دلایل عقب رفتگی لثه - جراحی دندان
دلایل عقب رفتگی لثه و راه های پیشگیری و درمان
دلایل عقب رفتگی لثه چیست؟
یکی از مهمترین بیماری های دهان که حتما باید آن را جدی بگیریم بیمارهای لثه است.در واقع لثه ها در معرض عقب رفتگی یا فرسودگی می باشند و سبب پیدا شدن ظاهر بافت های صورتی رنگی را که ریشه دندان ها را می پوشاند میشوند.
در صورتی که لثه در وضعیت طبیعی خود قرار نداشته باشد می توان گفت که لثه دور دندان دچار عقب رفتگی شده است. این امر سبب در معرض دید قرار گرفتن ریشه دندان ها ، خرابی، عفونت و افتادن آنها می شود.
بیمارهای دهان و دندان:عفونت های موجود در دهان، باعث از بین رفتن بافت لثه و استخوانی که وظیفه نگه داشتن دندان را بر عهده دارد.
ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 :
در صورتی که بیماری دیابت کنترل نشود می تواند بر دندان و لثهها اثر گذاشته و سبب بیماریهای دهان و دندان بشود. پس بیماری دیابت می تواند پوسیدگی دندان و بیماریهای قارچی دهان را بالا ببرد.
عوامل ژنتیکی:
می توان گفت که طبق آمار 30 درصد از جمعیت با اینکه مراقبتهای دهان و دندانی را انجام می دهند، ولی در مواقعی به دلیل ژنتیک که ابتلا به بیماریهای دهانی هستند به عقب افتادگی لثه دچار می شوند .
روش ناصحیح مسواک زدن :
به هرحال در صورتی که شما مسواک را خیلی درشت و خشن انجام بدهید باعث از بین رفتن مینای دندان و عقب رفتن لثهها می شوید.
مراقبت کم از دهان و دندان :
اما مسواک زدن و نخ کردن برای تشکیل نشدن پلاک و رسوب در خط لثه کافی نمی باشد .
تغییرات هورمونی :
در این قسمت باید بگوییم که تغییرات هورمونی در زنان در مراحل مختلف زندگی از جمله بلوغ، بارداری، و یائسگی می تواند سبب حساسیت بیشتر در ناحیه دهان و ایجاد عقب رفتگی لثه شود.
سیگار و مخدر:
افرادی که از سیگار و متعلقات آن استفاده میکنند بیشتر در روی دندان های خود پلاک و رسوب دندانی سخت دارند که باعث این مشکل است.
سایش و فشردن دندانها بر یکدیگر:
این امر سبب فشار بیشتر بر دندانها و بافت اطراف آنها شده و میتواند سبب عقب رفتگی لثهها نیز باشد.
کج بودن و جفت نشدن دندانها:
در صورتی که دندانها نامنظم باشند یا به خوبی بر روی هم جفت نگردند نیروی بیشتری به لثهها و استخوانهای اطراف آنها وارد شده و این مشکل را برای لثه ایجاد میکنند.
درمان عقب رفتگی لثه :
اگر عقب رفتگی لثه خفیف باشد احتیاج به درمان ندارد و دندانپزشک توصیه میکند نکات بهداشتی را رعایت نموده و به طور منظم به مطب دندانپزشکی برای کنترل مراجعه کرده تا در صورت بروز مشکل برای درمان اقدام بشود.
ولی اگر این عقب رفتگی زیاد باشد باید درمان بشود. بعضی از درمانهایی که به وسیله دندانپزشک برای درمان این مشکل انجام می شود عبارتند از:
1-ترمیم دندان با کامپوزیت: از این روش کامپوزیت برای پوشش سطح ریشهی دندان استفاده میکنند.
2-جراحی: در این روش جراح از بخش های دیگر دهان بافتی جدا نموده و قبل از شدید شدن عقب رفتگی لثه، به بافت لثه پیوند میزنند.
3-کامپوزیت صورتی یا پرسلن: این روش که رنگ این نوع از کامپوزیت به رنگ لثه صورتی است برای ترمیم ظاهر لثه کمک می گیرند.
4-درمان عوامل کم کننده حساسیت: با این عمل اثر عواملی که سبب حساسیت ریشهی دندان میشود را کم می کنند. این درمان علائم عصبی که باعث به عقب رفتن لثهها شده را درمان میکند.
پیشگیری از عقب رفتگی لثه :
1-در طول شبانه روز باید دو بار مسواک بزنید.
2-عمل مسواک زدن را به آرامی انجام بدهید و از مسواکهایی با برسهای نرم استفاده کنید.
3-تنها با مسواک نمی شود مراقب دندان ها بود حتما حداقل روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنید.
4-اگرتورم یا خونریزی درلثه مشاهده کردید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.
5-افراد مبتلا به دیابت مبتلا بهتر است که از شویندههای خاص برای کنترل باکتریها استفاده کند تا در اطراف لثه رسوب ایجاد نشود.
6-پس مراقبت از دندانها برای ممانعت از جمع شدن باکتری و پلاک که باعث بیماری پریودنتال میشود ضروری است. با رعایت نکات بهداشتی میتوان به راحتی از عقب رفتگی لثه جلوگیری کنید.
قیمت جراحی لثه بستگی به عوامل مختلفی چون : شدت بیماری، نوع بیماری، هدف و نوع جراحی و دست مزد دندانپزشک دارد.
برچسب ها :
دلیل عقب رفتگی لثه | دلایل عقب رفتگی لثه | علت عقب رفتن لثه | درمان و پیشگیری عقب رفتگی لثه
