اپن بایت - جراحی دندان
اپن بایت چیست و درمان آن چگونه است ؟
اپن بایت چیست؟
در حالت طبیعی و معمول درزمان بسته شدن فکها، دندانها به صورت صحیح و مرتب بر روی یکدیگر قرار گرفته و دندانهای جلویی فک بالا به اندازه کمی از دندانهای جلویی فک پایین را در بر می گیرد.اما این مشکل اپن بایت به حالتی گفته می شود که زمان بسته بودن فک ها، در اثر به هم نرسیدن دندان های جلویی فک بالا و فک پایین، دهان باز است.
بنابراین اپن بایت فاصله بین دندان ها و بسته نشدن فک میباشد. این بیماری دربزرگسالان به مرور زمان بدتر میشود. بهتر است قبل از بروز این مشکل و بزرگتر شدن آن و عوارض جدی تر به درمان آن بپردازیم.
درمان اپن بایت :
تنها با انجام عمل جراحی فک و یا براکت ارتودنسی هست که می شود این بیماری را درمان کرد. برای درمان اپن بایت می توان ازلمینت سرامیکی و روکش دندان از درمانهای زیبایی هستند .
عوامل ایجاد اپن بایت:
در واقع این مشکل به خاطر سه عامل به وجود می آید که شامل: مشکلات دندانی، اسکلتی و یا به علت عادات نامناسب دهانی.
البته به علت وجود موارد ژنتیکی نیز هست که مشکلات ساختاری اسکلتی در آن دخالت دارد عوامل دیگری چون : رشد بیش از اندازه دندانهای آسیاب یا استخوان فک که سبب جلو زدن دندانها میشود به این حالت اپن بایت اسکلتی گفته که مهمترین نوع اوپن بایت است.
از انواع دیگر اپن بایت، اوپن بایت ساده نام دارد که در اثر دندان بندی کودکان که همزمان برخی دندانهای شیری و برخی دندانهای دائمی در دهان اجاد می شود به وجود میآید.
جراحی فک برای اصلاح اپن بایت:
باید عمل جراحی انجام شود. به همین علت فک در چند قسمت با دقت فراوان بریده تا تغییرات موقعت داده شده تا در راستا و موقعیت خوبی برای جابهجا شدن قرار گرفته تا بدشکلی اسکلتی باعث اپن بایت و اصلاح آن شود.
البته سیم کشی دندانها با استفاده از براکت نیز قسمتی از این درمان است. در مراحل عمل جراحی فک، که تغییرات موقعیت به آن داده میشود تا در زمان بسته شدن دهان، جلوی دهان نیز بسته گردد و دندانها به یکدیگر برسند. این روش دارای ماندگاری مادام العمر است.
سیم کشی دندانها یا براکت ارتودنسی
در این صورت بعد از جراحی اصلاحی فک، براکت برای حرکت دادن دندانها و اتمام درمان استفاده میشود. اگر در مرحله التیام بافتها بعد از عمل جراحی روند درمان خوب صورت نگیرد امکان دارد که چندین ماه طول بکشد تا بیمار بتواند به زندگی روزمره برگردد .بدانید که اصلاح اپن بایت بدون عمل جراحی کم خطرتر می باشد.
اصلاح آن با لمینت
اما انجام این اصلاح بیماری با لمینت بیشتر برای زیبایی است. ولی از نظر زیبایی تا اندازه زیادی لبخند بهتر میشود. در این روش دندان را اندکی تراشیده و پوسته ونیر یا همان لمینت را بر روی سطح جلوی دندان میچسباند. مزیت مهم این روش، سریع بودن آن است.
عمل جراحی باز جاوترک و ترمیم ونلی
اکنون این درمان ازوضعیت فکها در موقعیت صحیح و آزمایش روند طراحی شده برای تغییر موقعیت فکها و بازسازی بایت برای بهتر شدن زیبایی صورت، دهان و کارایی آنها و رفع مشکل اپن بایت است.
در این روش اپن بایت بدون جراحی در هر فردی متفاوت است . به طور کلی بعد از اولین جلسه مراجعه به دندانپزشک 3هفته باید منتظر باشید تا ترمیم آماده شده بعد از آن برای درمان نهایی اقدام کنید.
عوارض اپن بایت چیست؟
1- این بیماری در کودکانی که اوپن بایت آنها خود به خود اصلاح نشده و لازم است که از روش ارتودنسی استفاده شود.
2-اگردندانهای عقبی سریع تر از اندازه طبیعی ساییده بشوند و یا از بین بروند .می توان گفت که علت آن عدم تماس دندانها در جلوی دهان، دندانهای عقبی بیش از اندازه با هم تماس داشته و ساییده شده اند.
3-این موضوع کارایی جویدن برای کودک را دردناک می کند.
4-البته در تکلم تاثیر گذاشته و افراد را دچار اشکال میکند.
بنابراین در برخی مواقع بسته به شدت اپن بایت، جلوگیری از بیرون ریختن مایعات یا غذا در زمان جویدن و بلعیدن غذا دشوار میشود و برای جلوگیری از مشکل فرد باید از زبان خود برای پوشاندن فاصله بین دندانهای بالایی و پایینی استفاده کرده و یا جلوی بیرون ریختن غذا را با کمک زبان بگیرد. این عمل مشکل را تشدید میکند.
در واقع استفاده از روشهای متعدد مانند ارتودنسی و جراحی که برای درمان اپن بایت وجود دارد، سبب می گردد که هزینههای درمان این روش همراه با روش های دیگر متغیر باشد که این امر بستگی به شدت مشکل دندان های شما و مهارت و تجربه دندانپزشک متخصص دارد.
برچسب ها :
اپن بایت | اصلاح و درمان اپن بایت | روش های درمان اپن بایت | جراحی بستن اپن بایت