دکتر مریم زندیه

حساسیت به فلز ایمپلنت - جراحی دندان

حساسیت به فلز ایمپلنت

با این وجود بیمارانی که دندان های خود را به دلایل مختلفی چون بیمارها ، صربات وارده به دندان ها ، شریط بدنی از دست داده اند، دوست دارند که دوباره دندانی مانند دندان طبیعی خود را داشته باشند. پس با مراجعه به دندانپزشک از روش ایمپلنت دندان، که از فلز تیتانیوم استفاده می شود، کمک می گیرند تا بتواند مانند گذشته از خوردن غذاها و لبخند زیبا لذت ببرند.

دندانپزشکان برای تهیه ایمپلنت دندان ازموادی که برای بدن ضرر نداشته باشد و با بدن سازگاری داشته باشد استفاده می کنند یکی از این مواد تیتانیوم خالص یا آلیاژ تیتانیوم است. در حقیقت یکی از مزیت های این ماده تیتانیوم و آلیاژ این است که بسیار با استخوان سازگار دارد. به همین خاطر در ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد.

این را باید بدانید که استفاده از هر ماده می تواند باعث حساسیت شود .البته حساسیت به فلز ایمپلنت یک نوع از حساسیت است که می تواند باعث خارش های خفیف شده و در برخی موارد سبب غیرفعال شدن تعدادی از سیستم های بدن به نام آنافیلاکسی می شود.

در واقع آلرژی پاسخ ایمنی بدن نسبت به اجسام خارج از بدن بوده که حتما باید به آن توجه کرد . به هر حال در صورتی که  به فلزات خاصی حساسیت دارید ممکن است حساسیت تیتانیوم نیز جزو آنها باشد بعید و یا بسیار کم است.

اصلی ترین مشکل حساسیت به فلز ایمپلنت :

برای این فلز حساسیت  در ایمپلنت های دندانی تیتانیوم است. چرا که این فلز مایل است با استخوان ترکیب خاصی تشکیل بدهد. در واقع سلول های استخوانی بعد از رشد به فلز چسبیده و این امر ارتباط بین ایمپلنت و استخوان فک را تقویت می کند.

علت استفاده نشدن ایمپلنت دندان می‌تواند مربوط به واکنش های حساسیت به فلز تیتانیوم که در پایه ایمپلنت است باشد.

واکنش های حساسیت به فلز ایمپلنت:

این نوع از واکنش حساسیت های پوستی، اگزما، تورم، کهیر و تحلیل استخوان به‌ دلیل کاشت ایمپلنت دندان دیده شده است.

در افرادی که نسبت به احتمال آلرژی به فلز ایمپلنت مشکوک می باشند می توانند قبل از آن  تست حساسیت به فلز بدهند و با اطمینان از این روش استفاده کنند.

استفاده از ایمپلنت های دندان سرامیکی:

مزیت های ایمپلنت های سرامیکی نسبت به تیتانیومی در  ساخت آن است که از موادی چون اکسید زیرکونیوم تهیه می شوند این مواد واکنش آلرژیک در بدن را از بین میبرد .

فواید ایمپلنت های دندانی سرامیکی :

زیست سازگار بودن:

زیرکونیا یک ماده خنثی است که حساسیت آن بسیار کم می باشد.

استحکام:

این ماده نیز دارای استحکام همانند تیتانیوم است.

عاری از فلز:

این ایمپلنت خوردگی در اثر گالوانیزه نداشته و مزه فلزی یا اختلالات الکترونیکی ندارد و هیچ گونه یا آسیبی به لثه نمی رساند.

بهداشتی بودن:

اما در مورد پلاک ها وجرم ها که برروی سطح ایمپلنت های زیرکونیومی جمع نشده و همواره تمیز می مانند و محیط اطراف آن ها و بافتهای اطراف آن دچار التهاب نمی شود.

علائم حساسیت به فلز ایمپلنت یا همان تیتانیوم :

-وجود کهیر در لثه و خارش شدید

- دیدن اگزما در قسمت لثه و دندان ها

-شکسته شدن ایمپلنت در استخوان فک

- ایجاد تورم لثه ها و دندان ها

-وجود عفونت و التهاب در قسمتی از بافت لثه اطراف ایمپلنت

-احساس درد و خونریزی لثه

-کم و از بین رفتن استخوان فک

محل ایمپلنت دندان:

کاربرد ایمپلنت های دندانی که به دلیل جایگزینی دندان از دست رفته است بنابراین ایمپلنت ها را از تیتانیوم خالص یا آلیاژهای تیتانیوم می سازند . ایمپلنت های فلزی می توانند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک و یا حساسیت به فلز ایمپلنت بشوند.

در حقیقت هر وقت جسم خارجی به بدن وارد میشود، سبب واکنش های آلرژیک کمی در افراد میشود به همین خاطر قبل از انجام درمان ، دندانپزشک باید از آلرژی بیمار به منظور جلوگیری از حساسیت به فلز ایمپلنت  اطلاع داشته باشد.

برچسب ها :
حساسیت به فلز ایمپلنت |حساسیت یا آلرژی به تیتانیوم | احتمال حساسیت به فلز ایمپلنت | درمان حساسیت به فلز ایمپلنت


حساسیت به فلز ایمپلنت


پیمایش به بالا