استفاده قرار می گیرد بریسهای سلف لیگیتینگ است که از گیرههای مخصوص یا درهای فلزی که سیمهای قوسدار دارد و به این صورت بریسها را در جای خود نگه داشته که می شود آن را به طور محدودی استفاده کرد. این بریس ها دارای یک مکانیزم کشویی بوده که دندانها را کم کم حرکت میدهند تا آنها را صاف کند.
حالا در این قسمت در مورد سیمها به کار رفته که به نوعی طراحی شدهاند که بتوانند با نیروی بسیار کم ،عرض قوس فکی را به خصوص در ناحیه عقب بالا ببرند. با کمک از این بریس ها ی براکتی دیگر اصلا به گسترش عرضی فک بالا با دستگاههای جدا احتیاج نمیباشد.
اکنون در مورد بهداشت که با رعایت آن در اطراف براکت ها در روش ارتودنسی دیمون بهبود کامل یافته و مشکل تغییر رنگ کش های دور براکت دیگر وجود ندارد. این روش سازگاری بیشتر و بهتری با قسمت های استخوانی و عضلات فک و صورت دارد. اما چرا ؟ چون به دندان ها نیروهای بسیار ملایمی وارد می شود.
مزایای ارتودنسی دیمون:
-شفاف بودن براکت ها
-در براکت های دیمون زمان درمان سریع تر است این درمان 2 تا 7 ماه است.
-زمان درمان کوتاه تر و دفعات مراجعه کمتر بوده.
-فشار کمتر بر دندان ها و درد کمتری دارند.
-وجود اصطکاک کمتر و صدمه کمتر به ریشه دندان ها .
-امکان کمتری برای جمع شدن باکتری ها بر روی براکت ها.
-براکت های دیمون در اصلاح شدید دندان ها موثر بوده .
-نمیتوانید از ارتودنسی متحرک استفاده کنید بنابراین روش دیمون شفاف مناسب است.
مشکلات ارتودنسی با روش دیمون :
1-دارای سیم های فلزی بوده که قابل دیدن است .
2- می توانید براکت های شفاف دیمون را انتخاب کرده تا کمتراز براکت های فلزی استفاده کنید.
3-استفاده از براکت های دیمون در روزهای اول کمی آزار دهنده بوده .
4-هزینه ارتودنسی در این نوع بیشتر از دیگر انواع ارتودنسی است.
انوع مختلف بریس دیمون:
1-بریس های فلزی دیمون : بریسهای فلزی دیمون بسیار شبیه به بریسهای فلزی سنتی هستند. حالا آن که با سیستم دیمون میتوانید مکانیزم کشویی سلف لیگیتینگ را نیزدید.
2-بریس های شفاف دیمون: بریسهای شفاف دیمون از سرامیک تهیه و ساخته شدهاند و شبیه بریسهای شفاف سنتی هستند این براکت ها شفاف هستند.پس بریسها روی دندانهای شما کمی دیده میشوند.
3-رنگ های بریس دیمون: این نوع از بریس های شفاف برای کسانی که میخواهند بریسهای آنها مورد دید نشد جذاب بوده ولی در صورت علاقه بیمار دندانپزشک میتواند طیف گستردهای از رنگهای بریس دیمون را به شما نشان بدهد.
اما چرا از ارتودنسی دیمون دندان استفاده می شود؟
برای اینکه با حرکت کردن دندانها در واقع ارتودنسی دیمون نیز حرکت میکند. پس با استفاده از مکانیزم کشویی دیمون توانایی تراز شدن با دندانها را دارا می باشد.
تفاوت ارتودنسی معمولی با ارتودنسی دیمون چیست؟
1-در براکت های معمولی به طور منظم باید سفت و تنظیم بشوند.
2-ولی این امر در براکت های دیمون که در آنها از یک مکانیزم کشویی استفاده می شود در آن سیم به براکت وصل است .
3-براکت ها در ارتودنسی دیمون کوچکتر هستند.
4-براکت های دیمون فشار های منظمی به دندان ها وارد می کند، همین امر باعث می شود که نسب به ارتودنسی معمولی، مدت زمان درمان کوتاه تر شود.
هزینه ارتودنسی دیمون:
هزینه این روش به عوامل مختلفی بستگی دارد . البته هزینه بریسهای دیمون بیشتر از بریسهای فلزی سنتی است.
-
معایب ارتودنسی با دستگاه فانکشنال
ارتودنسی فانکشنال چیست؟
یکی دیگر از درمان های دندان و دهان این نوع از درمان با استفاده از یک سری دستگاه ثابت و متحرک است که برای درمان و اصلاح ناهنجاری های کلاس 2 و 3 اسکلتال یا اسکلتی- فکی در افراد و به خصوص در درمان دندان کودکان استفاده می گردد. در واقع استفاده از دستگاه های فانکشنال برای درمان و هدایت رشد فک ها است.
متاسفانه این بیماری به دلیل ناهنجاری فک بالا و پایین و هماهنگ نبودن آنها صورت می گیرد به این صورت که فک بالا یا به سمت جلو جرکت کرده یا فک پایین عقب رفته است و یا ترکیبی از این دو حالت در بیمار وجود آمده است.
به این نوع از ناهنجاری کلاس 2 و 3 گفته میشود که در آن فک پایین عقب تر از فک بالا یا فک پایین جلوتر از فک بالا است .
دندانپزشکان برای درمان این بیماری با کمک این دستگاه ها که اغلب هم به صورت متحرک و هم به صورت ثابت هستند، این ایرادات را درمان کرده و فک ها را با هم هماهنگ می کند تا بیمار بتواند از مشکلات گفتاری، جویدن و ظاهری و زیبایی رهایی یافته و بهبود پیدا کند.
دستگاه فانکشنال دندان چگونه است؟
همانطور که گفتیم این دستگاه های ارتودنسی در دو نوع ثابت و متحرک موجود می باشند. البته استفاده از هریک از دو نوع دستگاه به وضعیت بیمار و تشخیص متخصص ارتودنسی بستگی دارد .
دستگاه نوع ثابت از قسمت هایی تشکیل شده که روی قوس های دهانی ثابت می شوند. ولی در دستگاه نوع متحرک که بیشتر استفاده می شود ساختاری پلاستیکی داشته و به وسیله خود فرد در دهان نصب و یا برداشته می شود.
انواع دستگاه فانکشنال ارتودنسی:
1-دستگاه هربست : این نوع از دستگاه هربست که ارتودنسی ثابت است وبه وسیله متخصصین برای درمان اوربایت شدید که جلوی رشد فک پایین فرد می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.
2-فانکشنال متحرک بایونیتور : در واقع بایونیتور یک دستگاه متحرک است که به دلیل درست کردن و اصلاح اوربایت طراحی و ساخته شده است. این دستگاه سبب افزایش رشد فک پایین شده و بدین صورت مشکل اوربایت برطرف میشود.
3- دستگاه فانکشنال اکتیویتور : این روش در ارتودنسی متحرک فانکشنال، ریشه سازگاری بین فک بالا و پایین را در این بیماران که دچاربه این ناهنجاری هستند ترمیم می کند. این دستگاه در انواع گوناگونی مانند اکتیویتور H، اکتیویتور V، اکتیویتور کینتور و… وجود دارد.
4- فانکشنال متحرک با دستگاه فرانکل : این روش و بر عکس دستگاه هربست، یک دستگاه متحرک برای درمان ناهنجاری های فک است. در واقع فانکشنال دندان فرانکل سابقه فشار نیروهای عضلانی نامناسب را فراهم نموده که با تحریک رشد فک پایین، فضای خالی را برای رشد دندان های دائمی به وجود می آورد.
5-فانکشنال دندان تویین بلاک : این نوع از دستگاه فانکشنال برای کمک به بهبود فرایند رشد فک پایین و درست کردن ایراد اورجت دندان های بیماران مبتلا به این ناهنجاری استفاده می شود.
6- دستگاه فانکشنال مارا : دستگاه مارا یک وسیله ارتوپدی بوده که برای جلو آوردن فک افرادی است که دندان های جلوی فک بالایی آن ها خیلی جلوتر از دندان های جلویی فک پایین آنها قرار دارد.
از چه سنی از این دستگاه فانکشنال استفاده می کنند؟
جلو یا عقب بودن یکی از فک ها مشکل بزرگی برای کودکان در سنین پایین و البته در بزرگسالی هست. بهترین سن درمان 7 تا 8 سالگی است. ولی اگر ایراد عقب بودن فک پایین باشد دختر یا پسر بودن بهترین زمان درمان را مشخص می کند.
پس می توان گفت که بهترین سن درمان با دستگاه های فانکشنال برای دختران، سن 9 تا 10 سالگی و پسران سن درمان آنها 12 تا 13 سالگی به خاطر تغییرات رشد و مسائل بلوغ متفاوتی است.
مزیت استفاده از ارتودنسی فانکشنال :
مهمترین مزیت ار این دستگاه ثابت و کم شدن نیاز به همکاری بیمار در رابطه با گذاشتن مرتب دستگاه است. ولی باید گفت که رعایت بهداشت در این روش به دقت بیشتری نیاز هست. یکی از تفاوت های دستگاه فانکشنال متحرک نسبت به دستگاه های ثابت آسان بودن رعایت بهداشتی است.
-اصلاح ساختار صورت، صاف کردن فک، جابه جایی دندان ها، اصلاح حالت سر و گردن، و ماهیچه های همبند است.
-در صورت استفاده از این متحرک می توان در زمان ورزش یا نواختن آلات موسیقی آن را به راحتی از دهان خارج کرد.
-استفاده از ارتودنسی متحرک فانکشنال، با بزرگ تر شدن صورت بیمار تعادل بیشتری پیدا می کند.
-در این روش از ابزارهایی استفاده میشود که کمتر از براکت ها قابل مشاهده باشند.
-این نوع از ارتودنسی متحرک لبخندی گسترده تر ایجاد می کند و ظاهر نیمرخ صورت را بهبود می بخشد.
-نیاز به کشیدن دندان را کم کرده و این روش ثابت بهتری دارد.
-استفاده در سنین پایین 7 تا 8 سالگی.
-کم کردن اختلالات فکی و گیجگاهی .
مدت زمان به کار بردن ارتودنسی فانکشنال؟
مدت زمان استفاده از این روش نزدیک به یک سال (9تا 12 ) است. البته بسته به میزان و شدت مشکل، می تواند کمتر یا بیشتر از 1 سال هم طول بکشد.
چطور دستگاه های فانکشنال را تمیز می کنیم؟
توصیه می کنیم که حتما برای عمر بالای این دستگاه فانکشنال بهتر است که با خمیر دندان و مسواک آنها را تمیز کنید. بدین صورت که پلاک ها و غذاهای باقی مانده بر روی دستگاه به خوبی تمیز شوند.
هزینه دستگاه های فانکشنال چقدر است؟
بسته به اینکه از چه نوع دستگاهی (متحرک یا ثابت) برای درمان استفاده شده، هزینه این روش متغییر است. در واقع حالت بیمار ،شدت مشکل که نوع و طول درمان را تحت تاثیر قرار می دهد، درمان تک فک یا دو فک، نوع دستگاه فانکشنال بستگی دارد.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
معایب ارتودنسی لینگوال دندان
ارتودنسی لینگوال چیست؟
در چندین مقاله قبلی در مورد انواع ارتودنسی دندان توضیحاتی کوتاه دادیم و گفتیم که هریک از این درمان ها باید توسط دندانپزشک و یا متخصص ارتودنسیت انجام بشود.
اکنون برای شما در مورد ارتودنسی پشت دندانی یا ارتودنسی لینگوال توضیحات کوتاهی می دهیم اما این یک روش درمانی است که در آن متخصص ارتودنسی دستگاه ارتودنسی دندان یا بریس با براکت ، سیم و الاستیک را در پشت دندان ها در قسمت زبان نصب می کند. در واقع این براکت های لینگوال به دلیل حالت قرار گرفتن جایشان به آنها براکت داخلی نیز می گویند.
انواع ارتودنسی لینگوال عبارتند از :
1-براکت اینکاگنیتو
2-براکت لینگوال QT
3-لینگوال سبک STB
4-آی بریسز
5-این اویشن
روش نصب ارتودنسی لینگوال:
در این روش متخصص ارتودنسی در شروع کار از دندان های بیمار قالب گرفته و نمونه ای آماده می کند و آن را به آزمایشگاه برای طراحی براکت ارسال میکند. اما در آزمایشگاه به کمک یک نرم افزار CAD/CAM، براکت بیمار طراحی شده و بعد از آن سیم ها مورد نیاز برای نصب ساخته می شوند و بعد از آن به براکت های آماده متصل می شود.
در واقع روند کار ارتودنسی لینگوال در حدود 5 تا 6 هفته می باشد. سپس براکت های آماده شده را طی یک مرحل به دندان ها می چسبانند. البته افرادی که از این درمان استفاده می کنند حتما باید بطور منظم به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند .
تفاوت ارتودنسی معمولی با لینگوال در چیست؟
در حقیقت بریس های معمولی ( ارتودنسی معمولی ) در سطح جلوی دندان ها متصل و به راحتی دیده میشوند. در حالی که در ارتودنسی لینگوال به این صورت است که بریس ها دیگر قابل مشاهده نیستند و آن ها را به سطح خلفی یا پشت دندان ها متصل میکنند.
مزیت استفاده ازارتودنسی لینگوال :
-مزیت بزرگ این روش این است که براکت ها و سیم های فلزی به جای اینکه در جلوی دندان ها نصب بشوند در قسمت پشت دندان ها چسبانده می شوند.
-در زمان صحبت کردن و یا لبخند زدن این براکت ها در جلوی دید دیگران قرار ندارد.
-قابلیت بیشتراین نوع از براکت ها برای تغییراتی چون: تصحیح چرخشی، تنظیم ارتفاع دندان و از بین بردن فاصله بین دندانی است.
-در صورت تغییر رنگ این براکت ها به خاطر رعایت نکردن بهداشت مشکلی ایجاد نمی شود و قابل دید دیگران نیست.
معایب این روش ارتودنسی لینگوال:
-در این روش ارتودنسی لینگوال به خاطر قرار گرفتن براکت ها در پشت دندان و جایگزین زبان سبب ناراحتی و اختلال در صحبت کردن و غذا خوردن میشود.
-عادت کردن به این درمان کمی مشکل می باشد.
-تمیز کردن این براکت ها با دشواری صورت می گیرد.
-هزینه بالای ارتودنسی لینگوال
مدت زمان درمان ارتودنسی :
هر درمانی به صبر و حوصله زیادی نیاز است بنابراین این روش بسته به شدت و به هم پیوستگی دندانها یا اختلالهای فکی و دندانی در بیمار دارد که می توان بین 18 تا 36 ماه این مدت طول میکشد.
درمان با این روش مانند دیگر روش ها به عوامل زیادی بستگی دارد ولی این روش درمانی دارای هزینه بالایی می باشد.
-دلایل بالا بودن قیمت و هزینه ارتودنسی لینگوال
-نوع و میزان ناهنجاری دندان ها و فک ها
-تجربه بالا برای نصب
-هزینه مواد و تجهیزات
-کم شدن تعداد دفعات مراجعات بیمار
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
نکات مراقبت های بعد از ارتودنسی چیست؟
مراقبت های بعد از ارتودنسی
ارتودنسی دندان چیست؟
در دندانپزشکی یکی از روش هایی که برای از بین بردن کجی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد ارتودنسی کردن دندان ها است. در حقیقت با ارتودنسی دندان کجی و حالت نامرتب بودن دندان ها را بر طرف می کند.
بعد ار انجام هر یک از ارتودنسی ها باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. چرا که بعد از سیمکشی دندانها در مدت زمان این درمان مهم و حیاتی است. در زمان غذا خوردن احتمال گیر کردن غذا در بریس ها، سیم، باند و پلاک نگهدارنده وجود دارد.
بنابراین تنها با استفاده وسایل همچون مسواک یا نخ دندان شاید به نظر مشکل بیاید ولی با به طور اصولی انجام شود تا احتمال تشکیل پلاک روی دندانها را کم کنید. بیماران باید در طول درمان ارتودنسی دندانها بعد از هر وعده غذایی و یا میان وعده ها مسواک زده و نخ بکشند. به طور کلی رعایت بهداشت ارتودنسی بهترین راه برای جلوگیری از تشکیل پلاک، پوسیدگی دندان و بیماری لثه است.
بعد از انجام عمل ارتودنسی در قسمت دهان احساس درد می کنید که بعد از یک تا دو روز برطرف میشود برای برطرف درد می توانید از مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک استفاده کنید.
-روزهای اول بعد از ارتودنسی شدن دندان ها دیگر قرار دادن بریسها به هیچ عنوان مشکل و ایجاد درد نمی کند .
-تنظیم بریسها در دهان برای مدت کوتاهی جلوی غذا خوردن شما رامی گیرد و شاید باعث حساس شدن دندان ها شود نگران نباشید.
-بعد از سه روز بعد از ارتودنسی دندان به دلیل اینکه دندانها به فشار ایجاد شده از طرف بریسها عادت ندارند، شما کمی احساس درد و ناراحتی در دندانها و اطراف لبها و گونهها کرده تا زمانی که شما بریسها را تنظیم کنید بعد این درد از بین می رود.
-برای کم کردن درد و ناراحتی بریس ها دندانی از موم یا سیلیکون استفاده می کنند .
-می توانید از داروهای مسکن و ضد درد مانند ژلوفن استفاده کنید.
- برای کم کردن درد شستشوی دهان با آب گرم به بیماران توصیه می شود.
مراقبت پس از ارتودنسی دندان:
*درهفته اول
-بعد از یک هفته دیگر درد و ناراحتی به دلیل قرار گرفتن بریس ها ندارید و دندانها به بودن بریسها در دهان عادت کرده وغذا خوردن راحتتر میشود.
-بهتر است حداقل هر 6 ماه یکبار، دندانها بعد از انجام جرمگیری بشوند.
مراقبت از براکت های ارتودنسی
*شما می توانید از وسایلی که برای براکت ها مراقبت از براکت ها طراحی و ساخته شده است استفاده کنید این وسایل : اول از همه فلاس تردر که این قطعه کشیدن نخ دندان با وجود براکت ها را سادهتر میکند، مسواکهای بین دندانی و مسواکهای برقی می باشد.
*بعد از آن می توانید با خمیر دندانهای حاوی فلوراید مسواک زده و بعد از هر وعده غذا نخ دندان بکشید.
*با خریدن یک دهانشویه آنتیباکتریال می توانید از وجود باکتری ها خلاص شوید.
*اصلا از خوردن قطعات یخ و یا قرار دادن وسایل دیگر و جویدن آنها خودداری کنید.
*برخی افراد عادت دارند که ناخنهایشان رابجوند یا با قطعات لاستیکی بریس ور بروند اصلا این کارها را انجام ندهید.
*از خوردن غذاهای سفت یا چسبناک خودداری کنید.
مراجعه منظم به دندانپزشک متخصص ارتودنسی:
از مهم ترین نکات در موقع درمان ارتودنسی این است که افرادی که دندان هایخود را ارتودنسی کرده اند، باید به طور منظم به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند. در حقیقت این مراجعه ها صرفاً جهت کنترل دستگاهها نیست بلکه در هر جلسه بنا به ضرورت، دستگاهها تنظیم و فعال میشوند تا درمان ارتودنسی به بهترین شکل ممکن صورت بپزیرد.
مراقبت های بعد از ارتودنسی برای ورزشکاران :
ورزشکارانی که دارای فعالیتهای ورزشی هستند میتواند به این کارادامه بدهند اما باید از گاردهای دهانی مناسب برای دندانهای ارتودنسی شده استفاده کنند. زمانی که در حین ورزش دچارحادثه شدید حتما باید وضعیت دهان و ارتودنسی خود را بررسی کنید. در صورت آسیب دیدگی ارتودنسی و یا افتادن دندان باید فورا به دندانپزشک مراجعه کنید.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
ارزان ترین مطب برای سفید کردن دندان (بلیچینگ)
سفید کردن دندان (بلیچینگ)
بلیچینگ دندان چیست؟
در واقع بعد مدتی متوجه می شوید که رنگ دندان هایتان تغییر کرده و ظاهر خوبی ندارد برای همین به فکر سفید کردن مجددا آنها می افتید . یکی از محبوب ترین روش های سفید کردن دندان ، بلیچینگ دندان است که می تواند لبخند زیبا و دندان های سفید را به شما هدیه کند.
زمانی که رنگ مینای دندان ها به دلیل مصرف موادی غذایی و خوردن قهوه و تنباکو تغییر می کند. می توان آنها را با تکنیک های سفید کردن دندان از بین برد . ولی همین کار برای افرادی که دندان های حساس دارند بسیار آزاردهنده است.
نوع مواد سفید کردن دندان یا بلیچینگ :
یکی از روش های سفید کردن دندان و اصلاح طرح لبخند و با استفاده از مواد ویژه انجام می شود. در این روش دو ماده اصلی برای این درمان استفاده می شود در واقع ماده شیمیایی پراکسید هیدروژن و پراکسید کربامید می باشد.
این دو مواد اولی پراکسید هیدروژن در مطب دندان پزشکی و به وسیله پزشک صورت می گیرد. اما دومی پراکسید کربامید در منزل و به وسیله خود بیمار انجام می شود. ولی استفاده از این مواد تحت نظر پزشک انجام می گردد و هرگز خود اقدام به این کار نکنید.
این روش درمانی که می توان باعث اعتماد بالا در افراد شود به دو روش در منزل و در مطب انجام می شود.
دو روش بلیچینگ دندان :
بلیچینگ در خانه:
در این روش پزشک در شروع کار از فک بالا و پایین بیمار قالب تهیه کرده و از روی این قالب ها یک جفت ، تری نازک و شفاف طراحی و می سازد. حالا باید مقدار موادی که را که می خواهد برروی دندان ها قرار بگیرد دانسته تا بتواند فضای خالی مناسب بین دندان ها و تری تعبیه کند. بعد همه اینها ژل های بلیچینگ دندان را در داخل این تری ها ریخته و سپس روی دندان قرار می دهند.
مدت زمانی که باید قالب روی دندان ها قرار بگیرد بسته به وضعیت دندان های بیمار بین 1الی 6 ساعت در روز است. کل همه این مراحل یک دوره درمانی بین 1 الی2 هفته برای هر فک است. زیرا در هر بار باید فقط روی یکی از فک ها، قالب قرار گیرد.
چه زمان دندان های به سفید کردن دندان (بلیچینگ) نیاز دارند؟
-زرد و قهوه ایی شدن دندان ها به مرور زمان
-دراثر خوردن زیاد نوشیدنی هایی مانند نوشابه گاز دار، کافئین و چایی غلیظ
-عادت غذایی
-استفاده مکرر از سیگار و قلیان
بلیچینگ در مطب :
اما این روش درمانی در مطب با غلظت بالاتری انجام می شود. در این قسمت دندانپزشک دندان های بیمار را با محلول اسیدی آغشته یا اچ می کند سپس یک ماده اکسید کننده به مینای دندان شما می زند. سپس دندان ها را در معرض نور شدید یا لیزر قرار می دهند. این روش طی 3 الی 4 جلسه صورت می گیرد.
مراقبت های بعد از انجام بلیچینگ دندان :
1- در ساعت های اولیه لثه خود را با آب گرم تمیز کرده و بهتر از برای جلوگیری از درد لثه و التهاب آن را به آرامی ماساژ بدهید.
2-دندان های خود را روزی دو بار با آب گرم بشویید.
3-طول دوره درمان به طود طبیعی 2 هفته است که باید در شب ، 4 الی 6 ساعت از قالب استفاده کنید.
4-در صورتی که مسکل حساسیت دندانی ندارید می توانید از قالب 2 بار در شبانه روز استفاده کنید و این عمل به سفید شدن دندان ها در مدت کمتر کمک می کند.
5- برای بیرون آوردن قالب دندان های خلفی را گرفته و از آنجا بیرون بیاورید. بعد با یک مسواک نرم و آب آن را شسته در یک پلاستیک فریزر یا یک محفظه بسته در یخچال نگهداری کنید ژل مورد استفاده بهتر است در یخچال نگهداری شود.
6-از مصرف دخانیات و کشیدن سیگار و ... خودداری کنید.
7-تا جای که امکان دارد از خوردن غذاها و مواد غذایی دارای رنگدانه ها مانند نوشابه تا 24 ساعت خودداری کرده و برای داشتن دندان های سفید در صورت برخورد این مواد با دندان ها بهتر است سریع دندان ها بشورید.
8- تا مدتی از خوردن نوشیدنی هایی مانند چایی پررنگ، قهوه خودداری کنید.
9- از خوردن غذاهایی که سرد هستند خودداری کنید.
10-بعد از یک هفته درمان به دندانپزشک جهت ویزیت و بررسی دندان ها مراجعه کنید.
مزایای سفید کردن دندان ها:
1-این روش یکی از روش های ساده سفید کردن دندان ها است.
2-در این مشکل یا خطری برای بیمار ندارد.
معایب بلیچینگ دندان:
1-در این روش سفید ماندن دندان ها دائمی نمی باشد و بسته به استفاده شما و رژیم غذایی تغییر رنگ میدهد و دوباره به ترمیم و یا بازسازی دندان دارد.
2-می تواند برای بعضی حساسیت ایجاد کند .
مدت زمان ماندگاری بلیچینگ دندان:
عواملی که در سفید ماندن دندان ها بعد از بلیچینگ موثر هستند عبارتند از : نوع رژیم غذایی ، بهداشت دهان، نوع تغذیهای که افراد بعد از انجام عمل بلیچینگ دندان انجام می دهند و البته میزان رنگدانههای موجود در نوشیدنیها و غذاها می باشد.پس رعایت این عوامل مدت زمان این درمان را بیشتر می کند.
لازم به ذکر است که بلیچینگ برای دائمی ماندن باید هر چند مدت یکبار طبق نظر پزشک تکرار شود تا سفیدی ماندگاری به دندانهایتان ببخشد.
هزینه سفید کردن دندان (بلیچینگ):
در این بدانید که قیمت بلیچینگ دندان به روش درمانی که شما انتخاب می کنید بستگی دارد . بنابراین هزینه سفید کردن به عواملی چون : هزینه ساخت قالب درلابراتوار، تجربه دندانپزشک، ژل های سفید کننده خاص دندان می باشد. اگر این درمان در مطب انجام شو به عواملی مانند : دستمزد دندانپزشک ، هزینه مواد و تجهیزات مصرفی است.
توصیه ما برای بلیچینگ دندان :
شما دوست عزیز به دنبال بر طرف کردن زردی دندانهای خود هستید. دلتان میخواهد که دندانهای سفیدتری داشته باشید.پس می توانید با خانم دکتر زندیه در تهران خ ولیعصر بین چهارراه ولیعصر و امیر اکرم خ هاشمی فر پلاک 26 ط 5 واحد 22و با شماره همراه 09384488110 و شماره 02166732544 تماس بگیرید.
-
ارزان ترین دندانپزشکی برای لمینیت دندان
بهترین لمینت دندان
یکی از روش های ترمیم دندان استفاده از لمینت دندان است که می تواند به شما لبخند زیبا و باعث اعتماد به نفس بالای شما شود . این درمان روکش نازکی است که همرنگ دندان و که به قسمت جلوی دندان متصل شده و می تواند جهت اصلاح دندانهای لکه دار ، کج ، ناهموار ، ترک برداشته یا شکسته مورد استفاده قرار بگیرد وبرای بهبود زیبایی لبخند و ظاهر کلی فرد مفید باشد.
لمینت دندان چیست؟
لمینت در واقع یک لایه یا پوستهای از مواد داست که آنها را بر روی دندانها قرار می دهند و آنها را به فرم و شکل دلخواه بیمار در می آوردند. این روش درمان بیشتر برای زیبایی به کار می رود و به وسیله دندانپزشک در مطب انجام میشود.
این لمینتها را از جنس پرسلن (چینی)، یا مواد کامپوزیت رزین ساخته و تهیه می کنند. البته استفاده از لمینت های دندان چینی بهتر از کامپوزیت رزین هستند چرا که در برابر لکه ها مقاومت بالایی دارند. ولی بعضیها از روکش های پرسلن هم در برابر لکهها مقاوم هستند و استفاده می کنند .برای اینکه خصوصیت بازتابش نور در آنها نیز همانند دندانهای طبیعی بوده و آنها دوست دارند.
انواع لمینت دندان:
1-لمینت ونیر کامپوزیت: در این نوع درمان دندانپزشک یک ماده رزین کامپوزیت را روی دندان قرار می دهد. در واقع روکش این لمینت را از رزین سفید ساخته که مستقیم به وسیله دندانپزشک زیبایی روی دندان ها شکل داده می شود و با استفاده از چسبهای بسیار قوی ، آن را روی دندان های شما می چسباند.
2-لمینت سرامیکی :لمینت سرامیکی یا همان پرسلن ونیر یک پوسته نازک سرامیکی به قطر 5 الی 6 میلی متر می باشد و با کمک باندهای خاصی روی دندانی که تراشیده شده است و چسبانده می شود و به راحتی می توانند 20 سال یا حتی بیشتر از آن باقی بمانند.
موارد کاربرد لمینت دندان :
لمینت برای شرایطی که دندان اصلی دارای عیب در شکل یا رنگ شده است مناسب بوده و از آن برای اصلاح موارد زیر استفاده می شود:
تغییر رنگ دندان
دندان های ناهموار
دندانهای شکسته و خرد شده
عیب در تراز نبودن دندان
شکل و اندازه ناسازگار با دندان ها
درز و شکاف بین دندانها
دندانهای فاصله دار و برای بستن فاصله میان دندان ر
چگونه لمینت را روی دندان ها قرار می دهند؟
در ابتدا لمینت دندان به درخواست دندانپزشک در آزمایشگاه ساخته می شود که البته باید متناسب با دهان هر بیمار باشد. برای بهتر قزار گرفتن این قطعه روی دندانها در اندازه طبیعی باید دندان را آماده کرد. به این صورت که قبل از قرار دادن روکش های لمینت ، مقدار کمی از مینای دندان شما برداشته شود. بعد از آن روکش ها با استفاده از ماده متصل کننده قوی روی دندانها ثابت می شود.
افرادی که نمی توانند دندان های خود را لمینت کند؟
*دارای دندان های پوسیدگی و یا بیماری لثه فعال ، ناسالم است.
*افرادی که دندان آنها به دلیل پوسیدگی، شکستگی، پر کردن دندانهای بزرگ ضعیف شده اند.
*سطح دندان مینای این افراد برای انجام این کار کافی نمی باشد.
*افرادی که دندان قروچه می کنند و دندانهای خود را به هم می سابند.
مزایا لمینت دندان:
-اصلاح طرح لبخند
-کم تهاجمی بودن لمینت
-مقاومت بالا در برابر تغییر رنگ
-دوام بالا
-کوتاه بودن مدت طول درمان
-طبیعی بودن ظاهر لمینت
عوارض لمینت :
-عدم امکان ترمیم
-برگشت ناپذیری لمینت
-قیمت بالا
-وجود حساسیت در دندان ها
مراقبتهای بعدی از لمینت دندان:
رعایت اصول اولیه بهداشت دهان و دندان مانند روزی دوبار مسواک زدن و هر روز نخ دندان کشیدن و شستشوی دهان با دهان شویه های ضد عفونی کننده می تواند کمک بزرگی کند. دندانپزشک به شما توصیه میکند از فشار آوردن بر دندانهای لمینت شده برای شکستن و خرد کردن اجسام سفت خودداری کنید. البته افرادی که سیگار می کشند و ازخوردن غذاها و نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه، که موجب تغییر رنگ دندان میشوند، خودداری کنید.
خطرات لمینت دندان :
1-غیر قابل برگشت بودن مراحل نصب لمینت دندان .
2-عدم لمینت در صورت ترک خوردن یا شکستن
3-حساس شدن دندانها به خوراکیها و نوشیدنی های سرد یا گرم .
4-عدم تغییر رنگ بعد از تثبیت لمینت .
5-از جویدن و گاز گرفتن اجسام سخت باید پرهیز کرد.
6-دندان های لمینت شده دچار پوسیدگی میشوند.
باید بگوییم که هزینه لمینت دندان بستگی به اندازه و مقدار و نوع مواد استفاده شده ، اندازه تغییرات آن ، تجربه و تخصص دندانپزشک و محل قرار گیری مطب دارد.برای مشخص دن دقیق هزینههای لمینت دندان بهتر است با ما تماس بگیرید.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
بهترین دندانپزشک برای باندینگ دندان
لبخند زیبا با باندینگ دندان
در بین روشهای ترمیم دندان باندینگ یکی از بهترین درمان ها می باشد. درمان با باندینگ در طی مراحلی دندان به وسیله موادی پر میشود که به لایههای مینای دندان نفوذ کرده و قسمتهای خالی دندان را پر میکند.اما این مواد کامپوزیت که بیشتر از رزین پلاستیکی با دوام و یک نوع پر کننده شیشه ای است نواقص دندان برطرف کرده و ترمیمی همرنگ دندان برای روی آن انجام می شود.
البته باید بگوییم که رنگ باندینگها را میتوان با توجه به رنگ دندانها انتخاب کرد و همرنگ بودن آن با دندانها سبب میشود که کسی متوجه آن ها در دهان نشود.
موارد کاربردی باندینگ دندان:
-برطرف کردن پوسیدگی دندان
-ترمیم ترکخوردگی و شکستگی دندان
-ازبین بردن تغییر رنگ دندانها
-برداشتن فاصله و شکاف بین دندانها
- طول دندان را بلند تر می کند.
- ظاهر دندانها را تغییر می دهد.
-مناسب برای دندانهای پرشده با مواد آمالگام
-مراقبت از قسمتی از ریشه دندان که به دلیل تجزیه شدن لثه بیرون آمده است.
مراحل درمان دندان با باندینگ :
در اول شروع دندانپزشک مناسبترین رنگی را که مطابقت زیادی با دندانهای بیمار دارد انتخاب می کند. بعد از آن سطح دندان زبر دندان را با استفاده از مایعی حالتدهنده می پوشاند ، تا شرایط کافی برای چسبیدن مادهی باندینگ به دندان فراهم شود.
بعد از آماده کردن دندان، دندانپزشک مواد رزینی باندینگ را بر روی دندان قرار می دهد. در نتیجه عمل فرم دهی و قالبگیری به دقت انجام میشود و بعد از آن با کمک نور ماواری بنفش یا پرتویی لیزری این ماده را سخت می کند. بعد از سخت شدن مادهی رزینی مراحل فرم دهی و کارهایی نهایی بر روی آن انجام میشود. در قسمت آخر با صیقل دادن مادهی باندینگ برای مقایسه درخشندگی آن با دیگر دندانها می باشد.
انجام باندینگ در بیشتر موارد از شروع تا آخر آن کمتر از یک ساعت نمی باشد. اما در صورتی که دندان دارای پوسیدگی باشد و چندین دندان به انجام درمان نیاز دارند مدت زمان انجام درمان طولانیتر می شود.
مزایای باندینگ دندان:
هزینه: هزینهی باندینگ دندان کمتر از ونیر سرامیکی یا دیگر روشهای است.
تعداد جلسات درمان : بیشتر مواقع دریک جلسهی 1 الی 2 ساعته طول میکشید.
ترمیم پذیری: این روش درمانی توسط دندانپزشک به راحتی میتواند لکههای سطحی را صیقل داده و یا مواد باندینگ جدیدی قرار بدهد تا لب پریدگیها برطرف شود.
مینای دندان: باندینگ آسیب کمتری به مینای دندان می زند. زیرا دندانها کمتر نیاز به آماده کردن و یا تراشیدن دارند.
معایب باندینگ دندان:
تغییر رنگ: باندینگ دندان قابلیت تغییر رنگ بیشتری دارد. در روزهای اول از خوردن قهوه و نوشابه و مصرف سیگار خودداری کنید و حتما مسواک بزنید تا باندینگ دچار تغییر رنگ نشود.
طول عمر: طول عمر طبیعی باندینگ دندان، نسبت به لمینت سرامیکی کمتر است. برای زیاد کردن طول عمر باندینگ باید موارد بهداشتی دهان و دندان را رعایت کنید.
آسیب پذیری: آسیب پذیری باندینگ در برابر جویدن مواد غذایی سخت کم می باشد .پس مراقب باشید تا باندینگ دندان دچار لبپریدگی یا شکستگی نشود.
مدت زمان درمان باندینگ دندان:
بهطور معمول باندینگ یک دندان در یک جلسه به مدت 30 تا 60 دقیقهای در مطب دندانپزشک طول می کشد .اما باندینگ چند دندان با هم مدت درمان طولانیتر نیاز دارد که در چند جلسه درمان بر روی بیمار انجام می شود.
مراقبت های بعد از درمان باندینگ دندان:
در حقیقت شما با رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده مرتب از مسواک، نخ دندان و دهانشویه به صورت چند نوبت در روز می توانید سلامت دندانها و دوام درمانهای ترمیمی بیشترکنید. علاوه بر این باید هر 6 ماه یکبار جهت جرم گیری و پولیش دندانهایی به دندانپزشک مراجعه کنید.
در واقع هزینه این روش درمانی با توجه به شرایط دندان، تعداد دندانهای ترمیم شده و درمانهای دیگربر روی دندان انجام شده با مواد باندینگ دندان و دستمزد دندانپزشک که مراحل درمان را بر روی شما انجام میدهد متفاوت است.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
کاربرد پروتزهای دندانی در زیبایی دندان
طرح لبخند با پروتزهای دندانی
پروتزهای دندانی چیست؟
زیبایی و سلامت دهان و دندان و اصلاح طرح لبخند را این روش یعنی پروتزهای دندانی بر عهده دارند. از وظایف این روش درمانی : اصلاح عیب های داخل دهان از جمله فقدان یک دندان یا بخشی از آن و یا از دست رفتن بافت ها دهان مانند فک و کام می باشد. متصل کردن پروتزهای دندان با هم متفاوت است.
پروتزهای دندان دارای ترکیب آکریل و آلیاژ فلزی که بیشتر قسمت آن از کرم و کبالت ساخته شده است. می شود. این پروتز ها به دلیل فلزی بودن گیره ها در دهان زیاد نا خوشایند نمی باشند به همین علت ازپروتز دندان پارسیل طراحی شده می شود که بخش فلزی آن به رنگ دندان می باشد.
مزایای مهم پروتزدندان شامل :
نگهداری مناسب از دهان و دندان ها
محافظت از دندان های مصنوعی
کم کردن تجزیه استخوان فک
بالا رفتن کیفیت زندگی بیماران
زیبایی بخشیدن به دندان و صورت
انواع پروتزهای دندان :
پروتزهای دندانی به 3 دسته : پروتز دندان ثابت، پروتز دندان متحرک و ایمپلنت تقسیم بندی می شوند که هر یک متفاوت می باشد.
1-پروتز دندان ثابت
پروتزهای ثابت با نام روکش دندان شناخته شده اند. بنابراین بعد از قرارگیری این روکش های ثابت در داخل دهان هیچ فرقی با دندان های طبیعی ندارد.
پروتزهای دندان ثابت خود به چند نوع هستند که عبارتند از:
-روکش تک واحدی دندان
این روش درمانی زمانی استفاده می شود که دندان نیاز به روکش دارد که ساختار دندان ضعیف شده و برای محافظت از دندان ها از روکش استفاده می شود . البته برخی اوقات برای زیبایی دندان نیز از روکش استفاده می کنند .
-بریج دندان
این روکش دندانی برای افرادی که یک یا تعداد زیادی از دندان های خود را از دست داده اند و یک دندان در جلو و یک دندان در عقب دارند . در واقع با تراش دو دندان مجاور ناحیه خالی از دندان یک پل ، مابین دندانهای پایه می سازند تا بخش خالی از دندان پر شده و فرد بتواند توانایی جویدن غذا را داشته باشد .
2-پروتز دندانی متحرک
در برخی از مواقع برای جایگزینی دندان های از دست رفته نمی توان از پروتزهای ثابت استفاده کرد بنابراین در اینجا این پروتز دندان متحرک مورد استفاده قرار می گیرند ،می توانید پروتز دندان متحرک به راحتی در درون دهان قرار داده و یا آن را بردارید .
*پروتز دندان متحرک خود در سه نوع مختلف وجود دارند.
-پروتز دندانی پارسیل
در این روش از پروتز دندانی ، یک پایه پلاستیکی روی دندان قرار گرفته و به وسیله نگهدارنده های فلزی در دهان ثابت می شوند. دراینروش بعد از قالب گیری فضای خالی لثه و فرایند مختلف لابراتواری با استفاده از پایه پلاستیکی و نگهدارنده های فلزی در فضای خالی دهان قرار می گیرد.
انواع گوناگون پروتز دندان پارسیل عبارتند از:
پروتزهای پارسیل تمام آکریل ( فلیپر ) : به صورت موقت از این درمان استفاده می شود.
پروتزهای کرم کبالت : پروتزهای کرم کبالت از انواع پروتز دندان پارسیل می باشند که به برای درمان کسانی که در عقب دهان دندانی برای قرار دادن پایه برای پروتز ثابت ندارند و یا کسانی که نمیخواهند از پروتز دندان ثابت استفاده کنند نصب می شود.
مدت دوام پروتز دندان:
در شروع قرار دادن این پروتز دندان کمی طول می کشد تا بیمار به آن عادت کند. احتمال دارد که پروتز به علت التهاب بافتی درون دهان در جای مناسب خود ثابت نشده باشد و باعث ناراحتی برای بیمار شود که در این صورت باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا پروتز دندان را تنظیم کند و برای عمر بالایی پروتز، رعایت بهداشت ضروری است .
پروتز دندان چگونه ساخته میشود؟
در واقع ساخت و آماده کردن دندان مصنوعی چند هفته طول میکشد و شما باید چندین جلسه برای اینکار به مطب دنداپزشک یا متخصص پروتز دندان مراجعه بکنید.
روند آماده سازی پروتز دندان چند مرحله دارد:
1-در ابتدا دنداپزشک ارزیابی کاملی از فک های بالا و پایین شما انجام می دهد . بعد از آن موقعیت فک ها، هماهنگی و مقدار فاصله ما بین آن ها را اندازه گیری کرده و بعد به نوعی قالبگیری می کند.
2-در قسمت بعدی بر اساس قالب های گرفته شده از لثه ها و فک ها، با کمک مواد خاصی که حالت موم مانند دارند شکل پذیری همانند پلاستیک، پروتزهای دندانی را می سازند.
3-اکنون پروتزهای آماده را در دهان جای گذاری و نصب می کند.
4-حالا دنداپزشک تنظیمات لازم را برای راحتی و آسایش بهتر انجام میدهد.
چطور از پروتزهای دندان مراقبت کنیم؟
-استفاده دوبارمسواک در روزبرای پروتز دندان متحرک
-در روزهای اول قرار دان پروتز دندان در زمان خواب نیز ضروری است .
-مراقبت از افتادن پروتز دندان در حین تمیز کردن آن
-رعایت بهداشت سطح خارجی پروتزبا استفاده از مسواک های خاص دندان
-تمیز کردن دهان و لثه ومخاط درونی دهان
-گذاشتن دندان مصنوعی یا پروتز متحرک به مدت 8 ساعت ، هفته ای یک بار درون یک محلول ضدعفونی کننده
- در زمان استفاده نکردن از پروتز دندان در یک ظرف آب نمک
-درجین حمام کردن پروتز را درون یک محلول تمیز کننده قرار بدهید.
محلول تمیز کننده پروتز : یک قاشق چای خوری سرکه یا محلول سفید کننده خانگی (وایتکس ) و یک لیوان آب و شتشوی آن پس از بیرون آمدن از حمام و استفاده از محلول تمیز کننده
-تمیز کردن دندان پروتز بعد از خوردن غذاهای با مواد رنگی
هزینه پروتزدندان:
هزینه پروتز دندان به نوع لابراتوار سازنده و هزینه های مطب و یا کلینیک دندانپزشکی داشته و البته متغیر است. بنابراین بعد از مراجعه و مشورت با پزشک و نوع پروتز می توانید هزینه آن را از دندانپزشک سوال کنید.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
بهترین دندانپزشک برای جراحی دندان
علت جراحی دندان ها چیست؟
یکی از درمان های اصلی برای دندان جراحی آن است که شامل انواع جراحی درمانی به منظور درست کردن موقعیت دندانها می باشد. اما در مورد این نوع درمان دهان و دندان در که برای عمل در ناحیه دهان و فک است.
این عمل می توانند نسبت به بیرون آوردن دندان های نهفته در زیر لثه و یا گرفتار شده در درون استخوان همانند : دندان های عقل، تمیزکردن ریشه های عفونی ،درمان انواع کیست های در درون فک برای ترمیم دندان انجام می شود.
انواع جراحی دندان :
کانال ریشه:
انجام جراحی کانال ریشه برای جلوگیری از افتادن دندان ، تسکین درد و حساسیت دندان ها می باشد.ریشه دندان در زیر مینای دندان، در قسمت پالپ دندان وجود دارد که دارای رگ های خونی، عصب ها و بافت هست. موقعی که دندان پوسیده می شود باکتری ها وارد دندان شده و به پالپ صدمه می زند. بعد از آن دندان عفونی شده که موجب درد دندان، تورم و دردهایی در ناحیه گردن و فک می گردد که با انجام این نوع جراحی دندان می توان آن را درمان کرد.
ایمپلنت :
برای محافظت از تاج دندان که به استخوان فک وصل است از ایمپلنت ها که از آلیاژهای تیتانیومی ساخته می شود استفاده می کنند . در واقع به دلیل سبک بودن و سازگاری با بدن استفاده می شود.در حقیقت ایمپلنت دندان از انواع جراحی دندان می باشد.جراحی دندان عقل
جراحی دندان عقل در مورد کشیدن چهار دندان در قسمت آخر دندان های پایین و بالای دربزرگسالان می باشد. این دندان ها در سنین 17 تا 25 سالگی در می آیند. زمانی که دندان های عقل جای کافی برای رشد کردن ندارند تحت فشار قرار گرفته و باعث ایجاد درد، عفونت های دهانی و دیگر مشکلات دندانی می شوند. دندانپزشک برای انجام این عمل شرایط دندان عقل را سنجیده به صورت سرپایی آن را میکشد و در صورت لزوم آن را جراحی می کند.
بازسازی دندان
موقعی که بر اثر یک حادثه آسیبی به صورت وارد می شود احتمال دارد دندان ها نیز آسیب ببیند. در این مورد جراحی دندان مربوط به بازسازی صورت به دو دسته تقسیم می شوند: آسیب های بافت نرم و شکستگی ها.
در این قسمت آسیب های بافت نرم مربوط به پوست و لثه ها می باشند، همانند بریدگی هایی در درون گونه، لب ها ، زبان ، بریدگی های شدید یا خفیف در ناحیه کام هم می باشند.
اما در مورد شکستگی ها که به بافت های کوچک استخوان داخل دهان مربوط می باشد و شامل بازسازی های مربوط به استخوان فک و دندان است. البته در جراحی بازسازی ضمن روش های درمانی و مراحل درمان از فک و قالب استخوان در اینجا از ایمپلنت دندان استفاده می کنند.
زیبایی
جراحی برای بهبود چهره و زیبایی لبخند افراد مورد استفاده قرار می گیرد. مراحل زیبایی جراحی دندان شامل : ترمیم های کوچکی مانند ارتودنسی و سفید کردن دندان و ایجاد لبخندی زیبا ، ونیرهای دندان، کاشت کامپوزیت و … است.
جراحی پیوند لثه
جراحی پیوند لثه روشی است به دلیل کم شدن بیش ازاندازه لثه را با بافت لثه برای جلوگیری از کم و یا از بین رفتن استخوان انجام می شود. این روش حساسیت دندان را کم کرده و از ریشه در برابر پوسیدگی محافظت نموده و زیبایی لبخند بیمار را بهبود می بخشد. در نتیجه در زمان عمل بافت نرم ، این پیوند از کام یا دیگرقسمت های دهان گرفته شده تا ریشه را بپوشاند. این عمل می تواند به طور همزمان بر روی یک یا چند دندان انجام شود.
-پس از جراحی بر روی قسمت دندان گاز استریل را تا 20 دقیقه نگه داشته و بعد از آن مایع های خنک و یا بستنی بخورید.
-بعد از این عمل ازمک زدن و خالی کردن آب دهان خودداری کنید.
-طبق دستور دندانپزشک داروهای تجویز شده را به موقع استفاده کنید.
-بعد از جراحی تا 24 ساعت ، غذاها و مایعات نرم و خنک مانند آب میوه خنک، سوپ سرد، بستنی و … مصرف کنید.
-پس ازمدت 7 تا 10 روز برای کشیدن بخیه ها به دندانپزشک مراجعه نماید.
-بعد از 48 ساعت تورم، درد، کبودی و خونابه وجود دارد که این امر طبیعی بوده و بعد از 7 تا 10 روز از بین می رود.
-اگرخونریزی شدید در ناحیه دندان داشتید به دندانپزشک مراجعه کنید .
-بعد از جراحی ، دهان را نشورید و از زدن مسواک خودداری کنید.
-پس از جراحی از کشیدن سیگار، قلیان، پیپ و … و استفاده از نی برای نوشیدن مایعات خودداری کنید.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
نحوه مراقبت از بریج دندان
آشنایی کامل با بریج دندان ( مزایا ، معایب ، مدت عمر، هزینه)
بریج دندان چیست؟
بریج دندان یکی از روشهای ترمیمی دندان ها می باشد بدین صورت که اگر یک دندان به هر دلیلی شکسته و یا کشیده شده باشد و در طرف آن دو دندان وجود داشته باشد از آن دو دندان به عنوان پایه استفاده می کنند تا وسط آن را پر کنند .
جنس بریج دندان :
به این روش بریچ دندان یا پل دندان گفته می شود. بعد ازآماده شدن بریج که از جنس طلا، آلیاژ، چینی و یا ترکیبی از این مواد درست شده است آن را برروی قسمت مربوط وصل می کنند. در واقع بریج درمانی برای بی دندانی است.
پس اگر یک یا چند دندان خود را کشیده و یا از دست داده باشید این روش مانند یک پل میتواند شکاف را با یک یا چند دندان مصنوعی پرکند. این پل دندان از تاجهای هر دو طرف دندان کشیده شده یا دندانهای پشتیبان پونتیک ساخته میشود و در جای خود ثابت میشوند.چهار نوع از بریج یا پل دندانی ساخته می شود:
1-پل ثابت سنتی : این پل که دارای دو یا چند تاج و یک یا چند دندان فیلر می باشد همگی به هم متصل هستند. در حقیقت تاجها این پل ها را در جای خود نگه میدارند. در روش سنتی از فلز، پرسلن متصل به فلز یا سرامیک برای ساختن پل های ثابت استفاده می کنند.
2-پل کانتیلور : اما در این روش پونتیک فقط به یک دندان اباتمنت وصل می گردد. این نوع پل برای افرادی که فقط در یک طرف شکاف دارای دندان هستند مناسب ترین گزینه است.
3-پل دندان مریلند : نام دیگر این روش پل پیوند شده با رزین است که اگر دندانهای جلوی از دست رفته باشد از این نوع پلها استفاده می کنند. جنس این نوع پل ساخته شده از پرسلن متصل شده به دندانهای فلزی یا سرامیکی می باشد و به وسیله یک فریم پشتیبانی میگردد. در واقع بالها یا وینگها در هر جهت پل به دندانهای شما متصل میشوند.
4-پل پشتیبانی شده با ایمپلنت : این روش مانند پل ثابت سنتی است ولی به جای اینکه در جای دندان ثابت و فیکس بشود به وسیله ایمپلنتها در جای خود نگه داشته میشوند.
فرایند روش بریج دندان:
ابتدا از دندان های قالبگیری می شود. در اینجا دندانپزشک ماده ای خمیری شکل که خواص شکل پذیری را دارد بر روی ناحیه دندان خالی قرار می دهد تا بتواند فرم و قالب از آنجا بگیرد.
پس از آن دندانهایی که به عنوان پایه برای پل مورد استفاده قرار می گیرد تا اندازه ی برای نصب شدن این روکش ها به تراش احتیاج دارند. بنابراین تراش بر روی این دندان ها به صورتی که نسبت به دندان طبیعی شباهت داشته باشند انجام می شود و سپس از دندان های تراشیده شده نیز قالب گیری می شود.
بعداز آماده کردن این بریج ها آن ها را بر روی دندان ها قرار می دهند و حال اگر فضای خالی را به خوبی پر کرده باشند ، قالب ها را با استفاده از چسب بر روی دندان های می چسبانند.
مزایای استفاده از بریج یا پل دندانی:
-طرحی زیبا به لبخند شما می دهد.
-روند جویدن غذا ها را برای شما راحت تر می کند.
-بهبود گفتار و تلفظ درست کلمات را بهتر می کند.
-شکل و فرم صورت را حفظ میکند.
- نیروی کافی را در دندان ها و فک ها را بهبود می بخشد.
-جلوی حرکت دندان ها و کج و ناصاف شدن آن ها می گیرد.
معایب بریجدندان :
-مهمترین عیب پل های دندانی این است که دندانپزشک مجبور است مینای دندان را تراش بدهد که این کار غیرقابل بازگشت می باشد. زیرا مینای دندان یکی از قسمت های دهان است که رشد نیمکند .
-در برخی از انواع بریج دندان وقتی که دندان های آماده شده را به دندان های مجاور وصل می کنیم این دندان ها به استخوان فک نمی رسند. پس با ضربه ی شدید ممکن است که باعث شکسته شدن دندان های مصنوعی و دندان های طبیعی شوند.
مدت عمر پل دندانی:
پلهای دندان میتوان حداقل 5 تا 7 سال دوام داشته باشند. البته با رعایت بهداشت دهان و دندان و تمیزکاریهای منظم و مرتب شاید بیش از 10 سال نیز دوام پیدا کند.
مراقبت از پل دندانی:
1-باید دو بار در روز مسواک زده و روزانه نخ دندان بکشید. شما باید از نوع خاصی از نخ دندان به نام تریدر استفاده کنید تا این نخ بتوانید بین پل و لثهی دهان حرکت کند.
2-مراجعهی منظم به یک دندانپزشک میتواند در صورت ایجاد مشکل در مراحل اولیه کمک کند.
3-یک رژیم غذایی با خوردن مقدار زیادی میوه، سبزیجات و فیبر می تواند به سلامت آنها کمک کند و غذاهای جویدنی مانند برخی از انواع گوشتها را باید کمتر کرد.
هزینه بریج دندانی چقدر است؟
در حقیقت عوامل زیادی میتوانند بر روی قیمت بریج دندان تاثیر بگذارند مانند: تعداد دندان هایی که از دست داده اید یا کشیده اید ، نوع مواد بکار رفته برای تهیه بریج ها ، میزان پیچیدگی در نصب بریج ها ، درمان و ترمیم های اضافی در زمان پل گذاری و دست مزد دندانپزشکی و...
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
بهترین دندانپزشک تهران برای جراحی لثه
جراحی لثه چیست و چرا صورت می گیرد؟
جراحی لثه چیست؟
جراحی لثه به دلیل درمان بیماریهای موجود در لثه ها و عفونت آنها انجام میشود . در واقع برای درمان بیماری های لثه که به علت تجمع پلاک و باکتریها در دهان و ایجاد عفونت میشود ، در این جا دندانپزشکان بهترین درمان را جراحی لثه میداند. بیماری لثه است که باعث قرمزی، ورم و خونریزی لثه ها می شود.
بنابراین التهاب لثه به دلیل سالم نبودن دهان و دندان، وجود پلاک و جرم دندان می باشد.یکی از عواملی که باعث آسیب به بافت استخوانی می شود تحلیل لثه است.
در مدت این روند التهابی، لثه ها از دندان ها جدا شده که این حالت فضایی در دهان ایجاد می کند به نام پاکت که باکتری ها در وارد شده وباعث عفونت می گردد. بنابراین این امر سبب از دست دادن دندان و آسیب به استخوان می شود.
علت انجام جراحی لثه :
هدف از این جراحی درمان بیماری لثه و جلوگیری از صدماتی چون :
-رشد بافت ها و استخوان های آسیب دیده
-مانع شدن از بین رفتن دندان
-کم کردن فاصله بین دندان ها با نام مثلث سیاه است .
-اصلاح دندان داز نظر زیبایی
-تغییر فرم استخوان های فک و کم کردن رشد باکتری ها در آن و بالا بردن سلامت استخوان ها
-از بین بردن باکتری ها و عفونت ها
- انجام جراحی لثه برای زیباسازی است.
انواع جراحی لثه عبارتند از:
1-بیرون آوردن کیست و تومور از لثه
2- جراحی افزایش طول تاج
3- از بین بردن پاکت
4- جراحی پریودنتال
5- جراحی اپیکو یا خارج کردن عفونت از انتهای ریشه
6-درمان اصلاح لثه قبل از درست کردن دندان مصنوعی
7-جراحی لیفت لثه
8-عمل پیوند استخوان و ایمپلنتکه هریک از این جراح ها برای درمان بافت لثه متفاوت بوده و می تواند در بهبود ترمیم لثه مفید باشند.
انواع پیوند لثه :
روشهای پیوند لثه به صورت زیر است:
1-پیوند آزاد لثه:
در این روش از بافت سقف دهان استفاده می شود. در این جا از برش زبانه بافتی و برداشتن بافت زیر آن برای پیوند، و البته مقدار کمی از بافت کامل سقف دهان برداشته شده و به محل مورد نظر نیاز لثه پیوند زده می گردد. این روش برای افرادی استفاده میشود که لثه آنها نازک و بافت بیشتری برای افزایش حجم لثه نیاز است .
2-پیوند بافت همبند:
این مناسب ترین روش پیوند لثه برای درمان بیرون زدگی ریشه دندان است. در روش پیوند بافت همبند، از یک قسمت از زبانه پوستی از سقف دهان بریده می شود و بافتی از زیر زبانه بافتی با نام بافت همبند ساب اپی تلیال برش خورده وبعد از آن به بافت لثه واطراف ریشه دندان که بیرون آمده، پیوند زده می شود.البته بعد از برداشتن بافت همبند از سقف دهان، پوست روی سقف دهان به جای خود برگردانده و بخیه می گردد.
3-پیوند پدیکِل:
اما در پیوند پدیکل، از اطراف لثه یا نزدیک دندانی که نیاز به ترمیم دارد لایه پیوند برداشت می شود. این لایه زبانه بافتی تنها از یک طرف بریده شده و بعد از آن بافت چرخانده می شود تا روی محل مورد نظر گذاشته شود در حالی که از یک سمت به جایگاه اصلی خود متصل است. بنابراین بافت روی ریشه دندان را پوشانده، و بعد در همانجا بخیه می شود. این روش زمانی استفاده می گردد که بافت لثه زیاد نزدیک به دندان ها است.
مراحل انجام عمل جراحی لثه :
1-پس از انجام برش یا برش های کوچک در امتداد خط لثه، دندانپزشک لثه ها را از دندان جدا و بلند می کند. این عمل به دندانپزشک کمک می کند تا ریشه های دندان را بهتر ببیند و بتواند با مشاهده تارتار، پلاک یا عفونت آنها را از بین برده و تمیز کند.
2-بعد از اتمام تمیز کردن کامل لثه جراح می تواند روشهای دیگری مانند تغییر فرم لثه، بازسازی استخوان یا دیگر روشهای را برروی لثه انجام بدهد.
3-پس از پایان جراحی ، جراح دندان را با استفاده از نخ بخیه های بسیار ریز به لثه ها دوخته و آنها را به محل اصلی خود یا همان روی دندان ها منتقل و بخیه می کند .دندانپزشک 7 تا 10 روز بعد از عمل بخیه ها را باز میکند.
زمان جراحی لثه چه مدت است؟
جراحی لثه در یک جلسه توسط دندانپزشک متخصص انجام شده و بیشتر با استفاده از تکنیکهای بیحسی عادی صورت میگیرد. در ادامه در طول مدت 1 یا 2 هفته بعد از جراحی باید به دندانپزشک مراجعه کند تا به این مراحل بهبود لثه و وضعیت درمان توسط او بررسی شود.
مواد و یا کارهایی که نباید بعد از انجام این جراحی حساس انجام داد چرا که ممکن است آسیب بیشتری به لثه ها زده شود:
-مصرف سیگار و غیره
-خوردن مایعات با نی
-نوشیدن الکل
-خوردن مایعات داغ
-تف کردن شدید دهان یا بینی
-خوردن سوپ ، آبمیوه طبیعی و بسنتی
-تا یک هفته بعد از جراحی لثه شستشوی ملایم با محلول دهانشویه کلرهگزیدین در محل جراحی باید انجام شود.
-شستشو روزی 3الی 4 مرتبه و به مدت یک هفته البته این عمل 4الی 8 ساعت اول شستشو بسیار ملایم باید انجام بشود.
-استفاده دارو تجویز شده طبق دستور خورده شود.
-یک هفته بعد از انجام جراحی برای چک آپ و باز کردن بخیه ها به دندانپزشک مراجعه کنید.
هزینه عمل جراحی لثه:
این درمان به شرایط خاص، مهارت دندانپزشک ، وسیع بودن ناحیه تحت درمان، احتیاج به پیوند استخوان، اندازه مواد لازم و نیز ضرورت قرار دادن دندانهای از بین رفته به این عوامل بستگی دارد.
برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.
021-66732544
021-66723942
موبایل: 09384488110 -
بهترین دکتر برای نصب تاج دندان با طلا
تاج دندان چیست و انواع تاج دندان کدامند؟
تاج دندان چیست؟
یکی از درمان های که برای دندان صورت می گیرد استفاده از تاج دندان می باشد قطعه کلاهک مانند مصنوعی که برای بازیابی شکل و فرم دندان ساخته می شود و روی آن قرار می گیرد. به طور کلی این قطعه برای پوشش و ترمیم سایز و شکل دندان ها و برای استحکام و بهبود ظاهری روی دندان استفاده می شود.
این ترمیم برای روکش دندان های صدمه دیده و پوسیده یا به عنوان پوشش روی ایمپلنت عمل میکند.
موارد استفاده از این تاج دندان :
شکستگی دندان
پر کردن دندان به صورت وسیع
پوسیدگی
انجام عصب کشی
انواع تاج دندان:
در حقیقت برای درست کردن این قسمت برای دندان می توان گفت از آلیاژ ها و مواد مختلفی استفاده می کنند مانند:
طلا و فلزات :
در این روکش که به رنگ نقره یا طلا می باشند. البته با این تذکر که کمتر ترک خورده و یا شکسته شده و به راحتی ساییده نمی شوند و برای قرار گرفتن روی دندان مقدار کمی از دندان تراشیده میشود.
در این قسمت شامل آلیاژهایی هستند که دارای مقادیر بالایی از طلا یا پلاتین و آلیاژهای فلز پایه مانند : آلیاژهای( کبالت – کروم ) و (نیکل – کروم) . یک مزیت تاج های فلزی اینست که در برابر نیروهای گاز گرفتن و یا جویدن به خوبی مقاومت می کنند و عمر و ماندگاری بالایی دارند.
در واقع به ندرت دچار ترک خوردگی یا شکستگی می شوند.عوارض استفاده از طلا: قرمزی ، ورم ، درد لب و دهان ، سوزش و ورم لثه ، زخمهای دهان یا واکنشهای لیگنوئید دهانی ، واکنشهای آلرژیک ، سرطان دهان به ویژه در مورد آلیاژهای (نیکل- طلا)
البته توصیه شده است که از آلیاژهای فلزی استفاده شود چرا که در برابر خوردگی مقارم هستند.
پرسلن:
در واقع از آنجا که تاجهای پرسلن شکل طبیعی تری دارند بیشتر در دندانهای جلویی استفاده میشوند .این تاجهای چینی دندان از نوع تاجهای سرامیکی هستند ولی به اندازهی کافی قوی نیستند.
این پرسلن به صورت پایهی ساخته شده که از فلزات با ارزش مانند طلا وصل میشود که نسبتا قوی و طبیعی هستند . معایبی که این قطعه دارد اینست که گاهی فلز زیر پوشش پرسلن همانند یک خط تیره دیده می شود والبته این که ترک میخورند یا اینکه میشکنند. پس بسیاری از مردم این تاجها را برای دندانهای جلو و عقب انتخاب میکنند.
تمام پرسلن:
برای ساخت این تاج سرامیک از یک ماده قوی به نام دی اکسید زیرکونیوم استفاده می شود. این روکش به خوبی با رنگ دندانهای اطراف هماهنگ میباشد. در صورت داشتن آلرژی به فلزت میتوانید به آسانی از این نوع تاج استفاده کنید.در واقع از این تاج ها برای دندان های جلویی و خلفی استفاده می کنند.
البته با این تفاوت که تاجهای تمام سرامیکی به اندازه تاجهایی که از پرسلن با فلزات با ارزش ساخته و وصل میشوند قوی نیستند. عیب این تاج&zw