دکتر مریم زندیه

عصب کشی دندان چه زمان و چگونه انجام می شود؟ - جراحی دندان

عصب کشی یا درمان ریشه (ENDO)

پالپ دندان چیست؟

می دانید که مغز دندان یا پالپ دندان چیست ؟ این قسمت به رگ‌ها و اعصاب دندان معروف می باشند. البته حفره مرکزی در تاج دندان به اتاق پالپ معروف است. پس به مجرای ریشه دندان ، کانال دندان می گویند.

اگر در حالت عادی مغز دندان زنده و فعال باشد امکان دارد که پوسیدگی‌ها و آسیب به رگها و عصبها موجب درد و از بین رفتن مغز دندان شود .

بنابراین عصب کشی دندان یا درمان ریشه ضروری بوده چرا که پالپ یا بافت نرم درون کانال دندان و مجرای ریشه با التهاب مواجع شده و این قسمت آلوده و یا دچار صدمات شدیدی می گردد.

عصب کشی دندان چقدر طول می کشد؟

مدت زمان لازم برای عصب کشی دندان، یک تا سه جلسه می باشد. ابتدا عصب کشی در یک یا دو جلسه صورت می گیرد و بعد از آن پانسمان بر روی دندان‌ها قرار می گیرد. در جلسه سوم بقیه مراحل که شامل ترمیم و پرکردن دندان‌ها است ، انجام می‌شود.

چه زمانی عصب کشی دندان  انجام می شود؟

در حقیقت عصب کشی زمانی انجام میشود که پالپ به شدت صدمه دیده باشد و چاره ای به جز تخلیه و تمیز کردن آن و پر کردن آن با مواد پر کننده خاص وجود نداشته باشد. دلیل صدمه دیدن پالپ به شرح زیر است:

1-شکستن دندان طی یک اتفاق همانند تصادف، زمین خوردن یا بازی کردن.

2-به دلیل پوسیدگی زیاد دندان که درمان نشده و به قسمت پالپ رسیده است.

3-از بین رفتن پرکردگی های قدیمی یا نامناسب بودن مواد پر کننده دندان که باعث شده زیر آن پوسیدگی صوت بگیرد.

علائم دندان به عصب کشی دندان چیست؟

-درد

-حساسیت دندان به گرما یا سرما

-دندان به لمس کردن و جویدن برخی مواد غذایی حساس می شود.

-تغییر در رنگ دندان

-متورم شدن لثه ها

-ایجاد حساسیت در گره‌های لنفاوی،لثه و استخوان‌های اطراف دندان

در صورتی که التهاب یا عفونت پالپ و ریشه دندان را درمان نکنید البته منظور عصب کشی دندان می باشد می تواند سبب درد شدید یا منجر به آبسه در دندان شود.

مراحل عصب کشی دندان :

مرحله اول: در قسمت اول عصب کشی برای معاینه و اندازه آسیب دیدگی دندان از آن عکس رادیولوژی گرفته می شود.

مرحله دوم: در این مرحله به منظور درمان این مشکل یک داروی بی حسی موضعی برای کم شدن درد و بی‌‌حسی دندان به لثه تزریق می‌شود.

مرحله سوم: در قسمت سوم دندانپزشک از یک دستگاه تخلیه کننده بزاق را در کنار دهان قرار می‌دهد (پلاستیکی ) استفاده کرده و بعد از آن شروع به برداشتن پوسیدگی‌های دندان برای باز کردن ساقه پالپ می‌کند.

مرحله چهارم: بعد از پاک کردن پوسیدگی‌ها دکتر شروع به برداشتن عصب عفونی یا همان آبسه  کرده که این کار به وسیله یک ابزار دنداپزشکی کوچک صورت می گیرد.

مرحله پنجم: در این مرحله عصب کشی دندان بعد از برداشتن عصب‌های آسیب دیده نوبت به کانال‌های ریشه دندان را دکتر همه آنها تمیز و خالی می‌‌کند.

در فاصله بین خالی کردن تا پرکردن دندان برای پیشگیری از عفونت در لایه‌های داخلی دندان بیمار باید از داروهای آنتی بیوتیک با تجویز پزشک استفاده کند.

مرحله ششم: بعد از تمیز کردن کانال‌های ریشه حالا باید قسمت داخلی دندان یا همان کانال‌های ریشه را با مواد خاص پر کرد. در ابتدا با مواد بی‌حسی که به دندان در قسمت لثه تزریق می‌شود این قسمت را آماده می کند.

در صورتی که برروی دندان ها پرکننده ها موقت وجود دارد بر داشته و سپس مواد خاص پرکردن دندان را در درون کانال‌های ریشه قرار داده تا از وارد شدن بزاق دهان و مواد غذایی به درون دندان جلوگیری بشود.

مرحله هفتمدر مرحله‌ی آخرعصب کشی دندان اکنون باید ترمیم نهایی روی دندان انجام شود.در مسیردرمان ، دندان به دلیل پوسیدگی‌‌ها و پرکننده ها‌ی زیاد به شدت ضعیف شده به همین خاطر نیاز به مراقبت دارد.


برای این کار از روکش دندان برای اینکه هم ظاهری دندان و هم از آسیب قسمت های زیرین جلوگیری کند استفاده می کنند.این روکش‌ها از جنس‌های مختلفی چون طلا، فلز و ..... تهیه می‌شود و میتوانید برای انتخاب هر یک از این ترمیم‌ها با دندان پزشک مشورت کنید.

تفاوت عصب کشی دندان جلو و دندان های عقب :

1-در تاج دندان برای عصب کشی باید سوراخی ایجاد تا پالپ دیده بشود. برای دندانهای جلو این سوراخ در سطح پشتی دندان ولی برای دندانهای عقبی این سوراخ در سطح بالایی آنها ایجاد می شود.

2-پس اتمام عصبی کشی برای دندانهای جلویی از مواد پر کننده دندان بای پر کردن سوراخ ایجاد شده استفاده می گردد. این مواد تا موقعی که روکش دندان آماده شده و به دندان چسبانده بشود روی دندان می ماند. ولی برای دندانهای عقبی که همواره تحت فشار قرار دارند، وجود روکش لازم بوده تا جلوی شکستن و خرد شدن آنها را بگیرد.

3-تفاوت مهم عصب کشی دندانهای جلویی و عقبی، در تعداد ریشه های آنهاست. دندانهای جلویی دارای یک ریشه حاوی یک مجرای ریشه بوده در حالی که دندانهای آسیاب کوچک یا پره مولر و دندانهای عقبی دو یا سه ریشه دارند که هر کدام دارای یک یا دو مجرای ریشه هستند.

هزینه عصب کشی دندان چقدر است ؟

در حقیقت قیمت این درمان با توجه به اندازه آسیبی که دندان دیده است مشخص می شود. البته بیمه ها بیشتر هزینه عصب کشی را پرداخت می کنند.

برای ارتباط با دندانپزشکی لطفا با شماره های زیر تماس بفرمایید.

021-66732544

021-66723942

موبایل: 09384488110

برچسب ها :
عصب کشی دندان،مراحل عصب کشی دندان،عصب کشی دندان چیست،هزینه عصب کشی دندان،بهترین دندانپزشک برای عصب کشی دندان،دندانپزشک محدوده ولیعصر تهران


عصب کشی دندان چه زمان و چگونه انجام می شود؟


پیمایش به بالا