دکتر مریم زندیه

درمان آملوبلاستوما فک - جراحی دندان

آملوبلاستوما فک

آملوبلاستوما فک یک تومور نادر و خوش‌خیم بافت پوششی ادنتوژنیک است. شیوع آن در فک پایین بیشتر از فک بالا است.درحالیکه این تومور خیلی کم بدخیم و متاستاتیک شده و به آرامی رشد می‌کنند، در واقع این ضایعات می‌توانند ناهنجاری فک و صورت را به وجود بیاورند. پس به دلیل وجود سلول‌های غیرطبیعی در اثر رشد می‌توانند به راحتی ارتشاح پیدا کنند و بتواند بافت استخوانی را تخریب کند https://fa.wikipedia.org/wiki .

می توان این طور بیان کرد که از مهمترین عوامل تومورهای فک با منشاء دندانی بوده که از سلول های سازنده محافظ مینای دندان آغاز میشود و به همین خاطر این بیماری در استخوان های فک و بیشتر فک پایین دیده می شود. 

این بیماری آملوبلاستوما فک یک تومور بوده که می تواندبه صورت توموری خوش خیم که مهاجم است بدین معنی که همانند تومورهای بدخیم به سایر قسمت های بدن مانند ریه و کبد و … پخش نمیشود .

تنها قسمت که در آن دیده می شود در استخوان فک که سبب تخریب زیاد استخوان، دندانها و لثه و … میگردد.البته برخی از این تومورها یک عارضه موضعی بدخیم است و آملوبلاستوما فک با وجود انواع مختلف خود می توان از قسمت پیچیده‌ ای آن باشد .

دلیل به وجود آمدن این بیماری:

می دانیم که این ضایعه با منشا دندانی بوده که بیشتر به فک حمله می کند و باعث تخریب استخوان های فک می گردد.

علائم آملوبلاستوما

این بیماری هیچ گونه علامتی ندارد و فقط در زمان انجام درمانهای دندانپزشکی مشخص می شود . اگر بیماری پیشرفت وسیعی کرده  باشد متورم می شود. ولی در برخی موارد همراه با درد باشند.

تشخیص بیماری آملوبلاستوما فک

با علائم بالینی وعکس برداری

از طریق نمونه برداری از ضایعه این قسمت تحت بیهوشی یا سرپایی

شیوع بیماری :

در حقیقت این بیماری در سنین 20 تا 50 سال در مردان و در فک پایین ایجاد میشود. البته آمار دقیقی وجود ندارد اما این بیماری از شایعترین عارضه ها و تومورهای خوش خیم ناحیه فک و صورت است.

درمان تورم خوش خیم فک :

در این موارد دندانپزشک مقداری از بافت های سالم اطراف را برمی دارند. چرا که این تومور آموبلاستوما فک به بافتهای سالم اطراف خود نفوذ میکند. در جراحی ضایعات گاهی نصف فک و دندانها به طور کامل خارج میشوند.

برگشت این تومور زیاد بوده یعنی امکان دارد بعد از جراحی دوباره عود کند.پس از جراحی باید به فاصله 6 ماه یکبار از فک عکس گرفته و به پزشک خود نشان بدهید.

حال در صورتی که در عکس برداری از ناحیه فک و صورت پزشک یا دندانپزشک ضایعه ای مشکوک در فک ببیند برای درمان آن اقدام می کند .تشخیص و درمان زود هنگام عوارض بعدی آن کمتر می باشد.

برچسب ها :
آملوبلاستوما فک | آملوبلاستوما فک چیست ؟ | درمان آملوبلاستوما | تومور آملوبلاستوما


درمان آملوبلاستوما فک


پیمایش به بالا