دکتر مریم زندیه

بهترین روکش دندان - زیبایی دندان

روکش دندان چیست؟

بعضی از مواقع به دلیل تخریب دندان‌ها که در اثر پوسیدگی یا ضربه به وجود می آید، در این وضعیت دندانپزشک برای بازسازی دوباره دندان مجبور است که از روکش‌ها برای حفظ دندان ها استفاده بکند.

این روکش های دندان در برخی موارد بعد از عصبی کشی برای دندان قرار می گیرد تا تخریب کامل آن جلوگیری کند.به کمک یک روکش عالی می‌توان عملکرد و یا زیبایی از دست رفته دندان را به آن باز گرداند.البته این روکش‌ها از جنس‌های مختلفی طراحی و میسازند.

جنس روکش دندان :

برای ساخت این روکش دندان از جنس سرامیک یا فلز است که البته باید با بدن انسان سازگاری داشته باشد و ایجاد ناراحتی برای بیمار به وجود نیاورد.

انواع روکش های دندان:

1- طلا و روکش فلزی:

در این روکش ها که از فلزات که با بدن سازگاری داشته باشد استفاده می شود ودر واقع بخش داخلی روکش که با بافت دندان در ارتباط است از طلا و لایه بیرونی آنها از چینی ساخته می شوند .

باید بدانید که خوردگی یا تغییر رنگ در این روکش ها در اطراف لثه به وجود نمی آید .طلا با و دیگر روکش های فلزی با بافت دندان خود را مطابقت می دهند. این روکش ها از لحاظ دوام ،عالی هستند.

2-روکش تمام سرامیکی:

اما در مورد ساخت این روکش های دندان که با روش های مختلفی طراحی و تهیه می شوند .در عصر جدید برای ساخت روکش سرامیکی، افراد متخصص با استفاده از تکنولوژی دیجیتالی تراشیدن و طراحی آن به وسیله دستگاه این روکش ها به هر رنگی که می خواهید درست کردند.

می توان رنگ آن را با رنگ دندان های دیگر بیمار تغییر داد در واقع از نظر شباهت به دندان واقعی، روکش سرامیکی بهترین گزینه است ولی از نظر استحکام به پای دیگر جنسهای روکش دندان نمیرسد.

این روکش ها به صورت یکدست از سرامیک یا چینی ساخته میشوند زیبایی فوق العاده ای در دهان دارند. روکشهای تمام سرامیک با بدن از جمله با لثه سازگاری دارند .

می توان گفت که انواع سرامیک ها با استحکام بالا همانند :سیلیکات و زیرکونیا که برای ساخت این روکش ها کاربرد دارند. در این نوع از روکش های دندان تغییر رنگ یا سایه تیره در لبه ها دیده نمی شود .

3- روکش سرامیکی فلزی:

روکش سرامیکی فلزی که به عنوان روکش پی اف ام (pfm) معروف هستند برای بالا بردن استحکام روکش های سرامیکی طراحی شده‌اند. دارای یک اسکلت فلزی که یک لایه سرامیک روی آن کشیده شده اند.

این نوع روکش ها را بیشتر استفاده می کنند که قسمت داخلی آنها از فلز و قسمت بیرونی آنها از چینی است.اما در این نوع از روکش ها یک لبه فلزی در پشت روکش دیده می شود که به مرور زمان با فرسوده شدن لثه ها این لبه فلزی دیده می شود. دوام این روکش ها در حالتی که وضعیت بهداشت دهان به خوبی صورت بگیرد زیاد است.

4- روکش استیل :

برای دندان های شیری کودکان از روکش دندان استیل بیشتر استفاده می شود و موقتی استد. با این روکش دندان استیل بسیار مقاوم و محکم و کارایی خوبی دارد. از نظر هزینه ارزانترین از دیگر روکش ها است.

5-روکش های تمام رزین :

این نوع از روکش ها از جنس کامپوزیت رزین تهیه و طراحی می شوند . هزینه آن ها نسبت به روکش های دیگر که همرنگ دندان می باشد کمتر است البته این روکش ها از استحکام کمتری دارا هستند ومی تواند دچار فرسایش شوند.

هریک از این روکش ها دارای مزایا و معایبی هستند که در مواقع مراجعه به دندانپزشک کی توانید از آنها در این مورد سوالات خود را بپرسید .

عوارض روکش دندان :

-التهاب لثه (بیماری لثه)

-نیاز دوباره دندان به عصب کشی

-ایجاد عفونت

-داشتن حساسیت و آلرژی به مواد سا

-پوسیدگی و خراب شدن دندان

-شل و لق شدن دندان

-روکش با دندان بالا یا پایین تر قرار داره

مراحل انجام بهترین روکش دندان :

1-در ابتدای امر تراش دندان توسط دندانپزشک با استفاده از ابزار مخصوص
2-در مراحل بعدی قالبگیری از دندان تراش خورده و انتخاب رنگ مورد نظر همرنگ با دندان های کناری
3- فرستادن قالب ها به لابراتوار برای درست کردن روکش
4-دندانپزشک در یک جلسه این
روکش های دندان را با فریم فلزی یا فریم زیرکونیوم امتحان می کند.
5-در بعضی از مواقع در یک جلسه امتحان کردن روکش پرسلن
6- در آخرین جلسه روکش را روی دندان قرار می دهند.

مدت زمان عمر روکش دندان:

نمیشود دقیق بگوییم که عمر روکش دندان چه مدت است . در واقع این روکش ها می تواند از 10 تا 20 سال عمر کنند. در حقیقت عمر این درمان بستگی به طریق قالب گیری صحیح از دندان ، تجربه و مهارت دندانپزشک ، تجربه در ساخت این روکش در لابراتواری ، جنس روکش و مراقبت درست از روکش دندان دارد.

البته رعایت بهداشت دهان و دندان را هم باید در نظر بگیریم .چرا که افزایش طول عمر روکش دندان موثر می باشد.

قیمت روکش دندان :

در واقع هزینه این روکش به نوع دندان ، استفاده از نوع روکش ، جنس آن و دستمزد دندانپزشک و هزینه لابراتوار برای ساخت آن دارد.


برچسب ها :
روکش دندان | انواع روکش دندان | قیمت روکش دندان | بهترین روکش دندان


بهترین روکش دندان


پیمایش به بالا